icon

Príkrmy pre 6 mesačného papkáča

domcik21
24. jan 2021

Ahojte mamičky. Prikrmy papame od 4 mesiaca takže fázou zeleniny, mäska a ovocia sme celkom aj prešli uz aj ryzu papame. Do dňa zje 3 krat mlieko a dávam mu 2 prikrmy lebo mame reflux a z nich negrca . No čo je celkom zaujimave zje aj 180g prikrmu ale nic z neho nevyjde. Chcela som sa opýtať čo im také ešte varite ?? Ja uz nemám nápady stale dookola to iste . Rozmýšľam ci by som mohla uz aj vaječný zltok skusit a co vlastne sa da z neho spravit ?? Za každé rady dakujeme 🙂

stanislavicenka
•
24. jan 2021

@domcik21 urcite spomal, nie je sa kam ponahlatz, skutocne. To rozdelenie obdobii, kedy moze dana potravina zaradit do jedalnicka je z hladiska vyvinu dietata, jeho schopnosti stravit dani potraviny, a v neposlednom rade aj s vyvinom obliciek. Je strasne vela potravin, ktore mamicky detom davaju, a im to zatazuje oblicky, co sa neprejavi teraz, ale v neskorsom veku.
Kombinuj zeleninu, s maskom, aj sezonne ovocie, co su u nas momentalne jablka.a tes sa, ze mu chuti.

martuska318
•
25. jan 2021

@domcik21 My name tiez 6-mesacnu slecnu a davam jej dookola to iste 😅kupujem jej v lidli tie kasicky a striedam s tym co navarim doma, lebo takemu babu sa neoplati kazdy den varit s hlavne neviem co by som stale ine vymyslala 🤷‍♀️ Pokial je babo spokojne tak netreba velmi vymyslat. Popri tom davam MM z flase a na vecer pred spanim vypije flasu kravskeho 3,5%,lebo toho mojho az tolkonemam a krasne po nom spi, pocula som ze niektori lekari ho neodporucaju (kvoli oblickam),vraj az po roku by to bolo vhodnejsie,ale ci je to pravda?

stanislavicenka
•
26. jan 2021

@martuska318 s tym kravskym mliekom je to pravda

lucylliana
•
27. jan 2021

@martuska318 je to pravda preto to ti povie Každý výživový poradca aj pediater preto sú tie umelé mlieka pre deti

lucylliana
•
27. jan 2021

@domcik21 ja si beriem inšpiráciu z Pinterestu čo mu robiť na papanie a akú zeleninu kombinovať

triptamiiinka
•
30. jan 2021

@domcik21 ja som napríklad začala obilnínami je v nich všetka potrebná energia aj železo... Pohánka quinoa pseno raz... A kombinujem s jabĺčka slivky hrušky.. Alebo mrkvickou...

manjka
•
Odpoveď bola odstránená
•
stanislavicenka
•
10. feb 2021

@triptamiiinka pohanka sa tak malemu dietstku nedava. Ma vela vlakninu, ktore detske crevo este nevie stravit

ivanka12311
•
10. feb 2021

Kľudne vývar kurací,hovädzí zo zeleninou uvar zemiačky zvlášť ... keď to bude uvarené pridaj do zemiačikov zeleninku trochu meska zalej vývarom... pomixuj fajnota 👌 myslím že vývarom sú nedá nič pokaziť u malých detí