Problém s jedením u 4-ročnej dcérky
Baby je tu nejaká mamička ktorá riešila nejedenie svojho dieťaťa so psychológom? Mala má 4 roky a jedenie je o nervy. Ona bude radšej hladná ako by sa mala najesť a nepomáhajú ani tresty, ani odmeny nič. Týždeň bola doma, za ten týždeň nerobila doslova nič iné len jedla a spala, žiadne hranie sa nič lebo vkuse mala trest za to že nepapá. V škôlke že to je tak isto, iné deti sa najedia a ona Max dve tri lyžice a viac nestihne.
@sima1415 moj bol tiez nejedak, ale v skolke zacal jest. Aj take veci co predtym nikdy ani neochutnal. Podla mna nenutit. A ano, behala som za nim s jogurtom po byte, tu lyzicka, tam lyzicka. Kamosky na mna kukali ci mi nesibe, ze ho to mam nechat zjest za stolom. Ale on by to nezjedol. Na ihrisko som vzdy brala obed v dozicke a ako behal, zvyklo mu pretravit a najedol sa. Mna to az tak neobtazovalo, ja som bola rada ze zjedol. Stale som si hovorila ze casom to prejde. Ale ma 104 cm a 14kg, takze stale ziadny macko nie je 😂 ale stale mame jedla ako napriklad vajicko, co este ani neskusil.
@malicka_mysicka kým bola sama dalo sa aj takto ale keďže sú dvaja tak už nemôžem iba za ňou celý deň behať a v škôlke že papá najhoršie , tiež som dúfala že tam začne lepšie keď uvidí ostatné deti ale nič :( moja má 120cm a 15kg :(
@sima1415 a ty si myslis ze 4r detsko je stroj?kym nie je podvizivena tak co riesis? Jej akurat vypestujes daky problem s jedlom.
1. Dam ranajky... Ked nezjedia tak odlozim prec asi im nechuti ( u nas bezny jav)
2. Desiata bud ovocie alebo nieco ako jogurt
3. Obed varene.. jedno dieta polievky, druhe zas ma obdobie bez polievky
4. Poobede na ihrisku ako co... Banan, ked sme dlho vonku aj rozok im spravim
5. Vecera je to co na obed vacsinou
Ano su dni ked len kostuju. Sladkosti ako gumove medvede par raz za den. Inak radsej kolac dam..ja aj to co dostavaju v skolke zhabem.
@sima1415 to ze nevladze moze anemusi suvisiet. Tiez to mam doma a moja skusenost je taka, ze ked sa dieta nenaje za cely den, tak urcite skonzumovalo dakde blbosti. U nas je to v skolke a u babky aj dzus robi zle lebo je to iba cukor.
V rodine sme si zazili presne take dni ako ty, rev hodiny sedenia za stolom... No a vies s odstupom casu dievcatko cele detstvo jedlo sladkosti. Babka pre nu chodila do skolky kazdy den s horalkou, doma bola schopna cele vianoce jest iba obsah stromceka aked ine nebolo tak Salko v komore a med... Inak uz je dospela a je ok...
Napis si co tvoje dieta zje dopodrobna aj sladene cajiky, plnotucne mliecka a ine "smakociny".
@sima1415 ja som bola ako tvoja dcera. Otravovalo ma jest, zut a nikdy som nepocitovala hlad, vzdy som bola tenka. Ked sa na to spatne pozriem, v rokoch 80tych sa pila sirupova voda. Mne ten sladeny napoj doplnal energiu a mne to stacilo. Nepocitovala som hlad a nechcela som jest. Dodnes nie som jedak a labuznik. Nastastie ma nikto nenutil jest, obcas u babky som pocula blbe poznamky, ze umriem od hladu. Ale rodicia ma sedenim nad jedlom nikdy netyrali.
@0silvia0
@nwnw
Pije čaj s medom alebo čistú vodu a jeden malý džúsik denne alebo domáce bylinkové sirupy ale čo viem tak v škôlke pije klasický sirup a čo sa týka sladkosti tak tie doma nedržíme iba keď niekto príde na návštevu tak niečo dostanú - snažím sa aspoň raz za týždeň niečo upiecť + majú ovocné jogurty a ovocie
@sima1415 ono je to tazko aj vysvetlit dospelemu, ale proste necitis hlad. A ked necitis hlad, nemas chut jest. Ja sa na to pamatam ake to bolo tazke, ze kazdy len jedlo riesil a mne bolo jedlo u riti. Ale mne sa to zmenilo az v puberte, v puberte som zrazu dostala chut na jedlo a normalne som zacala jest, asi hormonmi, uz som potrebovala asi vacsi kaloricky prijem.
Urcite skus tie sladene napoje znizit na minimum a uvidis.
Okolo 3-4 roku mali toto vsetky moje deti,je ti normálne obdobie...riešili sme to nedávno s najmladšou opäť ale nijako.sice som mi ti občas liezlo na nervy lebo som mala stále pocit ze "musi" byť hladná.ale netreba to riešiť nijako.treba im dat to co im chuti a hotovo,deti spokojne padali to co chceli a ja som vedela ze niesu hladné.aj keď ti nebola zrovna vyvážená strava.Teraz najmladšia napríklad jedla takmer len cereálie s mliekom,nejaký koláč,sladkosť ,a čisté samotné suché cestoviny...asi polroka toto trvalo ak nie dlhšie...a už je dobre ,ako prišlo,tak odišlo a žiadna ujma sa jej nestala.ani jej starším sestrám s ktorými to tie bolo to isté.
@sima1415 moja ma 4,5 roka a minulý rok tiež nechcela jest. Skúšala som všetko, nakoniec co zabralo a odvtedy vie, že ju nebudem nútiť jest viac je, že zo všetko musí zjesť 5 lyziciek a môže odísť. Ona spokojne napocita do 5, ja že zjedla napr. 5 lyžíc ryze a 5 mäsa. Pochválim ju, ja spokojná aj ona.
@sima1415 prosim ta,ani nereaguj na tie komenty o treste, ked si to nikto neprecital. U nas doma to funguje rovnako, ked nieco deti nezjedia, ine nedostanu, nie sme v restauracii. A ja dokonca deti neodmenujem ani nejakym cukrikom, ci sladkostou, ked nieco zjedia. Ved samotne jedlo je odmena, ze sa mozeme najest. Odmena za jedlom v podobe cukrika, ci cohokolvek iba hovori, "zjedz to(zle), co mas na tanieri, a dostanes nieco dobre. Ale bohuzial, kopa rodicov, a este viac starych rodicov to robi. Mam doma 6 rocnu, ktora bola of mala nejedacka. Mozno potrebuje, aby ste boli pri nej. A nema mladsieho surodenca, ktoreho este krmite?
@sima1415 Presne tak, v tomto pripade je psycholog podla mna dobry napad. Moze mat bud nejaky stiahnuty zaludok z uzkosti ohladom braceka, alebo si tym nejedenim pritahovat na seba pozornost. Psycholog mozno poradi aj tebe, ako na to jej jedenie tolko nemysliet a trochu to cele odlahcit. Moj maly je tiez slaby jedak, v istom obdobi som to tiez velmi zle prezivala. Potom som si precitala jednu knihu o slabych jedakoch a spoznala som v nej svojho maleho - on je skor ten typ ze fobia z noveho jedla, vysoka citlivost na vzhlad a strukturu jedla. Odlahlo mi, ze to nie je moja vina a zacali byt tie jedenia uvolenejsie a islo to trochu lepsie. U vas je zrejme pricina inde, ale aj tak, ak sa trochu uvolni aspon jedna z vas, bude to lepsie. Drzim palce.
@stanislavicenka kto si to nezažil nevie čo to je a aký obrovský stres to je aj pre rodiča takže si z nich nič nerobím no a mám ročného, toho kŕmim ja alebo ona , skúšala som aj taktiku nech mu ukáže ako sa papá lenže on je presný opak :D on sa rýchlo naje a už sa ide hrať , nebaví ho pri nej sedieť :D
@marianarem ona aj vyskúša nové jedlá , aj si dá trochu z toho čo jej dám ale nenaje sa
V prvom rade zmeň pitný režim. Čaj s medom, 1 džús denne, domáce bylinkové sirupy, to máš všetko samý cukor. Ja keď vypijem teraz kávu s cukrom, tak jesť skôr ako o 18:30-19:00 nebudem. Zasýti ma káva s cukrom.
@sima1415 Necitala som celu diskusiu, ale skusim poradit,mam podobne problemy s malym, ale celkom sa to uz zlepsilo, skus substituovat vitaminy, napr. Narusan od justu (dufam,ze sa to nebude brat ako reklama), nik to nepochopi, kto to nezazil s dietatom. Moj stale neje chlieb, ale ostatne sa uz pomaly chyta.
Myslim, zero suvisi s druhym dietatom.tomu sa venujes,krmis ho, urcite si ziada pozornost, aj tymto sposobom.
A tiez by som vylucila aj sirupy. Drzim palce, viem, ze to nie je jednoduche, mam dieta, co dlho bojovalo s jedlom

@lindous ďakujeme 🙂