Prikrmovanie bábätka, ktoré ešte nesedí
Ahojte mamicky, pomalicky chcem zacat s prikrmami, vela veci uz mam nastudovanych, ze co a ako, kedy, kolko a podobne, ale...! Nikde sa nepise o tom, ako to tomu dietatku davat. Ma byt v pololahu, na rukach, v detskej hojdacke alebo ako, kedze este nevie sediet? Mliecko davame v lahu, tak mu chuti najlepsie, vynimocne dopije na rukach, ale prikrm v lahu davat urcite neplanujem 😁 ako teda davat? Dakujem za rady 🙂
Ja som ju mala zo zaciatku bud vo vajicku alebo v kresielku, po par tyzdnoch som kupila polohovatelnu jedalensku stolicku.
A aka je to stolicka od 6 mesiacov? Da sa polohovat alebo je az od veku, kedy uz dietatko same sedi? Lebo same sediet ti moze aj od 11 mesiacov, nie 6.
Ja osobne som mala take to vibracne kresielko, tam som mala malu v takom pololahu a kym nesedela davala som si ju pri jedeni prikrmov tam, ono aj tak toho este vela nezje...to je take skor ochutnavanie, par lyziciek spapa, ochutna 🙂 neskor sme mali uz aj jedalensku stolicku, ktora sa mi dala polohovat do niekolkych poloh, aj do takeho pololahu..vyuzivala som kym nevedela sama sediet.
Ja mam 5m syna, ešte nesedí, v stoličke teda nevie, ale má lehátko, to ma asi každá mamina 😀 tam Je v sede trosku viac Opretý, lehátko je latkove takže sa prispôsobi tomu ako v ňom je
Bohuzial nemáme polohovaciu, vybral ju manzel, mna vtedy ani len nenapadlo to riesit 🤦😁 kresielko ale mame, tak asi budeme papat v nom do tych 11 mesiacov alebo teda kym sam nebude vediet sediet... Ale kresielko mame len do 9kg takze asi predsa len budeme musiet kupovat nieco medzi 😁
Ja som normalne na hraciu podlozku na zemi dala vankus, na vankus bavlnenu plienku aby sa nezaspinil a na vankus do pololahu drobca s podbradnikom. A ked sa uz otacal a nesedel este tak som bola akoby v tureckom sede ale nihy som mala tak ze pod tym vankusom okolo hlavky som ho chhodidlami akoby pridrzala a on mal nohy smerom do mojho lona
Este doplnim ze to bol obyc vankus s gauca dekoracny 50x50cm ziaden iny speci vankus.
A cca od 7 mesiacov ked uz bol pevnejsi aj ked nesedel sa krmil po sediacky v stolicke. Bolo to odobrene fyzioterapeutkou aj lekarkou ze na nevyhnutny cas (krmenie) je to OK a nepovazuje sa to za pasovne sedenie.
@kika2810 dakujem, to ma ani nenapadlo s tym vankusom pripadne tureckym sedom 😁
No v kresielku 🙂 normalne tam papal az do roka, on cca 10 mesiacov jedaval veceru v stolicke, ale ostatne jedla len v kresielku. Po roku uz len v stolicke, kresielko sme uz potom posunuli dalej.
Ja som tiez zacinala prikrmovat v lehatku. Ale niekde som videla, ze sa da aj v polohe na brusku 😊 dokonca si to velmi chvalili
A inak s tymi kilami- nevies, ake tazke bude tvoje dieta, moj ma 17 mesiacov a len kusok cez 9 kg, ani nie 9,5kg. Ale zasa su deti, co maju 11kg v 6 mesiacoch, no to uz je dost prehnane. Uvidis, kym bude mat 9kil, tak uz bude vediet sam sediet 🙂
@elementissa moj ma uz teraz 7kg a to nema este ani 4 mesiace, ale on sa uz narodil pomerne velky 😁
A nieco taketo je vhodne, da sa tusim polohovat 🙂 https://www.petiteetmars.com/sk/produkt/zola/
Nekupuj ďalšiu stoličku, zbytočne miesto zaberie a vyhodené peniaze. Keď bude sedieť dáš do tej čo máš a dovtedy napr. vo vajíčku nakŕmiš. Ak nemáš ani vajíčko tak buď na rukách ( o jednu roku oprieš dieťa, druhou kŕmiš) alebo na vankúši.
@vejapa76 vajicko mam 🙂 dakujem, asi teda budem improvizovat dokym nezacne sediet a pripadne kym sa bude dat, vyuzijeme to kresielko
Ja krmim tak ze dcéru opriem o dojčensky vankúš (ten taky mesiačik). Pekne ju to podoprie z každej strany. 😀
Aj my sme na zaciatku prikrmovali v autosedacke.

A este, jedalensku stolicku mame az od 6.mesiacov, neplanujem kupovat kvoli dvom mesiacom inu 🙂 prikrm chcem zacat davat pomalicky po ukoncenom 4.mesiaci, kedze sme na UM