icon

Prvý príkrm

beatrice1111
7. aug 2022

Ahojte, už začneme papať a tak sa chcem spýtať ako to funguje tie prikrmy? Chcem jej prvé dať domácu mrkvu, koľko jej dať na 1x? Dávať mrkvu aj 3-4 dni po sebe aby si zvykla na chuť?potom dať mrkvu s niečím alebo niečo samotné? Ďakujem 🙂

pribinak
7. aug 2022

@beatrice1111 po 2-3 dňoch papania mrkvicky, mizes pridať zemiak, potom cuketu či Batat

Niektoré deti na 1x zjedia pár lyžičiek, niektoré aj celu väčšiu mrkvu

Nezabudni dať piť vodu

xtina1711
7. aug 2022

@beatrice1111 prve tri dni mrkvicku kolko zje tolko zje pamataj nenut iba ponukaj a dokrm mlieckom🙂 potom daj samostatne zemiak napr 2 a potom zase 2 dni spolu🙂

lenka2710
7. aug 2022

@beatrice1111 ja som dávala každý nový druh zeleniny a ovocia 3 dni, medzitým som spravila párkrát kombináciu tých druhov, čo už mal zavedené

mamabudiakova
7. aug 2022

Ahoj, začala som s mrkvičkou tri dni po pár lyžičiek, potom som ku mrkvičku pridala zemiak. Následne som pridávala brokolicu, cuketu, tekvicu atď. Všetko vždy 3 dni po sebe, aby si vedela odsledovať prípadnú alergickú reakciu. Pri podávaní príkrmu podávaj aj dojčenskú vodu na zapitie, aby ju nezapekalo. A odporúčam ti pozrieť @beatrice1111 na modrom koníku túto poradňu - Poradňa o zavádzaní detských príkrmov a výžive detí.