Prechod z klasického umelého mlieka na kozie
Maminky tie ktoré ste prešli z klasického UM na kozie, pili Vám bábätká rovnaké množstva aj toho kozieho?
Mali sme problem s klasickým kvôli kravskej bielkovine, doktorka nám predpísala sunar allergy expert, maly ho vôbec nechce (nečudujem sa, keď som ho ochutnala tak ma naplo), tak dávame kozie mliecko... predtým však vypil 100-120ml, teraz tohto kozieho 80-90 a viac nechce. Môže byt sýtejšie?
Za posledných 5 dni pribral cca 170g verím že nehladuje ale aj tak ma to trápi prečo papa tak malo :( ani doktorke sa to nepáči.
Mame 2 mesiace a 5700g
2 mesačné dieťa má byť na UM alebo materskom mlieku. Kozím mu môžeš akturát tak ublížiť. Nechaj mu UM
Ahoj urcite mu nedavaj kozie mlieko.To ze pribral neznamena,ze nehladuje.Hladuje,pretoze mu chybaju dolezite latky na vyvin,ktore v kozom mlieku nie su.ak by si mu davala len to kozie mlieko,zomrie ti.fakt si nerobim srandu.hladaj nejake ine umele mlieko,ktore mu nebude robit problemy.
Ide samozrejme o počiatočné mliecko pre bábätká od narodenia, mame odkonzultovane lekárkou. Zaujímali ma vyslovene skúsenosti s prechodom na takéto mlieko
@baska311 my sme na zaciatku 5. mesiaca presli z nutrilon allergy care na kozie dojcenske UM (Nase mleko) a pil rovnako vela. ale stale sa striedaju obdobia, ked pije menej s obdobiami, ked pije viac. zavisi od zubov, ci zrovna rychlejsie rastie... mozno ste sa do toho trafili. pred mesiacom mal rok a prechadzame na kozie mlieko normalne. ani s tym nema problem
@baska311 Kozie je sytejsie. Ma viac % bielkoviny a aj tuku
Mile damy, fakt sa ospravedlnujem,ale v texte som citala ze presla z um na kozie mlieko.A kedze som tu uz citala kadeco,tak ma striaslo,ze dava babu iba obycajne kozie mlieko.Autorka prepac, zle som to pochopila a som rada,ze to tak nie je.Drzim palce,nech je babu dobre.
@bubuzu A co deti ktore nemohli byt dojcene a prezili na kravskom alebo kozom mlieku ked este neexistovali UM?
@katarina092 deti,ktore nemohli byt v minulosti dojcene neprezivali iba na kozom alebo kravskom mlieku.castokrat ich dojcila ina matka z rodiny (kedze boli pocetnejsie rodiny ako teraz-aj prave kvoli velkej umrtnosti deti,aby mala rodina istotu,ze prezije aspon par,vzdy v okoli nejaka,co kojila,bola).
Ano, ale pocula som o pripadoch kedy zeny krmili babatka kozim alebo kravskym mliekom a zili...aj v dnesnej dobe.
dávala by som umele mlieko, kozie by som nedavala
Vy ste mimo?!?Existuje dojčenské kozie mlieko nemyslela klasické kozie mlieko, ajked veľa detí počas vojny prežilo len vďaka nemu

@baska311 chces davat 2mesacnemu dietatu pit kozie mlieko? Konzultovala si to s lekarkou? Aby si mu neuhnala este nieco horsie ako odpor k sunaru..Kozie sa odporuca najskor od 6.mesiacov.