Príkrmy pre 6 mesačné dieťa
Ahojte, nasa mala bude mat 6 mesiacov a uz zacinam rozmyslat nad prikrmami. Citala som, ze prvou sa zacina zeleninou napr. na obed. Kolko jej mam toho spravit? Kojit pred alebo po? Mala sa koji na poziadanie a uz som jej skusala davat aj ochutnavat, otvarala hubicku jedna radost. Malu chcem kojit max. do roka. Dakujem. Pekny den.
@bee822 Ja som tiez chcela dojcit len do roka. Prikrmovala som od cca 5.5 mesiaca. Prvy príkrm mrkva+zemiak, neviem už presne kolko zjedli ale cca misku-50-100g. Postupne som pridavala inu zeleninu, po 6.mesiaci maso-kuracie,morcacie,telacie, raz za týždeň namiesto mäsa zltok. Kombinácia rôznych druhov zeleniny, postupne ryza,bezvajecne cestoviny, červená sosovica,...V 6.mesiacoch som dojcila ráno po zobudeni, potom raňajky-kasa, postupne chlebík s niecim, desiata-ovocie, obed zeleninovy prikrm,po nom ak bol zaujem som nadojcila, a vecer po večeri dojčenie-na veceru bud to co na obed alebo ina alternatíva.😉
kojí sa po mrkve... tiež mi to nešlo dokopy že mrkva a mlieko....😉
ja som najprv dala mrkvu ochutnat - ze lyzicku alebo dve. no maly je taky jedak ze on zjedol skoro celu mrkvu :D potom som ho este dokojila. no a postupne som davala coraz vacsie porcie prikrmu a mlieko som postupne vypustila. toto bol obed. potom som zacala davat ovocie namiesto mlieka okolo 10tej (lebo maly sa kojil kazde cca 2-3h) potom som zacala robit kasu na veceru. teda mal kazdy druhy krat mliecko a postupne sme presli tak ze len vecer resp. v noci a rano. mlieko na to zareagovalo, tym ze to nebolo naraz ale postupne a pokleslo. ale stale som musela kojit aspon raz cez den, lebo uz som mala "plno".
Dakujem vam zienky za rady. 😙😙
zacina sa par lyzickami, 200g mi nejedli ani 8mes. Tak do 100g ked sa rozpapali
Ahoj, len by som chcela poradit ohladom mrkvy 😊 ja som dala tiez najprv cistu mrkvu ale bol problem s kakanim potom... mrkva moze sposobit zapchu, takze je lepsie vzdy s niecim zmiesat ako pise @evittam napr. so zemiakom... na 1x mozes skusit aj batat alebo hokkaido tekvicu su tiez take sladsie tak by mohli chutit 😁

Zacni po jednej mrkvicke napr. , zje ti kolko zje,mozno zje aj dve☺️. Musis vyskusat. Potom ju dokoj.