Poradíte vanilkový prášok do mlieka namiesto Nutrilonu 4?
Dobry den,
mam skoro 3 rocneho syna a este stale pije Nutrilon. Nechce vobec obycajne mlieko. Skusili sme uz vselijake prasky do mlieka, no nechce ani jeden z nich. Nevie nahodou niekto o vanilkovom prasku? Skusili sme uz bananovy Frapko, cokoladove prasky, ale ziadne nechce. S vanilkovym som sa este nestretla. Napadlo mi, ze mozno s vanilkovym praskom do mlieka by sa nam ho podarilo oducit od Nutrilonu. Pozna niekto nieco take? Prosim odporucte nieco, lebo Nutrilon je uz financne dost narocne pre take decko.
Dakujem.
@mata.g ja som chcela davat UM do 2 rokov, ale drobec ho zrazu nechcel. Tak som skusila inu znacku a nechcel ani tu. Tak som to prastala silit a presli sme na kravske. Kupujeme priamo z druzstva, kedze byvame na dedine, cerstve a to nasledne prevarim. Viem, ze tym prevarenim zabijem vela latok a vitaminov, ale stale je zdravsie ako krabicove. Co je len zafarbena biela voda plna ecok. A take cerstve, neprevarene sa mu neodvazim dat.....A stolicu ma normalnu, brusko ho neboli. Vecer vypije plnu flasku a potom v noci pije este raz 🙂
@ladybirdie ja som toho nazoru, ze dieta si povie samo. Do nicoho ho nenutim. Ked bude chciet mat flasku a mliecko do 18, tak ju bude mat 😀 😀 Mimochodom ja som kakavko pila do 9 rokov s flasky kazde rano a som tu...uplne normalna a zdrava. Aj po fyzickej a psychyckej stranke 😀 Takze ja by som vsetko nechala tak ako je. Mozes po case zasa vyskusat ci nevypije kravske a mozno ta prekvapi a za par mesiacov si vypyta sam 😉
Hehe az teraz som si vsimla datum uvodneho prispevku 😀 😀 😀
@mata.g Ano, pije klasicke mlieko, ale cerstve, nie trvanlive a plnotucne. Zo zciatku sme mu kupovali v mliecnom automate a prevarali, asi tak 3ú4 roka, potom sme presli na to z obchodu. neviem, o co moze byt Um lepsie, ked este aj to umele ma v nazve - pre mna to bola nutna umelina a hned ako sa dalo, sme presli na kravske. najnovsie studie nacinaju vyvracat famy o tom, ake je kravske mlieko nevhodne pre deti a naj je umele...Ale zavisi od kazdej maminky, ako sa rozhodne 🙂
problemy so stolicou nemava, zatial mu to nedochucujem nicim. ale inac uz ho vela nevypije, len vecer, ked ide spinkat.
@sam2 mne kakavko vo flasi zatrhli v prvom rocniku na zakladnej 😀 😀 ze uz som velke dievcatko a musim zo salky 😀
Ja len tak dodam, ze alergie u deti sa mozu prejavit ovela neskor, nie hned...
Frapko je aj vanilkove. Je v zelenej krabicke.
@blondiee83 dakujem za tvoju skusenost. Ja som sa zatial o tom s pediatrickou nerozpravala, zatial papame veku primerane um (FL) a snazim sa mu to spestrit grankom a carom (neskutocne mu chuti kavova prichut 🙂 Teraz zistujem aku dalsiu prichut okrem bananu by som mu tam mohla este pridat. Sunar ma sice ochutene verzie, len dost napeni a chuti trosku praskovo, aspon mne. Pohladam v okoli ten automat a vyskusame 🙂
Myslis, ze kokosove mlieko a nejaka susena alebo cerstva vanilka by mohli byt vhodne na dochutenie? Alebo pridanie nejakej ovocnej stavy (napr. co maju hippky)?
@mata.g Aj moj ma rad kavovu prichut - oblizuje mi lyzicky, ked pijem bezkofeinovu kavicku 🙂 ani mi ennapadlo dat mu caro, ale je to super napad, dakujem 🙂
podla mna kludne mozes aj kokosove mlieko, aj vanilku, púridanie nejakej ovocnej stavy - ak by mu to chutilo, tak jasne 🙂
@blondiee83 caro aj trosku zasyti kedze su to obilniny 😉
Ja som dnes kupila Vanillezucker Bourbon, dobre dochucovadlo do mlieka 😉
@blondiee83 ahojky tak od vcera som v koncoch. Malemu idu horne päťky a odmieta mi pit francuzske mlieko, co doteraz mal velmi rad ☹ nechce pit ani rano ani po obednajsom spanku a dnes ani vecer. Obvykle pil tak 3x po 150 ml. Myslis, ze uz sa chce odstavit alebo je to docasne kvoli tym zubom? Hovorim, 2 dni do zadu krasne pil mliecko, aj s grankom aj s carom ci vanilkovym cukrom... mam skusit obycajne mlieko z krabice? Jogurty mi jest nechce, do 1 roku jedol, potom uz ani za toho pana..
@mata.g ked chces s krabice tak by som dala plnotucne. Ale ked mas moznost zohnat cerstve, tak by som odporucila radsej to. Pripadne v obchode vybrat to co ma najkratsiu trvanlivost, myslim ze tie sackove su take...ale neboj sa kravskeho ako takeho. Ak nemate v rodine alergiu, tak by nemal byt problem. Aj ked mne dr.pri prechode odporucila malinkeho nijaky cas sledovat, ci tam nie je alergis na KB. Alebo ze mam zo zaciatku mliecko zriedit s vodou. Ale my kupujeme cerstve z druzstva. Tak to prevarim, precedim do flias. zo zaciatku som odobrala aj smotanku co sa vytvorila na vrchu po vychladnuti. Ale ked budes kupovat krabicove tak toto ti vsetko odpada ;)
@ladybirdie ja len zo zvedavosti ako ste dopadli s mliekom a flasou ,este stale pijete umele s flasky?
@mata.g ja by som asi trochu pockala kvôli tým zubkom. Je možné, že kvôli zubkom nebude chcieť ani jedno, ani druhé. Ale vyskúšať môžeš, však na klasické mlieko je už dosť veľký.

@blondiee83 mozno je to biznis ale predsa len, nie je to vhodnejsia strava pre male deti? Takze tvoj syn normalne pije klasicke kravske mlieko z potravin? A stolicu ma pravidelnu? Aj mu to niecim ochucujes? Dik 🙂