icon

Prikrmovanie bábätka: Skúsenosti a rady od mamičiek

monika101146560
26. nov 2023

Ahoj maminy, prosím vás o vaše skúsenosti 🙃
Prikrmujete svoj poklad podľa tabuliek? Alebo postupne pridávate co uznáte za vhodné.
Lebo napríklad pri prvej dcére som skôr ako v 12.m dávala piškóty nech si hryzká (teraz čítam že nie, kvôli bielku), a takisto jogurt nebol biely ale dávali sme Lipánek, čo je smotanovo tvarohový.
Viem, že bude mať niekto názor, aby som si robila po svojom ako pri prvej, ale naozaj si to nepamätám už presne všetko, je to 6 ročný rozdiel.
Ďakujem 🙂

glorikarebeka
26. nov 2023

Určite sa nezačína s piškótami a miláčikom
Zemiaky, zelenina,mäso....polievky ...je na tebe ako začneš...

zuzuliennka1
26. nov 2023

@monika101146560 zacina sa so zeleninou, potom ovocie, suche pecivo, cisty biely jogurt,..... na piskoty a presladene lipanky a pribinaciky ma este more casu.
ved s pediatrickou sa porad

monika101146560
autor
26. nov 2023

@glorikarebeka ja som nemyslela že týmto začínam :D treba poriadne čítať. Ide o to, že prvej som tieto veci dávala skôr, pretože piškóty KLASICKÉ (kvôli bielku) aj tvaroh sú odporúčané od 1 roka

vkatush
27. nov 2023

@monika101146560 môj bude mať na Vianoce rok a viac menej je na našej strave už (ale on je papkoš, nemali sme nikdy problém s jedlom).
Začala som zelenina, mäso, žĺtko, ovocie, polievka, ryža, piškóty na zavedenie lepku, chlieb, rožok, skúšal párkrát naše veci, kde bolo vajce a bez reakcie, tak sme zaviedli už aj bielok, nesladené jogurty (absolútne vôbec nie pribinačik lipanek a takéto), mliečne veci, šunku,... Postupne všetko.

Všetko tak s rozumom.