icon

Príkrmy pre 6 mesačné dieťatko

28. sep 2021

Ahojte prosím radu mám 6 mesačné dieťatko a neviem ako ďalej pokračovať s papanim. Skúsila som už zeleninu ovocie polievky a neviem čo ďalej. Niesom a ani nechcem byť žiadna bio matka len vás prosím o radu keďže mám prvé dieťatko a vôbec neviem čo jej dať papat. Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede dúfam že sa nájdu mamičky ktoré mi normálne napíšu odpoveď lebo keď sa niekedy niečo pýtam tak mamičky neodpovedia na otázku ale sa vysmeju. Ďakujem

jasminka22
Autor odpoveď zmazal
jasminka22
28. sep 2021

Ahoj, po zelenine by bolo dobre davat masko, kuracie, morcacie, kralicie, telacie, nepises ci si davala masko. Mozes to robit ako hustu polievku so zeleninkou, zemiacikom.

nikpa
28. sep 2021

Po zelenine by malo prísť mäso a až potom ovocie. Ak si to aj urobila inak, nič to. Ale určite už treba zaradiť mäso, aspoň 4-5krat za týždeň a jeden deň miesto mäsoa žĺtko. Okolo 7 mesiaca sa pridáva aj lepok. Okrem toho stále dávaj mlieko, buď UM alebo ak kojis tak to. Na začiatok skús túto knihu, je dobrá.
https://www.preskoly.sk/p/473172-prve-prikrmy/?...

autor
28. sep 2021

@jasminka22 dakujem pekne masko som nedavala zatiaľ nejako sa toho obavam ale asi jej dám

janci05
28. sep 2021

Mrkvu, zemiak, varené morčacie, kuracie, králičie mäsko pomixuj. Ja som tak dávala. Neskôr aj špenát s vajíčkom. Všetko postupne.

mamicka2005
29. sep 2021

Ahoj, môj bude mať tiež 6m. Čiže ak ste už všetko skúšili a malá papá, tak by to malo vyzerať nejak takto, čas je uz na Tebe 🙂:
• raňajky - mlieko
• desiata - ovocie
• obed - zeleninový príkrm
• olovrant - kaša
• večera - mlieko

Ak maličká ešte papá menej, tak vždy za desiatou, obedom a olovrantom ponúkni ešte mliečko. V noci mliečko podľa potreby, neviem ako Ti spinká. Ja varím vo vode a vždy na 2 dávky (2 dni), mixujem ponorným mixérom, odkladám v sklenenom pohári a na druhý deň ohrejem nad horúcou vodou. Do zeleninového obeda je vhodné pridať pár kvapiek napr repkového oleja, ja mám z DM drogérie. Ak nemáš inšpiráciu, na instagrame sleduj profil zdravebrusko, sú tam recepty 🙂Popíšem Ti čo môj papá:

•Desiata - uvarené jablko, chystám sa najbližsie na hrušku, nektarinku
•Obed - zeleninový príkrm 4x s másom a už pôjdeme skúsiť žĺtko. Jedol už zeleniny - mrkva, zemiak, petržlen, cuketa, kaleráb, patizón. Chystáme sa na brokolicu, karfiol, špenát, hrášok, hokaido, batát, červenú šošovicu. Robím rôzne kombinácie. V mrazničke mám pripravené na kocky nakrájané kuracie, teľacie mäso. Takisto domáce zeleniny si na kocky zamraz a potom už len vyťahuješ a pridáš k čerstvej zelenine.
•olovrant - kaša, kaše môžeš variť alebo kúpiť. Ja som kúpila ryžovú nemliečnu z DM. Môžeš do nej pridať aj ovocné pyré ak Ti zvýši z desiaty.

autor
29. sep 2021

@mamicka2005
Ďakujem pekne za takúto odpoveď 🙂
Práveže maličká je papkač poriadny a s mliekom už vymýšľa radšej si da príkrm. Tak jej dám aj ja to masko
A kasu som jej ešte nedávala tak kúpim a dám tiež 🙂

mamicka2005
29. sep 2021

Takúto som kúpila kašu v DM.
Ja mäsko uvarím spolu so zeleninkou a rozmixujem. Nevážim, dám pár kúskov.