Raňajkujú vaše deti?
Raňajkujú vaše deti ráno pred školou, škôlkou?
@zuzuliennka1 No, vidis, ja fungujem inak a ziadny utlm nemam😉 Nie je na skodu prijat aj iny nazor a netreba sa uplne celkom spoliehat na to, co kto opublikuje.
@dskjhfdlkdjhl a ako,kedy pijete kavu?🙂
@kacenocka2 Vstavam 6:30 a 6:45 mam kavu vypitu. Utlm na mna prichadza okolo polnoci😉
@dskjhfdlkdjhl aj raňajky, či len káva?🙂
V novembri som sa rozpravala s jednou specialnou pg a ona vravela, ze jej strasne stupa pocet deti s roznymi poruchami, hlavne koncentracia a je to predovsetkym u deti, ktore nejedia rano... Nieco na tom moze byt, ale zase ak sa ludia najedia na noc, tak rano je samozrejme, ze nebudu jest...
Nase jedia. Su tak nauceni...
@kacenocka2 aj ranajky.
@nyusika áno sú to raňajky ale ona toho zje máličko len to som chcela povedať, že nám nechutí ráno proste že chlieb šunka pomazánka, my sme skôr na to sladké
Prve co otvori oci tak pyta jest. Ano, ranajkujeme vsetci.
@kvetinka75 podľa mňa je to presne naopak. Tí, čo ráno neraňajkujú mávnu rukou, keď aj deti prestanú raňajkovať a aj keď nie, asi ťažko deti presvdčia, keď deti ráno vidia, že rodičia nejedia. Tí, čo ráno raňajkujú vedú k tomu svoje deti príkladom a trvajú na raňajkách. Deti sa od rodičov učia hlavne príkladom, takže pochybujem, že rodič, ktorý sám neraňajkuje presvedčí dieťa raňajkovať, má to taký efekt ako rodič s cigaretou v ruke vysvetľujúci, že fajčenie škodí zdraviu. Raňajky sú základ a v mnohých kultúrach je to veľmi výdatné teplé jedlo. Mať ráno dostatočný prísun energie je podľa mňa dôležité, hlavne ak sa od nás očakáva nejaký výkon.
Nie som na to pyšná...ale nie...žiaľ,nechcú hneď ráno jest . Občas sa stane ,že si dajú cereálie do mlieka ci aspoň jablko,ale naozaj veľmi málo. Aj čaj len občas vypijú. Najedia sa az v škole.
@kacenocka2 raňajkuje, ale len kase, chlieb, natierky, lievance len na desiatu, raňajky bez kase sa jej nerátajú, naučená je takto od mala…
@sisaka nebudem predsa robiť niečo, čo mi nerobí dobre. Ak mám mať po raňajkách ťažký žalúdok, tak sa nebudem tváriť že robím niečo, čo je v pohode a pritom nie je. Keby tie deti boli hladné, samé by si pýtali jesť a najedli by sa. Veľa detí ktorých rodičia raňajkujú nejedáva. Takže vzor majú. Ale asi iba iný žalúdok. Nikto netvrdí že neraňajkuje. Väčšina žien ktoré ,,neraňajkujú,, napísali, že jedia 1-1-,5 hod. po zobudení sa. Až vpráci. Telo sa potrebuje aj prebrať a nie len čo oči otvorím, už tlačím do žalúdka. Takže ked vstanem o 5,30 a do práce prídem o 7 hod a najem sa, čo to je obed? Treba sa na to tak pozrieť a nie že sa nenajem doma hneď po prebudení nemám energiu a pod.
Deti v škôlke majú raňajky myslím že okolo 8 hod? Takže nevidím dôvod, keď tam niekto príde nenajedený, považovať to za tragédiu. Deti v škole - tiež sa môže najesť cestou do školy alebo cez hociktorú prestávku. Nie sú hladní až do obeda.
@sisaka myslím, že ty nechápeš, len si ideš svoje a keď človek do seba hned po prebudení niečo nenatlačí tak to považuješ za chybu.
@kvetinka75
7 hodín je ráno, pokial viem. Bavíme sa tu o jedení hneď ako otvoríme oči? Raňajkovať neznamená, že rozlepim oči o 5.00 a o 5.05 sedím za stolom a tlačím do seba praženicu. Ja som pochopila, že tu sa píše o neraňajkovaní, nejedení raňajok, keď niekto vstane povedzme o 5 a je až o 10, 11, 12 - to už ťažko môžeme nazvať raňajkami.
@sisaka nie všetci majú potrebu raňajkovať.
Ja začínam az obedom, okolo jednej.
Kebyže sa predtým najem, cítim sa zle.
Jediná nechápavá si ty.
X žien tu napísali, že nebudú do deti tlačiť raňajky hneď po zobudení...a nie, nie všetky deti chcú kvôli raňajkám vstávať o pol hodinu-hodinu skôr.
Najedia sa v škole, keď budú hladné.
@kacenocka2 môj syn by najradšej jedol na raňajky hneď riadne jedlo.
My vstávame o 6 do škôlky a 6:25 sme už v škôlke, dám jej na ráno do skolky banán/ kapsicku/ pokrájané jablko/ termix v kapsicke, podľa toho čo chce a to zje v triede. Misku si dá potom do skrinky
@dskjhfdlkdjhl trosku usmevne, ze pises o tom, ze nie je na skodu prijat iny nazor, prave ty.
a vobec, naco to riesit. Napisala som to ako svoj nazor podlozeny faktami a kazdy, kto si to v tejto diskusii precital, sa zariadi podla seba 🙂 nikomu tu pod nijakou hrozbou tento nazor nevnucujem.
niekto to prejde s nezaujmom, niekto to mozno vyskusa, co to urobi 🙂
vies, na to sa dalo regovat aj neutocne s trochou nadsazky: napr. “aha, zaujimave s tym adenozinom, kuknem, ale mne kava taky problem poobede nerobi”.
@guiseppinka to si nemyslim. Ze pocet tychto deti stupa, zavisi od vselijakych inych faktorov, ale urcite nie od toho, ci rano jedia.
Vzdy boli deti, co rano pred skolou nejedli, ked som ja bola na zs a strednej.
A nebolo tolko hyperaktivnych a nesustredenych deti ako dnes. Toto s nejedenim rano nesuvisi.
@zuzuliennka1 presne, nesustredenost a iné veci skôr súvisia s tým, se na deti sa chrlia informácie, požiadavky, aktivity z každej strany od malička, rozptýlené všetkým, mobil, telka, tam utekať po skole, to robiť a hento, cele rodiny rozbehane. A k tomu povaha deti. Raňajky ťažko, práve to prehnane prejedanie vidím ako problém, sú deti a dosť ich poznám, ktoré zjedia viac ako potrebujú. A úzkostlivo sa stráži aby náhodou nezomreli hladom :D ja to.vidim aj doma :D
@zuzuliennka1 Pozri, ak nevies prijat to, ze niekto moze fungovat inak ako Ty, alebo ako pisu v clankoch, tak sa nie je o com bavit. Keby si poriadne citala, tak by si vedela, ze ja nepopieram, ze to moze fungovat a kludne aj u 90% populacie, napriek tomu si myslim, ze je na kazdom, ako a kedy bude ranajkovat.
@simca06022011 mne napr. skoro rano jest nechuti doteraz 🙂 mala som len jedno jedine obdobie doslovneho hladu rano - ked som kojila😀
ani predtym, ani potom take nemam. Vstanem a ranajkovat mozem minimalne az o hodinu, skor proste ani nie som nejak hladna, vypijem zhruba 300ml vody po prebudeni, nie naraz, tak na 2 etapy a ranajky veru tak o hodinu.
Mam pocit, ze keby som nieco zjedla skor, asi by mi prislo doslova az zle
@dskjhfdlkdjhl ved a ja tvrdim nieco ine?🤣🙈 nechapem co sa obuvas do mna. Napisala som to ako nazor, ze som to proste takto citala, ze to suvisi. A ty si sa do toho obula, prepac, jak urazena pubertiacka: “ja by som povedala, ze spravne je to, co kazdemu vyhovuje”. a normalne z toho robis vedu. Ved v poriadku, nejde o zivot.
Tvojimi slovami: nie je na skodu prijat aj iny nazor. Ak nevies prijat to, ze niekto moze fungovat aj inak, tak
sa nie je o com bavit.
@kacenocka2 mladší syn je a starší tretiak nie a tiež sa stane ze donesie desiatu. Je chudý ako pavúk
@zuzuliennka1 Ak si myslis, ze sa do Teba obuvam, tak si uplne mimo. Zrejme sa potrebujes hadat a nemas sa s kym, ale na toto ja nie som vhodny adept. Najdi si niekoho ineho😉

@kacenocka2 no moji na desiatu zjedia všetko, ešte aj vravia, že malo majú