icon

Prvý príkrm a možné prejavy alergie u detí?

12. okt 2024

Ahojte, dnes sme dali našej malej prvý príkrm. Zemiak s mm a trocha dojčenskej vodičky. Prišli sme z prechádzky a išli ju kúpať a všimli sme si červenu výražku na hrudníku pri pazuche, na imntimnom mieste a na hrudníku úplne malé jemné červené bodky. Môže mať alergiu ? S ničím iným si to spojiť nevieme. Ako ďalej postupovať ? Ďakujem

autor
12. okt 2024

Bohužiaľ nemám foto

werony_n
12. okt 2024

Nie sú to len potnicky ?? Keďže ste boli vonku, je už chladnejšie ,mohli ste ju viac obliecť a sa spotila, ešte by som to nepripisovala alergii.

majamat
12. okt 2024

nemizem vylucit, ze by to bola alergia, ale teda tiez si myslim, ze skor nie, ako ano.

ide o to, ze pri alergiach sa stava, ze telo zacne alergicky reagovat az na nieco, s cim sa uz stretlo. cize prvy kontakt alergicku reakciu nesposobi, ebo imunitny system to nepozna. az ked zisti co to je a naplanuje si konkretnu reakciu, az potom sa zacne prejavovat alergia. cize pri druhom a dalsich kontaktoch s alergenom.
no urcite sa to neda tvrdit na 100%, ale riziko prejavu je jednoducho nizke.

kitycat
13. okt 2024

Miesto vody a mm tam treba dat trochu tuku.. mast trebars. S olejom to chutilo hrozne

Voda tam je, ved je vareny

mmirka02
13. okt 2024

V DM predávajú olej do prvých príkrmov . Stačí len kvapka a bude sa dieťatku aj lepšie kakať ..A tiež nemyslím ,že alergia ale skúste máte na to 3 dní ..

autor
13. okt 2024

Ďakujem za reakcie. Môžem aj ghee maslo ?

2ivana5
9. dec 2025
@anonym_autor

Ďakujem za reakcie. Môžem aj ghee maslo ?

@anonym_autor ahoj ako ste prosím ťa dopadli s tým ?

autor
9. dec 2025
@2ivana5

@anonym_autor ahoj ako ste prosím ťa dopadli s tým ?

@2ivana5 nevieme čo to bolo,aj dodnes ma po niektorých jedlách také červené bodky na kadejakých miestach. Ma zavedené xy potravín nemala reakcie ale občas ma nejaké vyrážky. Možno je to spojitosť s niečim iným nevieme. Inak sme dávali ten repkový olej a ghee keď bola staršia. Teraz už všetky druhy