icon

Poradie podávania príkrmov

crystalskye
12. nov 2012

Ahojte baby, chcela by som sa poradiť, v akom poradí ste podávali/budete podávať príkrmy dojčeným detičkám od 6.mesiaca? Lebo všade odporúčajú poradie: zelenina, mäso, ovocie, až nakoniec kaše, avšak ked si prečítate MUDr. Bukovského-Hned to bude anjelik, tak on odporúča začať kašami, zo zeleniny len zemiaky a mrkvu, ostatné až od 7.mesiaca, no stále na prvom mieste sú kaše doplnené zeleninou a ovocím (neskôr), mäso v podstate až okolo 10.mesiaca..teraz som na pochybách, čo robiť? Dcérka má 6 a pol mesiaca, zatiaľ papá zemiaky, mrkvu a cuketu, ale neviem, či teda by som nemala pridať aj kaše ako to radí Dr., aké máte skúsenosti? Ďakujem za každú cennú radu 🙂

Strana
z2
lensam
13. dec 2012

@crystalskye fuuuha, tak to obdivujem. ja by som bola na nevydrzanie keby mi deti vstavali kazdu hodiny dve v noci kvoli papaniu. mne hned od zaciatku obidvaja chalani pochopili, ze noc je na spanie. prve 2 mesiace sa zobudili raz, obcas dvakrat za noc. od 2 mesiacov prespia celu noc. Trosku tym detom treba pomoct aj tym, ze nevyskocis z postele hned ked sa dieta zacne v postielke mrvit. Velakrat si len pomrnkali a zaspali, az si odvykli sa budit v noci. Ja mam tvrdy spanok, takze ja som velakrat mrncanie ani nepocula, az manzel mi rano povedal 🙂 takze sa to samo poriesilo a sme spokojni a aj deti, podla mna je to neprirodzene, ked sa v noci budia a papaju, pretoze potom menej jedia cez den.

janullikle
22. dec 2012

Ja som od 4,5 mesiaca dokrmovala UM lebo sa mi kazdu hodinu v noci budila s placom. Hodinku pred vecernym bubkanim vypila UM a vydrzala tak 3 4 hodinky a potom uz len prsnik 1 2 x do rana. Asi 3 tyzden papame. Zacali sme s mrkvou, zemiak, sladky zemiak, brokolica (ta jej vobec nexuti, zje max 2 lyzicky aj to povypluva 😀) potom sme presli mrkva + jablcko. Ovocie zatial len jablcko. Skusila som aj vyzivu kupenu co su od 4 mesiaca chutilo jej. Obcas do nej nastruham 1 piskotu. Vcera sme skusili ryzovu kasu vpohode papame. Dnes som odobrala zemiak, kalerab a mrkvu z polievky a vo vyvare rozmixovala. Tak uvidime co bude 🙂. Papame tak 2 3 x do dna. Rano vyzivku alebo kasu. Na obed nieco varene. Podvecer vyzivka alebo nastruhane jablcko. Medzi tym kojim alebo UM niekedy skor vypije UM ako prsnik. Tak 2 3 x cez den je na prsniku a tak aj v noci. Brusko ju neboli, kakat kaka, spokojna je neplace... Tak my fungujeme asi takto zatial 😀

darja12
8. apr 2016

@crystalskye a nemyslel kase zo zelenuny?proste mixovane nie obilniny

darja12
8. apr 2016

@crystalskye nepila si kofein?

Strana
z2