icon

Príkrmy pre 6 mesačné dieťa

bee822
28. jan 2018

Ahojte, nasa mala bude mat 6 mesiacov a uz zacinam rozmyslat nad prikrmami. Citala som, ze prvou sa zacina zeleninou napr. na obed. Kolko jej mam toho spravit? Kojit pred alebo po? Mala sa koji na poziadanie a uz som jej skusala davat aj ochutnavat, otvarala hubicku jedna radost. Malu chcem kojit max. do roka. Dakujem. Pekny den.

jankaga
28. jan 2018

Zacni po jednej mrkvicke napr. , zje ti kolko zje,mozno zje aj dve☺️. Musis vyskusat. Potom ju dokoj.

evittam
28. jan 2018

@bee822 Ja som tiez chcela dojcit len do roka. Prikrmovala som od cca 5.5 mesiaca. Prvy príkrm mrkva+zemiak, neviem už presne kolko zjedli ale cca misku-50-100g. Postupne som pridavala inu zeleninu, po 6.mesiaci maso-kuracie,morcacie,telacie, raz za týždeň namiesto mäsa zltok. Kombinácia rôznych druhov zeleniny, postupne ryza,bezvajecne cestoviny, červená sosovica,...V 6.mesiacoch som dojcila ráno po zobudeni, potom raňajky-kasa, postupne chlebík s niecim, desiata-ovocie, obed zeleninovy prikrm,po nom ak bol zaujem som nadojcila, a vecer po večeri dojčenie-na veceru bud to co na obed alebo ina alternatíva.😉

deti95060810
28. jan 2018

kojí sa po mrkve... tiež mi to nešlo dokopy že mrkva a mlieko....😉

lubi40
28. jan 2018

@bee822 ja som robila na zaciatku tak 150g -200g a kolko zjedol, tolko zjedol, ale viac som nedala. Postupne som zvysovala na tusim 250g zelenina + maso(toho tusim 15g) a 200g ovocie.
Inak nezabudni pridat malu lyzicku oleja (akykolvek, najlepsie striedat), aby nezapekalo.

bee822
autor
28. jan 2018

@evittam takze potom ako spapalo babatko prikrm uz si prsnik neponukla? Bojim sa aby som nejaky zapal nedostala.

evittam
28. jan 2018

@bee822 Ano ved pisem ak bol zaujem.

lubka3232
28. jan 2018

ja som najprv dala mrkvu ochutnat - ze lyzicku alebo dve. no maly je taky jedak ze on zjedol skoro celu mrkvu :D potom som ho este dokojila. no a postupne som davala coraz vacsie porcie prikrmu a mlieko som postupne vypustila. toto bol obed. potom som zacala davat ovocie namiesto mlieka okolo 10tej (lebo maly sa kojil kazde cca 2-3h) potom som zacala robit kasu na veceru. teda mal kazdy druhy krat mliecko a postupne sme presli tak ze len vecer resp. v noci a rano. mlieko na to zareagovalo, tym ze to nebolo naraz ale postupne a pokleslo. ale stale som musela kojit aspon raz cez den, lebo uz som mala "plno".

bee822
autor
28. jan 2018

Dakujem vam zienky za rady. 😙😙

euka210
28. jan 2018

zacina sa par lyzickami, 200g mi nejedli ani 8mes. Tak do 100g ked sa rozpapali

dakamaable
28. jan 2018

Ahoj, len by som chcela poradit ohladom mrkvy 😊 ja som dala tiez najprv cistu mrkvu ale bol problem s kakanim potom... mrkva moze sposobit zapchu, takze je lepsie vzdy s niecim zmiesat ako pise @evittam napr. so zemiakom... na 1x mozes skusit aj batat alebo hokkaido tekvicu su tiez take sladsie tak by mohli chutit 😁

zuzana247
28. jan 2018

@bee822 ja som malemu trochu davala aj odsateho mlieka do prikrmov tak prve 2 mesiace necele 🙂
A potom dokojila po napapani 🙂 neskor som uz obednajsie kojenie vynechala.

eliska13
28. jan 2018

@zuzana247 aj ja som tak robila