icon

Polotučné mlieko pre 7 mesačné dieťa

lucia006
7. máj 2013

Ahojte.som uz zufala stych UM,vymenila som asi 6 znacky a nic nieje dobre mojmu synovi,momentalne je na nutrilon 2 ,ale zapchy pokracuju ktomu plac denno denne a hlavne vnoci ☹ chodim po pohotovosti doktoroch vsetko je ok,a nikto mu nic nevie zistit,a mne vsetci doma radia ,ze tie zapchy ma stoho um ,ze mu mam dat obycajne krabicove polotucne a ze bude dobre,ale ja sa bojim 😒 ale v stolici vidim nestravene zvysky s um mlieko ,taky prasok normlne,tak urcite to nieje ok stym nutrilonom .poprosim mamicky ktore presli vtakom skorom veku na krabicove mliecko ,aby mi poradili ako mam prejst na nho a ci nemali niejaku zlu reakciu nnho aj ked viem ,ze kazd dietatko je ine ...dakujem vopred

lauricka
9. máj 2013

@lucia006 kvalitny biely jogurt a kyslomliecne vyrobky ako acidko jej neublizia, uz ma predsa dost mesiacov, ved po troche ked vyskusas a bude to znasat, tak preco nie? opytaj sa, lebo mlieko je v tomto veku zaklad a ked ho nechce, treba prijimat v inej forme predsa. Alebo v kasickach alebo su aj detske mliecne dezerty, atd.....

lucia006
autor
9. máj 2013

@lauricka praveze on chce velmi mlieko ako ten nutrilon ale mu nerobi dobre ☹

zuzimia
9. máj 2013

Ak sa inak neda, tak urcite PLNOTUČNÉ a ČERSTVÉ, nie trvanlivé a nie polotučné mlieko. Podľa mňa (možno by ma niekto ukameňoval) by najlepšie bolo čerstvé nepasterizované len prevarené mlieko, ak by si vedela také obstarať. Držím palce.

zuzimia
9. máj 2013

A este, neponahlaj sa so zavadzanim vsetkeho rychlo, kludne postupne, mas cas. Ale okrem mrkvicky a zemiaka urcite pridaj aj brokolicu, prip. karfiol, tekvicu, cuketu - mohli by trochu pomoct na zapchu. A tiez mozes skusit aj kvalitny jogurt, najlepsie smotanovy zvolensky alebo nejaky podobny - Activie a podobne su humus. Ak by ti nechcel cisty biely, trosicku osladit,aby mu chutil. A vynechaj aj hotove kasicky a somariny - urcite uprednostnit prirodzene potraviny a nie umely trvanlivy grc - ani hotove vyzivy, staci chvilu povarit jablcko, coskoro bude aj dalsie ovocie.

suzzi_
9. máj 2013

ahoj, len tak zbezne som prezrela co ti tu uz baby pisali, vidim ze si skusila viac mliecok zn. nutrilon. co poznam mamicky z okolia vela deticiek z nutrilonu zapekalo, mozno by si mohla skusit zmenit znacku este raz, podla mna nie je riesenie prejst z nutrilonu comfort na dajme tomu nutrilon HA (to len ako priklad), ked z tej znacky dietatko zapeka. moja osobna skusenost s bebou - dcerku nezapekalo, znasala ju velmi dobre, do 10mes HA, neskor obyc. kravskeho mliecka by som sa tak skoro trochu bala, dcerka chodi na nefrologiu kvoli rozsirenemu mocovodu, prekonala zapal obliciek a kravske mlieko moze az od 3r, pretoze zbytocne zatazuje oblicky (oblicky sa este stale vyvijaju). a to i napriek tomu ze oblicky ma nastastie plne funkcne. skus to prekonzultovat s pediatrom, ak ti nevie poradit, uvazovala by som o nazore ineho odbornika. netreba sa nechat odbit, nech sa tvoje dietatko tolko netrapi. prajem vela stastia, nech ste zdravi.

suzzi_
9. máj 2013

este ma napadlo, vygoogli si potraviny co sa neodporucaju pri zapche, viem ze medzi ne patri varena mrkva a ryza. ako pise zuzimia vyssie, zarad brokolicu, cuketu, tekvicu. a polotucne mlieko ani ine mliecne polotucne/nizkotucne produkty dietatku nedavaj, vsetko iba plnotucne. deti potrebuju vela bielkovin, polotucnymi vyrobkami ich o ne ochudobnujes. drzim palce.

lucia006
autor
9. máj 2013

@zuzimia mame kravickj doma vtom by nebol problem ,a oreco nie polotucne,?niekto tu pisal,ze plnotucne zapchava a to prave nechcem ☹

lucia006
autor
9. máj 2013

@zuzimia zvyknem tak roobit stym jablckom,myslim ze sa neponahlam sprikrmami nepapa toho az tak moc na svoj vek,brokolicku karfiol uz papal cukinu este nie, a ani jogurty zatiql nie

aliza
9. máj 2013

@lucia006 a ty si myslis, ze krabicove mlieko je nejaky zazrak, ci co? povedz mi, co take prospesne obsahuje, to by ma velmi zaujimalo, ked to tu tak obhajujes a UM nazyvas susenymi hovadinami 😖. Krabicove mlieko je len tekuta hovadina, nic viac a polovica obyvatelstva ho nemoze vobec, preco asi? mas moc male babo na to, aby si takto experimentovala. Ty si sa rozhodla pre lahsiu cestu, dat krabicove a ziadne argumenty neprijimas. Tak ho teda daj, naco tato diskusia, aj tak si rozhodnuta. Ja mam z kravskeho mlieka tazky ekzem cely zivot....poviem ti, je to peklo a urobila som vsetko mozne nemozne, aby ho moje deti nemali a k tomu patrilo aj vylucenie kravskeho mlieka a deti mam nastastie bez ekzemu. Tiez mi ho davali ako 3 mesacnej lebo som vraj UM netolerovala.
A UM nie je pricina problemov tvojho syna. Pricinou moze byt caste menenie mlieka a to je tvoja chyba alebo ma tvoj syn zdravotne problemy, ako intolerancia laktozy a pod. Moj syn je od narodenia na UM a tiez mal podobne problemy ako tvoj a tak som mu vybavila UM na vsetky mozne alergie a intolerancie a do 2 tyzdnov sa mu to upravilo, odvtedy mi pol roka ani raz nezaplakal, take stastne a spokojne babo som este nevidela, vazne. Moj muz ma intoleranciu laktozy a maly ju ma zrejme tiez, preto kravske mlieko nepije vobec, ani jogurty, jedine toleruje tvrde syry.

zuzimia
9. máj 2013

Ked mate doma kravicky, tak super, aspon vies, ze su zdrave...Polotucne je len polotucne a pre deti su dolezite aj tuky, tam nie je namieste, ci v pohari mlieka vypijem 100 alebo 120 kcal. Ani krava nedoji polotucne, ta premena plnotucneho na polotucne je tu zbytocna (aj materske mlieko ma hodne tuku), takisto ako pasterizacia, ktora mlieko vyrazne znehodnocuje. Takze ked mate kravicky doma, ja hlasujem oboma rukami za cerstve, prevarene a vychladnute, bez akejkolvek dalsej upravy. Skus. Ale ak budu problemy pretrvavat, tak je tam nejaky problem s mliekom ako takym.
Co sa tyka zapekania z inych potravin - nebala by som sa mrkby, v primeranom mnozstve dokonca ani bananu! Je v nich vlaknina a ta je tiez dolezita.
A este ak ti bude dobre tolerovat to mliecko, tak pozor aj na nejaku substituciu zeleza, porad sa pripadne s pediatrickou, aby maly nebol anemicky, lebo kravske ho ma malo, UM su on obohatene. Male deticky rychlo rastu a potrebuju zeleza hodne.

zuzimia
9. máj 2013

A este jedna vec - urcite odporucam podavat denne 5 kvapiek BIO Gaia na lyzicke mliecka.

lauricka
9. máj 2013

@lucia006 preto treba najst nieco, co mu dobre robi, ale aj tak pristup lekarov sa mi nepaci, este to skusaj, musi predsa byt pricina

lucia006
autor
9. máj 2013

@aliza no ak si myslis,ze mu chcem ublizit a nie pomoct tak to je vec tvojho nazoru nehladam lahiu cestu,ale chcem mu pomoc ,a teraz dnesne vyrjesenie problemu:zasla som znova za mojou pediatrickou povedala ze uz som si 100%ista ze to ma smlieka nutrilon co pije ,ze ma do 10minut krce jak dopije plus vecne zapchy.tak mi vypisala vymenny listok na gastro, volaa som tam predchvilkou ,povedala ze ma objednanych ludi ze mozme prist zaciaok juna ,tak co povies na dnesne zdravotnictvo ?takze ho mam dalej nechat trapit na nutrilone?aj jej somsa to opytala tak povedala,ze msm zavolat pondelok ,ze keby niekto jej zavolal ze nepride ze nas tam niekde vopcha ,a ked nito nevypane co potom ? 😖

lucia006
autor
9. máj 2013

@zuzimia dakujem za radu ,a malicku uziva biogaia 3mes,uz a nic ☹ a neskor urcite mliecko od nasej kravy ,teraz uvidime co nam povedia na gastre

lucia006
autor
9. máj 2013

@lauricka no ten pristup lekarov ma dnes totalne dal na dno ,ze mam prist v juni na gastro,a dieta mi nespi place od bolestimm dost 😖

kkupka
9. máj 2013

moje obe deti piju polotučné mlieko od 1 roku ráno, naobed a večer. Plnotučné nedávam, lebo všetky maminy z okolia hovorili, že plnotučné zapeká. Odporúčam polotučné. Predsa aspon do toho 1 roku by malo bambulko piť ešte mliečko z obchodu, ale nutrilon z rozprávania zapeká tak určite vyskúšať iné. My sme prešli všetkymi mliečkami, lebo sme mali iný problém (zo zvrackaním) ale určite by som dieťa netrápila, len preto, že doktorka poviem jeden druh mlieka. držím palce

demo
9. máj 2013

@lucia006 no neviem,ci to tu uz niekto pisal,necitam vsetky odpovede, ale ak je to reakcia na UM, rovnaka bude aj na obycajne mlieko. Ak je to napr.alergia na mliecnu bielkovinu, tak to prechod na obyc.mlieko nevyriesi. Pri takychto malickych detoch sa dava nejake specialne mlieko na predpis. Skus sa opytat tu:https://https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-ucinne-tipy-na-atopicky-ekzem-u-deti/ Je to sice tema o atopickom ekzeme, ale budu ti tieto mamicky vediet poradit, lebo prave alergia na mlieko sa tam casto riesi. Inak alergia na bielkoinu kravskeho mlieka je casta a pri vhodnej uprave stravy je obycajne iba docasna.

demo
9. máj 2013

mozno najlepsieurobis,ked sa v tej teme obratis rovno na luthien.k, vie dobre poradit. Pri starsich detoch sa moze mlieko na isty cas vysadit a uvidelo by sa, ci problemy pominuli. Pri takomto babetku to nie je samozrejme mozne.

demo
9. máj 2013

Az teraz vidim, ze ti sem zareagovala katyxq, poradila ti vlastne velmi detailne ako postupovat. Presne toto som myslela, ze by ti napisali dievcata z tej temy o atopickom ekzeme. Nechala si to bez povsimnutia, takze tymto smerom sa tvoje patranie asi nebude uberat.

bettypo
9. máj 2013

@lucia006 kup si kvapky biopropron. Biogaja je slabucka. Biopron maju miliardu zivych bakterii Lactobacilus rhamnosus. To je riadny rozdiel

katarina644
9. máj 2013

Ahoj, no my mame obcas s kakanim problemy.... Teda kedze sa mi syncek narodil s diafragmatickou herniou a kopou dalsich diagnoz, mali sme skoro doteraz dva a pol roka problemy s kakanim... My pijeme specialne mliecko... Ale podla toho co pises, skus sa dat objednat na gastroenterologiu nech sa nanho pozru, nech tak velmi netrpi z vlastnej skusenosti... bolo to nieco strasne, tam nam predpisali specialne mliecko a duphalac... skus to vyskusat, ale toto mlieko aj duphalac je na predpis od gastroenterologa... ale je to velmi dobra vec...

kaja73
9. máj 2013

@lucia006 tuk v kravskom mlieku-plnotucnom nie je problem-praveze aspon to maju materske mlieko, UM a bezne plnotucne kravske mlieko spolocne-to mnozstvo tuku-materske a aj UM ma podobne mnozstvo tuku ako plnotucne kravske,materske ma ale viac cukru-laktozy,no menej bielkovin-prave bielkovina JE problem,nie tuk-ktory chces zredukovat.
Je ozaj nevhodne nedat babatku potrebny tuk a pritom ho napchat velkym mnozstvom pre babatko nestravitelnych bielkovin.
Baby ti tu uz radili-mnohe spravne-treba eliminacnu dietu,dat babatku specialne stiepene mlieko-kde je upravena prave ta problemova bielkovina-napr alergy care,alebo alergy care digestive-kde nie je ani laktoza a aj bielkovina je stiepena.
Dieta sleduj potom aspon 2 tyzdne a uvidis sama ci problemy vymizli.
Inak pozri si mnozstvo tuku v UM-a uvidis ze ho je ako v PLNOTUCNOM mlieku,nie polotucnom.
A pozor tiez na zelezo-kravske mlieko ho ma minimun -aby ste neostali anemicky-ved mlieko bude este prvorade pre maleho aspon pol rok.
Kym nema vyvazenu pestru stravu je dolezite ake mlieko pije,potom je to uz jedno-aj bez neho vyzije. 😉

lucia006
autor
9. máj 2013

@demo konkretne aku odpoved ste mali na mysli ked som mechala bezcpovsimnutia?je mozne ze som prehliadla,ja som sa rozhodla najprv zajdem na gastronvysetrenie a potom sa uvidi co dale. 😒

lucia006
autor
9. máj 2013

@katarina644 na gastro som sa dnes uz objednala a dhupalac mu davam treti den

lucia006
autor
9. máj 2013

@kaja73 no prave preto sme sa dnes objednali na gastro vyset.ako som to uz viackrat opakovala,oni najlepsia budu vediet s krvi co mu vlastne je,teda aspon vtom dufam ze nas problem vyriesia,pridu na to.zatial na krabicove ani cerstve mlieko kravske neprechadzame,

lauricka
9. máj 2013

@lucia006 zavolaj tamna gastro a povedz im, ze sa malemu zhorsli stav a velmi place, ze potrebujes prist hned, neboj sa, akutne stavy zoberu. Ked tam prides, povedz, ze sa medzitym uz ukludnil, ale zachvaty krcov a placu sa zhorsili a mas vazne obavy. Nedaj sa, ide o tvojho drobca. A ak sa ti do toho takto nechce, tak urcite volaj kazde rano, ci sa niekto neodhlasil. Do juna je prilis dlho.

bettypo
9. máj 2013

@lucia006 ak by bolo zle zaplat si prednostne osetrenie za 10 eur.dam ti kontakt do IP na jednu Dr. z Ke. My sme to vyriesili takto

lauricka
9. máj 2013

@kaja73 konecne mudra odpoved!! 🙂 lebo tie bludy o tom, ze UM je najhorsie a kravske je OK pre babo, to sa neda ani citat

lauricka
9. máj 2013

jo a moj syn ma obcas zapchu, ale vsimla som si, ze dobre mu robia ovsene vlocky, pravidelne v strave. A predavaju sa aj take glycerinove cipky, vhodne pre akykolvek vek, to moze pri zapche tiez pomoct. Este som to neskusala, ale dnes sme ich kupili, keby nieco.

kaja73
9. máj 2013

@lucia006 z krvi ti moc toho nezistia-zial-je to nespolahliva metada-len eliminacny test ti povie prvadu.
Krvne testy vychadzaju casto falosne pozitivne,alebo co je castejie falosne negativne-my sme ten pripad-krv nic neukazala,ale dieta nam pomohla 🙂
preto ti radim tu dietu-nie sme sami komu pomohla a krvne testy nepomohli-bolo by to krasne keby sa jednym krvnym testom dali zistit priciny-zial to tak nie je.
Ale jasne, ze tam chodte a daj tie testy spravit,len aby si vedela ze casto nepovedia pravdu. 😢
Akurat krvny test na lakozu je presnejsi-tam daju malemu vypit laktozu a budu ho opakovane pichat-myslim 3 krat v priebehu 2-3 hodin-je to narocny test na cas a psychiku dietata-ono nesmie nic jest pred vysetrnim par hodin a ani pocas testu-ale ten je aspon spolahlivejsi ako testy na bielkovinu a alergiu na nu-to detom spravne nezvykne vychadzat. 🙄