icon

Rady ohľadom strava pre 7 mesačné dieťatko

anorev123
1. máj 2020

Ahojte žienky, môžte mi prosím poradiť čo dávať môjmu malému papať? Dnes má presne 7 mesiacov a prikrmujem ho od ukončeného 4teho mesiaca no stále papame len to isté dookola.. Zemiaky, mrkva, jablko.. A keď sa robí vývar tak mu z neho odoberie, lebo jasne potrebuje aj polievočku.. Alebo ešte tie bio kaše z dm drogérie.. Pýtam sa na to stále rodiny či známych ale bud mi povedia ze mu mam dávať všetko za radom alebo vymenuju len toto plus eeste nejaké ovocie.
Včera som mu dala kúsok praženicu, áno viem asi skoro ale strávilo mu to dobre 🙂
Ja by som potrebovala nejaké také konkrétne rady.
Ďakujem 🙂

anorev123
autor
1. máj 2020

A ešte som zabudla.. Papal au aj chlebík ci rožok.. A sme na UM 🙂

matildam
1. máj 2020

@anorev123 Cuketa (výborná k akejkoľvek ďalšej zelenine), karfiol, tekvica, brokolica, petržlen, ružičkový kel, špenát, mrkva, zemiak - dusiť a podávať v rôznych kombináciách s chudým mäsom (kuracie, králičie, morčacie) + pár kvapkami olivového oleja;
Ak dávate bezmäsité jedlo, je dobré urobiť zeleninovú kašu zmixovanú s uvareným vaječným žĺtkom (nie bielko).
Z ovocia: jablko, hruška, banán - samostatne, alebo v kombinácii s bio kašami, ryžovou kašou, prípadne bielym jogurtom (nesladeným, so živými kultúrami). V 8. mesiaci môžete skúsiť aj avokádo. Nedávno mi lekárka povedala, že postupne v 9. mesiaci môžeme ochutnať aj doma dopestované jahody (s nimi opatrne, ak máte v rodine alergiu na jahody) 🙂

evkamotka
1. máj 2020

Prazenicu uz neskusaj, bielok je alergwn a zavadza sa po roku. Kukni ai v dm "prichute" tych prikrmov v skle co su 6+ - ako inspiracia

smejko25
2. máj 2020

@evkamotka no myslim ze ked uz vyskusala a nieje problem tak 🙂 niekto skusa aj jahody ci ine alergeny 🙂

xjakubikovak
2. máj 2020

@smejko25 v budúcnosti moze na to dostat alergiu, to je taky priblem pockat s bielkom az do roka?

xjakubikovak
2. máj 2020
bona69
2. máj 2020

My sme od 7 mesiaca dávali aj biely probioticky jogurt poobede,

a_da99
2. máj 2020

Od 7m už môžeš obyčajný 3,5% jogurt so živou kultúrou a začala by som aj so strukovinami - na začiatok červená šošovica, uvariť s troskou rasce, je dobrá napríklad v kombinacii s batatom alebo s koreňovú zeleninou.

elisabethsydney
3. jún 2020

@anorev123 Ajaj to je málo ani neváhaj a dávaj jablko, mango, banán, čučoriedky,marhule, hrušky, slivky,jahody, špenát, zelená fazuľka, zemiaky, kaleráb, tekvica, cuketa vňať petržlenová (neboj sa toho kľudne)karfiol,pudingy okrem čokoládového,jogurty ale radšej ovčie, krupica, vločky (napar v horúcej vode a rozmixuj trebárs do jogurtu,pudingu...) pridávaj do jedla tri kvapky olivového oleja 🤔hmm čo ešte papáme...no asi všetko som vymenovala ešte vývar ale naša nemá rada vývar takže kuracie mäso dávam do špenátu k zemiakom atď.Kupujeme aj sliepocku našej láske moc chutí 🥰 takže prajem pekné papanie a neboj sa uvidíš ako sa ti papkačik rozpapá 😍