Príkrm v chladničke mäso, cestovina a zelenina

16. máj 2023

Ahojte baby. Môžem dať 7 a pol mesačnému dieťaťu prikrm v zložení mäso -zelenina- cestovina aj na druhý deň, ktorý bol v chladničke uskladnený.
Baby a ako varíte mäso vo veľkom na hrnci a ako dlho?
Ked potom ho chcem zmixovat rozdeliť do mraziaka.
Koľko minút varíte kuracie/morčacie/ teľacie/ hovädzie na sporáku v dojčenskej vode?
Ďakujem

kkovacovak
16. máj 2023

Jasné že môžeš veď tomu jedlu sa nič nestane. Ako dlho variť mäso ti nepoviem lebo je rozdiel keď máš celé prso alebo nakrájané na malé kocky. Či v malom alebo veľkom hrnci je asi jedno lebo voda sa varí rovnako. Nakrájaj a proste var kým nie je uvarené 🤷‍♀️ vyberieš, ochutnáš. Dojčenskú vodu na varenie netreba veď tá voda sa ti prevarí tým varením. Nejako moc nad tým špekuluješ. Skrátka uvar mäso tak ako varíš normálne

autor
16. máj 2023

@kkovacovak ďakujem 😁 no doteraz som ho naparovala čo vo veľkom množstve nejde. a všade čítam že treba vždy čerstvé príkrmy. Tak keď tam je maso cestovina či to môžem nechať do ďalšieho dňa v chladnicke😊

kkovacovak
16. máj 2023

Jasne dva dni sú úplne v poriadku

domireb
16. máj 2023

Bežne som varila na dva dni s tým, ze ostalo v chladnicke. Akurát cestovinu som nemiešala, iba maso a zelenina. Jednak mám rada čerstvú a jednak ako cestovina vpije šťavu. V dojčenskej som varila iba kratko, zbytočne,pokiaľ je domáca voda ok. Mäso som krájala na malé kúsoçky čerstvé a to dávala zmraziť do nádobky na kocky ľadu, potom som vždy vytiahla iba tolko na varenie. Okrem čistēho vývaru nemrazím uvarené jedlo, potom je také ble.varila som v malom hrnci, to sa neoplatí vo velkom, do pol hodky maš hotové a o 3 mesiace zacneš variť spolocne. Mäso do makka, radsej som pridala 5 minut naviac. 30-40 min podla toho akémáso a aké velké kocky. Keď sa dá, zeleninu naparujem.

marcellka32
16. máj 2023

Hotové nemraz, nakuskuj surové mäso, daj zmraziť a potom čerstvé var, vždy som varila v malom hrnci, kúsok mäsa, nejakú zelenina a príloha (alebo aj bez)

vkatush
16. máj 2023

Ja som si kúpila alebo zohnala domáce z každého mäsa (kuracie, morčacie, králik), naporcovala surové a zavakuovala do mraziaku. Stále vyberiem štvorček, podľa toho,čo mu chcem dať. Uvarené by som nemrazila.

A v chladničke v pohode do ďalšieho dňa, akurát cestoviny by som možno nedávala.

autor
16. máj 2023

@vkatush waw prosím ťa to ako robíš tieto sáčky?

vkatush
16. máj 2023

Máme vakuovačku na potraviny.
Super investícia pre nás, konečne prehľad v mraziaku a nezaberajú veci toľko miesta 😁

autor
17. máj 2023

@vkatush bože to je super nápad 🙏🍀 Pozerala som tie valuovacky ale tolko ich je že neviem ktorá je dobrá. Prosím ťa akú máš s akou si spokojná?

hanaxxx
17. máj 2023

Na tu vakuovscku som zvedava aj ja

vkatush
17. máj 2023

Pozriem sa večer, ale tuším, že z Lidla objednávali (kúpili sme viac, aj babkám ako darček, lebo stále si chodili k nám vakuovať, takže naozaj sa využívajú)

kkovacovak
17. máj 2023

Aj my máme vakuovacku z lidla a pomer cena-vykon je fajn takže tiež odporúčam lebo je za dobrú cenu.

autor
17. máj 2023

@vkatush vďaka 🙂

autor
17. máj 2023

@kkovacovak no tu som pozerala ako prvú. Tak len sa pýtam aby niečo vydržala a tie fólie do nej kde nakupujes? Tiez v lidl shope?

kkovacovak
17. máj 2023

Ano priamo z lidl eshopu alebo na mall najčastejšie

autor
17. máj 2023

@kkovacovak dik🍀🙂

vkatush
17. máj 2023

Túto máme, 30 eur a sáčky tiež z Lidlu.
Mäso či domáce klobásky bežne vakuujeme, aj orechy máme zabalené.
Neviem, ako by to zvládla zelenina alebo ovocie, možno skúsim.

autor
17. máj 2023

@vkatush ďakujeeem 🙂🙏🍀