Polotučné mlieko pre 7 mesačné dieťa
Ahojte.som uz zufala stych UM,vymenila som asi 6 znacky a nic nieje dobre mojmu synovi,momentalne je na nutrilon 2 ,ale zapchy pokracuju ktomu plac denno denne a hlavne vnoci ☹ chodim po pohotovosti doktoroch vsetko je ok,a nikto mu nic nevie zistit,a mne vsetci doma radia ,ze tie zapchy ma stoho um ,ze mu mam dat obycajne krabicove polotucne a ze bude dobre,ale ja sa bojim 😒 ale v stolici vidim nestravene zvysky s um mlieko ,taky prasok normlne,tak urcite to nieje ok stym nutrilonom .poprosim mamicky ktore presli vtakom skorom veku na krabicove mliecko ,aby mi poradili ako mam prejst na nho a ci nemali niejaku zlu reakciu nnho aj ked viem ,ze kazd dietatko je ine ...dakujem vopred
@acverenkarova mne to vyslovene dr zakazala dat krabicove tak uvidime co na tom gastre,
@lucia006 zalezi na co mu budu robit testy-na laktozu sa berie krv z prsta viackrat- myslim 3 krat-a dieta musi byt par hodin nalacno,potom dostane tu sladku zbrndu-moj sa skoro dogrcal z toho a potom ho pichaju v urcitich casovych intervaloch-zistuja ako stupa hladiny lakozy v krvi-ako ju telo spracuva-my sme to mali robene 2 krat-oba razy ale v nemocke.
testy ny bielkovinu sa robia zo zilovej krvi,tam netreba byt viackrat pichany,ale su zas nepolahlive testy-myslim ze na ne netrba byt ani nalcno.
Dieta je nasadenie specialneho mlieka pre alergikov a deti co neznasaju lakozu-napr to mlieko-- alergy care digestive----to je pre deti co maju problem s bielkovinou a aj s laktozou a dieta sa jednoducho sleduje cca 2 tyzdne ako bude reagovat-to mlieko je sice na predpis,ale da sa kupit aj bez neho-len je vtedy drahsie.
Inak nam nestacilo ani toto mlieko-malemu vadila aj zbytkova bielkovina z kravy 😝 -museli sme prejst az na Neocate-co je uz uplne inak vyrabane mlieko-a stoji "len"78 euro-ak je bez predpisu-a za tuto cenu sme ho kupovali 2 mesiace,kym nam ho predpisali-to bol uplne financny des. 🙄
Alergy care je ovela lacnejsie.
@lucia006 Ahoj ... ja som u svojho prvého syna prešla z UM na klasické v 6. mesiaci a nič mu nie je .. prechádzali sme na neho postupne .. najskôr som mu ho skúsila dať raz cez deň a sledovala čo to s ním urobí a keď mu do týždňa nič nebolo skúsila som mu z neho uvariť detskú krupicu a dať na noc ... a v noci tiež nič takže sme potom prešli už na krabičkové .... no ešte som mu ho také 2 mesiace prevárala a až potom som prestala s preváraním aby predsa len ešte to čo tam nemá byť zmizlo ... a dodnes pije mliečko ráno-obed-večer a to má 3 a pol roka .... a terz čo mám mladšieho syna má 5 mesiacov a 3 týždne ... tiež mu už dávam klasické mliečko ... bol váhovo aj veľkostne väčší ako starší syn tak sme prešli na klasické mliečko skôr ... tiež sme mali problémy so zápchami a celkovo so stolicou a teraz? všetko je preč a drobec mi pekne spinká aj cez deň a aj v noci .... takže ja ti to odporúčam postupne prejsť na klasické mliečko a problémy zmiznú 😀
@acverenkarova i ja som v pohode dávala krabicové mliečko (prevarené)tuším od šiestich mesiacov 🙂
každá dr má na to iný názor.ja neviem ako by som postupovala teraz.....možno by som tiež váhala,som rada že to mám už za sebou a jeme skoro všetko...okrem pár vecí ktoré nechcú.dokonca lucka miluje aj pikantné veci,ked si chceme niečo také dat,tak až ked deti spia aby nepýtali 🙂
@jarka721 ja som neprevárala....dr povedala že je pasterizované tak nemám,ale kravské som prevárala a riedila 🙂
@acverenkarova ja som sa zas kravské bála dať 🙂 🙂 😉 vraj je dosť *silné* a riediť som nevedela ako
@lucia006 Lucka, pytala som sa preto, lebo niekedy ide len o nespravnu kombinaciu... napriklad ja som nedavala jablko snad do roka, lebo obe baby mali problemy s prdikmi a jablko nafukuje :( Zacinala som len zeleninou a ked bola tuhsia stolica, pridala som prev. vodu alebo ako klas. polievocku, aby to nebolo huste. Alebo medzitym som dala vypit trosku cajiku (napr. detsky, feniklovy) a kakali v pohode 🙂 Cez den by som mozno skusila menej hustejsie mliecko a na noc nechat tak, ako ma. S klasickym mliekom sme zacinali az okolo 1 roku - kojila som, ale napr. Dr. mi povedala, ze plnotucne ma privela tuku a niektore deti ho tazsie travia... Kedze sme boli v Rakusku, odporucila mi 1,8% (maju tam 3,5%, 1,8% a 0,5%)... Takze skus 1,5% a uvidis, len aby si velmi nepokombinovala a prilis neskusala, ten malicky zaludok ma toho aj tak co robit... Mozno aj masko je este priskoro - je to tiez bielkovina... Zemiacik s mrkvou som bezne kombinovala, a nebol problem, ako ti pisu vyssie, len ja som zavadzala prikrmy velmi postupne - 3 dni mrkva, dalsie 3-5 dni mrkva + zemiak, zase 3-5 dni k tomu kusok brokolice atd. Takze ked som zacala v 6m, k masku sme sa dopracovali az v 8m, to uz pekne zaludok zvladal. Z ovocia len banan, aj to neskor, ale pridala som biely jogurt, to je tiez dobre na travenie, ale az v 7-8m. Mozno sa skus vratit len k mrkvicke na 2-3 dni + mliecko, ci sa to upravi, aby sa ukludnil zaludok..
@lucia006 ani neprechadzaj na ine mlieko... my sme mali nehorazne bolesti a potrapili sme sa aj pri duphalacu, kym to zacalo byt v pohode presiel asi rok... a beriem duphalac stale a musis pravidelne, lebo potom to nema ucinok a za tri dni sa nic nestane, to je aj do patnastich pri chlapcoch...
@lucia006 ak dietatko pije velmi hltavo, moze sa pri piti z flase naglgat vzduchu a potom ma koliky. Nam pomohla zmena flase - zn. Dr. Browns, ktora ma vnutri taku trubicku - ta zabranuje tomu, aby sa vzduch dostal do cumla. Ked som zavadzala prikrmy /5-6mesiac/, maly nekakal aj 20 dni. Bola som z toho riadne na nervy. No rozdiel bol v tom, ze ja som ho dojcila a nebol na um. Na zapchu som skusila vselico, pomohlo az ked zacal sediet a davala som ho na nocnik. To uz potom kakal v pohode.
@aliza Moj syn ma 9 mesiacov, je zdravy, nikdy chory nebol, dodnes nepozna horucku napriklad. Mam 3 deti....odvaha je to,ked mamicka ma strach dietatu davat jedla a potom, ze dieta ma alergiu. Ved aj cukor musi zvyknut, takisto aj muku,preto davam mojmu synovi detsku piskotu. Zapchu uz davno mame za sebou a netrvalo todlho.
@lucia006 Ak by maly nemal ziaden problem, tak sa tu zrejme vobec nebavime....a tym padom by bolo jedno, ake mlieko mu davas. Ale tvoj maly ma problemy a to s mliekom a preto nevidim riesenie v tom, ze mu das normalne mlieko. Ja by som na tvojom mieste skusila UM na alergiu na bielkovinu KM aj laktozy, myslim neocate to je. A hlavne vydrzala aspon 2-3 tyzdne. Aj tak mate do juna cas, tak aspon toto mozes spravit. Urcite mu uz nedavaj ten nutrilon, co mu davas.
@aliza mas pravdu - Neocate je vhodny aj pri intolerancii laktozy a aj pri alergii na bielkovinu-len je strasne drahy bez predpisu a ten ona nema-stoji 78 euro 400g balenie-ktore vydrzi cca 4 dni 🙄 -my sme to tak kupovali takmer 2 mesiace a bol to des.
jej by na uvod stacil aj Alergy care digestive-aj ten je aj na intolreanciu laktozy aj na alergiu na BKM-len 4% alergickych deti ho netoleruju-zial my sme boli ten pripad.
Ale im na 96% moze pomoct.
Zvacsa sa zacina s tym alergy care digestive aj po gastro vysetreni.
Neocate totiz neradi predpisuju -je financne narocny pre poistovnu.
@kaja73 no, velmi neovladam, ako to funguje na SK, ja zijem v UK a mlieko som mala zadarmo, kvoli mojmu ekzemu nebol problem ho predpisovat a mali sme mlieko aj na alergiu na bielkovinu, aj na laktozu, soju, na koliky, na vsetko 😀. A fakt, z uplakaneho, podrazdeneho babatka bolo usmievave, spokojne deculo.... moj sa pucil aj pocas pitia normalneho UM, takze jasne bol problem v mlieku. Od 18 mesiacov nepije ziadne mlieko, nechce. Davam mu kokosove rano do cerealii a to je vsetko. Proste nie je mliecny typ 😀 . Dcera zase naopak, ta mlieko zboznuje.
@aliza tu ti bezne predpisu- ak je len rodic alergik -maxilamne HA mlieka-to ma takmer kazda znacka UM svoej HA mlieko-ale to je len prevencia,nie liecba alergie.
Ak uz alergia je u dietata rozvinuta,tak ti po roznych vysetreniach na SK predpisu zvacsa alergy care,alebo alrgy care digestive-su z rady Nutrilon myslim-to je uz pre alergicke deti a stoji to menej ako neocate.
Neocate je ozaj problem na SK-my sme dva mesiace "bojovali" za recept nan a bola to fuska,kedze maly nemal alergiu v krvi dokazanu-ale po jeho piti mu ekzem uplne zmizol do tyzdna.
Neocate uz neobsahuje ani zvyskovu BKM-lebo sa z kravy ani nevyraba-je to daky chemicky hokus-pokus-ale zabera uz ozaj u kazdeho dietata s alergiu na BKM:
@kvietka044 rob si so svojimi detmi, co chces 😉 , davaj im, co chces, je to tvoja zodpovednost. Ale netrep bludy o tom, ze prave vdaka vyhybaniu sa alergenom je tolko deti alergickych. Podla toho, co citam na MK a podla mamiciek, co poznam, vacsina robi prave opak, uz od 4 mesiacov, castokrat uz od 3, davaju detom kadeco, hlavne same somariny piate cez deviate. Ja som mojim detom alergeny nedavala, mame tazku rodinnu anamnezu, ekzem vo vsetkych generaciach a predstav si, moje deti ekzem nemaju. Takze ma nikto nepresvedci, ze malinke dieta potrebuje piskoty, aby bolo zdrave, to je najvacsia hlupost, aku som kedy pocula, sorry.
@lucia006 myslim, ze tuto odpoved mala @demo na mysli 😉 (len kopirujem)
@katyxq A podle čeho pediatrička (nebo jiný lékař) usoudila, že takto nereaguje na bílkovinu kravského mléka. vždyť krevní testy mají na potravinové alergeny spolehlivost nanejvymš na 50%, jediný spolehlivý je eliminačně expoziční test a mezi těmi UM, co sjte vyzkouśeli, nevidím jediné vhodné při alergii na Bkm (s plně štěpenou bKM např. Nutrilon allergy care, Nestlé althéra), navíc píšeš, že nejlépe toleroval Comfort mlícko a to má BKM částečně naštěpenou - čili můj tip je, že se jedná o nějaký typ přecitlivěle reakce na BkM a uděla bych eliminačně-expoziční test: přešla bych alespoň na 2-3týdny na jedno z těch speciálních UM, která jsme psala (a v té době mu z příkrmů vysadila i hivézí a telecí maso, cokoliv mléčného - i máslo), podle mě se problému zbaví, po uplynutí té doby zkusíš bězné UM, pokud se jedna o reakci na BkM, tak se zas dostaví problémy ... a v tu chvíli máš jasno, přejdeš zpět na speciální UM (bezmléčná dieta), pokud se na bězné UM reakce ani po týdnu jeho podávání nedostaví nebo se na speciálním UM nezlepší, tak je třeba problém hledat jinde, dojít na vyšetření na gastroenterologii. A vyměň pediatra, váš současny dětský lékař je evidentně neschopný.
Laktózová intolerance se spíš projevuje opačným problémem - průjmem (slovensky hnačkou?), navíc je to u malých dětí věc poměrně dost vzácná, je to záležitost dospělého věku
http://www.proalergiky.cz/alergie/intolerance-l...
http://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/diagno...
http://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/alergi...
@matozazzo ja nemyslim ze to je prikrmami retoze on ma zapchy od 1mesiaca to este prikrmy nepapal.me dr povedala teraz ze s ovocia moze len jabko ,a zleninu tu co davam zemiak,kalerb,mrkva,kariol brokolica moze aj masko biele ze moze,tiez som davala posupne ako si ty pisala 3 dni eno potom dalie atd,ale zacala som od 4 pol mes.kedze nebol kojeny a bol fjne vlky chlapcek.ale fak tie problemy so stoliou ma odkey som prestl kojit.ciz od 1mes, ☹
@katarina644 pisali mi tu ,ze je dost navykovy
@katkajurko2 myslim ,ze to nee nas pripad ze unas to bude neo tazsie ale dakujem za radu
@lucia006 ja som len kopirovala odpoved od @katyxq 😉 Ale myslim, ze vela ludi ti tu radi, ze ak ma problem s nejakou zlozkou kravskeho mlieka v UM tak tym ze mu do toho teraz das obycajne kravske natvrdo, tak sa to moze este zhorsit. Viem ze si toho poskusala uz vela ale v podstate na rovnakej baze. Skus nieco co kravske mlieko neobsahuje ako ti baby radia a podla toho uvidis ci to je pricinou, zelam vela stastia. 🙂

moja prvorodená dcera mala 2 mesiace a odskúšané hádam všetky UM.potom mi dr poradila aby som skúsila krabicové,začala som jej dávat hned kravské a bolo po probléme.bola to staršia lekárka ku ktorej som chodila ešte ja.dala mi jednu radu,ktorej som sa držala pri všetkých troch-dieta do roka má vyskúšat všetko,čo mu nezachutí nedávaj.pri menších som dávala od 2 mesiacov krabičkové plnotučné z teska.nie každému je dopriate dojčit 🙂