Ročná dcéra zrazu nechce jesť
Ahojte mamičky, prosím poraďte... moja dcéra, ktorá doteraz papala tak krásne, že naozaj nebolo jedla, ktoré by nezjedla, mi zrazu odmieta úplne všetko. keď vidí, že jej chystám jesť, tak sa aj teší, a potom zje jednu, dve lyžičky... skúšam všetko...čo jeden deň zaberie aspoň trochu, druhý absolutne... včera so mnou jedla jablko, sama si odhryzovala, dnes som skusila to iste, tešila sa, odhryzla, chvilu pozula a vyplula, zase odhryzla, pozula vypluja... banan co predtym zboznovala, zjedla ho skoro cely teraz raz odhrazne a vypluje...chrumky, piskoty, cestoviny, chlieb, masko, vyzivy vsetko to iste... uz som zufala
urcite netreba nutit. prejde to. treba nechat vyhladovat a z jedalnicka vylucit vsetky sladkosti, chrumky a pod. ked bude dieta hladne samo si pride jest pytat. a tiez treba davat pozor na pitie prilis vela mlieka. lebo dieta ktore vypije kazde dva hodiny flasu mlieka jest nepotrebuje. moja svagrina takto krmila svoju dceru do troch rokov. a potom sa divila ze jest nechce 😀
mamičky viete mi poradit mam 16 mesačne dieta a nejak nechce moc papat,zo všetkeho zje 3-4 lyžičky a koniec 😖 mliečko vypije vždy,len ja neviem či mu ho mam dat ked neje normalnu stravu. Ale vždy si ho vybojuje lebo vidim že je už nervozny a tak mi hi je luto .
Baby aj ja by som sa svami rada podelila o svoju skusenost 🙂 moj syncek ktory ma 1rok a 7 mesiacov mi prestal jest ...chcel jest iba blbosti ako su sladkosti a obed mi uplne odmietal az som mu dala tanier k sebe a nechala som ho jest rukami (kusky zemiakov a kusky masa) ..aby to mal ako hru po kazdom kusku ktory si dal do ust som zacala tlieskat a radovat sa a tak zjedol vsetko 🙂 mozno ze to niekomu pomoze aj ked to neni velka rada ani pomoc ale zabralo to ako posledna moznost 🙂

@janka67 ahoj, nenut, ja sa tiez spolieham,ze to prejde. Viem co mi syn zarucene zje a to varim. U nas su to polievky. Tam zje v pohode vsetko... samostatne ani pocut ani vidiet... vyrazne obmedzujem sladke vo forme keksikov, a chrumiek a pomaly velmi pomaly zje a to bol jedak riadny, prve prikrmy jedna radost, nestacila som do ust davat...