icon

Prečo môj 6,5-mesačný syn prestal jesť príkrmy?

maminka2306
15. máj 2025

Ahojte maminky, chcem sa poradiť mám 6,5 mes chlapčeka . Od 5 mes nas trápi nervozita zo zúbkov ( zúbok zatiaľ žiadny), a taktiež od 5 mes sme začali s prikrmami, krasne papal masko, zeleninku, ovocie, dokonca obcas ešte aj zapil trochou Umelého mliecka. Pred týždňom mi z ničoho nič zo dňa na deň prestal jesť prikrmy , úplne úmyselne drží zavreté ustocka, skúšam kadečo a neúspešne … mliecko celkom vypije, a taktiež mu ponúkam vodu a cajik nech zostane hydratovany. Inak je zdravý. Viete mi poradiť kedy to prejde a či s tým máte skúsenosť? Osobne si myslím že asi to budú zuby .
Dakujem a želám pekný deň

jajanka31
15. máj 2025

My mame 6 a pol a nechce jest prikrm vobec.. este poriadne nic ine nejedol len materske mlieko a vodu. Uz som tiez zufala skusame uz viac nez mesiac a nikde sme sa neposunhli. Nechce zeleninu ovocie maso..umele mlieko. Lekarka tvrdi ze je to normalne.

luciaruz
15. máj 2025

Musime si predstaviť, že má boľavé a asi aj opuchnuté ďasná. A bojovat s jedlom v ustach je momentálne to posledné, na čo má náladu. Treba vyčkať. Stale je to pre bábätko nieco nové.

karolinkaaaa005
15. máj 2025

@maminka2306 vôbec si nerob starosti , moja to isté robila , potom znovu na dva týždne jedla a znovu mesiac nič a to vážne , trápila som sa snou , druhé dieťa ale ani Syn nič nejedol v podstate on bol len na mlieku doslova , a dcéra zase od roka vôbec nepije mlieko , čiže boj na striedačku , snažila som sa jej ponúkať stále niečo ale aj tak nič stoho , ale neboj nič nebude , ona vie kedy , ja už som na to prišla , teraz má 16 mesiacov už to je dobre celkom 🙂

evcagabi
15. máj 2025

O chvilu ma 9m a mam pocit, ze to zacina prechadzat. Klop. Klop. Dnes zjedla konecne desiatu - polovicu bananu a polievky uz akceptuje tyzden - celu misku 😅 dovtedy to bolo cca 2m trapenie co dala z kazdeho tak tri lyzicky

maminka2306
autor
17. máj 2025

Dievčatá dakujem za odpovede, potešilo ma to že nie sme sami🤗

anonym_3a12e4
9. dec 2025

Aj ja sa pridám..maly ma uz 9,5 mesiaca a uz mi 2 tyzdne odmieta prikrmy...zje mi len oblatku kiddyliciou co dostane do ruky a chlebik ktory mu trham do ust, ale ako nahle uvidi lyzicku zacne otacat hlavu, vzpierat sa zo stolicky a znervoznovat sa. Pred 3 tyzdnami mal nejaku bakteriu alebo co, 5 dni bral 2 druhy antibiotik. Doktorka vravela ze to moze mat suvis aj s tym, ale uz od toho uplynuly 2 tyzdne ked ne viac a stale odmieta prikrm. Nedelu ked sme boli u babky dalansom mu kupovany a ten zjedol cely ako nic, dokonca sa hned napil aj vody z flase so slamkou co mi doma odmieta, len cez striekacku do neho musim tlacit nech ma aspon dakus vody. Mliecka pije uz pomenej. Idu mu horne zuby..ale moze to vsetko az tak dlho trvat? Ja som z toho uz uplne zufala ze co ak bude podvyziveny, nebude priberat? Co ak nebude chciet jest uplne? Bojim sa mu davat jedla do ruky lebo sa bojim ze mu zabehne, mam z toho hrozny strach. A ani neviem ako postupovat v tomto, kedze sama neviem co poriadne navarit a ako 😌 mali ste to niektora z vas? Ako dlho to trvalo? Ja som z toho uz na prasky...