Poraďte nemliečnu kašu pre 6 mesačné bábätko

tinatitti
31. okt 2019

Ahojte, viete mi, prosím, poradiť nejakú nemliecnu kašičku pre 6 mes dieťatko? Žiadne mlieko netolerujeme. Dojčíme sa a popri tom papa zeleninový prikrm a ovocie (zatiaľ chce len banán).
Chcela by som ešte nejakú kašičku na večer, len všetky majú mlieko... Poraďte prosím. Ďakujem

pribinak
31. okt 2019

Vsak ked dojčís tak si odsaj svoje mlieko a kup napr v dm-ke nemliecnu kasu a zarob so svojim mliekom

tinatitti
autor
31. okt 2019

@pribinak nemám asi až toľko mlieka. Mam mlieko akurát pre malú. Skúšala som odsat, no nebolo toho toľko, aby sa dala zamiešať kaša. Alebo mam len skúsiť častejšie odsavat a ono sa dotvori? Prepáčte, že sa možno hlúpo pýtam, no nemám s týmto také bohaté skusenosti

sims122
31. okt 2019

Mliecne kase som v tomto veku ani nedavala. Varila som krupicu vo vode aj ovsene vlocky vo vode s nastruhanym jablckom, zeleninku so psenom, kukuricnu kasu, pohankovu...

pribinak
31. okt 2019

@tinatitti no uz sa asi nedotvori, uz mas ustálenú tvorbu. Ale nemusi papat kasu, niektore deti kase nechcu

nikpa
31. okt 2019

@tinatitti
https://pankukucka.sk/index.php?route=product%2...

Môžeš do nich popucit banán, jablko, mrkvu....
A kupis ich napr aj v Lidli alebo v niektorých lekárňach

diewcatqoo
31. okt 2019

Kase som do jedalnicka zavadzala az okolo 8. mesiaca. Syn ma abkm, takze bez mlieka. Najprv som riedila moje odsate vodou, neskor som robila kase na vode a dochucovala ovocim a vypytala som si od lekara na predpis Nutrilon allergy care, tak som mu neskor kase miesala do toho. Ten Nutrilon som pouzivala vyhradne na kase, lebo pit ho nechcel. Pouzivala som kase od Nominal, nemliecne z DM alebo som ich varila z celych zrn.

carduelis
31. okt 2019

V DM-ku maju instatne DM bio kase, ktore sa rozrabaju aj s vodou- ryzova, psenova, krupicova.

jumama
31. okt 2019

Nase som davala rozmixovanu ryzu. Rozvarit ryzu, ovela viac vody davat ako bezne aj ked mixujes, aby tam bola voda a taku riedku kasicku. Nasej to bol prvy prikrm, jej doktor zacinal takto ryzovou kasickou. Mala reflux a mliecko grcosila... takze sme uz v 4 mesiaci zacinali pomalinky po par lyzickach, postupne som jej tri krmenia nahradila takouto kasickou. Niekto povie ze ryza zapeka, ale nasa veru ziadne take problemy nemala. Vzdy som si malu porciu navarila na jeden den, a prihriala jej dane mnozstvo. Davala som pol na pol bielu a natural ryzu, neskor som pridavala ine obiloviny - pseno, pohanku - ale z toho iba trosku, ciste mi to nechcela, takze viac ryze a to len na zmenu trosku do toho. A az do toho som postupne zeleniny davala. Ale z toho mi zvykla grcosit, takze len trosku a take z ktorych negrcosila.

evkamotka
31. okt 2019

V dmke maju rozne obilne a ryzove, nemliecne

bubibu
31. okt 2019

My pouzivame kase "nominal" . Su rozne druhy. Ja s nimi aj vsetko zahustujem. Su super

tinatitti
autor
31. okt 2019

Ďakujem vám

lula313
31. okt 2019

@tinatitti neviem, kopec mám vari tie instantné sprostosti, ale veď mozes uvariť normalnu kasu z celých zrn(najprv začať bezlepkovymi, potom s vyšším obsahom lepku), máš ich veľa na vyber pseno, ryža, ovos, kuskus, bulgur, amarant, quinoa. Dcéra má 19 mesiacov a stále je len takéto kase varene vo vode(pripadne pridam strukovinu, zeleninu, do nejakeho suchého bulguru aj jogurt).

tinatitti
autor
2. nov 2019

Dievčatá, ďakujem. Dnes som jej uvarila ryzovu kašu s jabĺčkom a s papala jedna radosť. Joj, teším sa. Ďakujem