Sklíčkové príkrmy
Aky máte názor na prikrmy z obchodu ako pravidelnú stravu pre 19 mesačne dieťa. Moja známa má dnes tým popravde zaskočila, neviem ani ako odpísať na správu. Môj od roka papa popravde všetko, čo my samozrejme menej solene a korenene a do roka som siahla aj ja pár krat po sklicku, ked sme boli na ceste, výlete alebo niekde na káve a vysiel čas na papanie. Nieje na tom nič zle. Chcem bedier, či mám ja iný pohľad na život alebo je to úplne normálne. Ďakujem krasne za vase názory 😊
ze si o tom nic nemyslim, ze mi neprinalezi sa starat do inych ludi a ich vychovy
mozno, ked by ti napr. dieta odmietalo jest cokolvek ine, tak by si sa na to inak pozerala a bola by si rada, ze nieco je a mozno ma na to uplne ine dovody - jej dieta jej vec a nie je preto horsia matka 🙂
Keby aspoň samé matky prestali súdiť iné matky, tento svet by bol krajší. NESTARAJ SA! NERIEŠ! Je to jej život, jej dieťa.
bez vykricnikov sa nedalo ;) kazdopadne ano jedia tak aj ine deti a aj kadejako inak, spokojna?
len pre tvoju informaciu prikrmy pre deti 12+ obsahuju normalne kusky jedla - takze ak mu napr. dava take, tak je to uplne v poriadku
Tak 19 mesačné už normálne môže jesť vsetko. Tie sklíčka sú v pohode, ja som to tiež dávala, ale už mu to prestalo stačiť, jednoducho je to malá porcia pre také dieťa. Čiže môj by sa z toho už nenajedol, on zvláda už aj detskú porciu, raz sme mu ju "na skúšku"na výlete objednali (cestoviny so šunkou a syrom) a veruže nechal dva či tri kúsky kúsky.
Úplne normálne to deti jedia. TO jedlo je viac a prísnejšie kontrolované, než bežná zelenina a mäso z obchodu, z ktorého varíme bežnú stravu.
Akurát, že je to relatívne drahá strava.
Nevidím na tom nič zlé.
Tón Tvojho príspevku je jednoznačný. Ty, ako matka robíš pre svoje dieťa lepšie ako Tvoja známa, lebo Tvoje dieťa papá len domácu stravu s veľkými kúskami. Je Ti divné, že niekto ponúka dieťaťu len kupovanú stravu. Takže áno, odcudzuješ. A tým, že sa pýtaš, ako to robia iné matky máš potrebu sa utvrdiť, že tá Tvoja cesta je správna. Takže znova len odpovedám: Žiadna cesta kojenia, výchovy, prikrmovania, jedenia, chodenia na ihrisko... nie je lepšia. Každý robí ako najlepšie uzná. Takže iná matka ak sama nepýta radu si zaslúži počuť podporu, porozumenie a pochopenie, lebo ako spomenula @petamich, nevieš, čo ju k tomu vedie. Naozaj poznám deti, ktoré aj s plnými ústami zubov nejedia tuhú stravu. A matky, ktoré nie sú 3 roky na RD, ale pracujú na PP. Takže tak.
Dávala som jedlá takéto hitive, vzdy na dovolenkách, výletoch. Ale uz pre dany vek, nie mixnute pre 6mesacne. Doma sa v 99%varilo. Myslim ze jw to jej vec, ak ale dáva fakt tie bezkuskove veci, moze mat drobec potom problém... Proste rozšíri rady deti kt. Nevedia hrýzť, jest, nechcú normálne jedlo a tak. Ale tak, riešiť bude ona, ty neries. Nemusí riad umývať 😁
Ja mám 5 ročného a 2 ročnú, a teda asi raz za týždeň alebo dva im kľudne dám na desiatu aj takto namixované detské výživy, ovocné. Nevidím na tom nič zlé. Áno, majú už komplet všetky zuby, ale aj mne niekedy príde chuť na nejaký smootie. 😀
@terez246 Terezka. Daj si kavicku. Ty si so absolútne všetko vymyslela. Máš bujnú fantáziu. Daj sa do kľudu. Ďakujem
@petamich ty si má tak ani nevytocila, ako ta Tereza najmudrejsia. Nikde nepíšem že ja som dokonala a ona sa tu do mna naváža. Že ja osočujem a povyšujem sa 😁😁😁Preco b som sa nemohla opytat ako to majú iné matky. Načo je tato skupina? Furt aa musí nájsť nejaká čierna ovca, čo všade je, všade bola, Všetko vidi a vie dokonca aj citat myslienky.
Aj ja ich jem/dojedam a som v poriadku.🙈🙊. Samozrejme varim doma ale niekedy je fajn mat nieco take po ruke. Hlavne ak sa vari pre zvysok rodiny nieco mastne a tazke( krkovicka ...) a vatit dve kocky masa a dve kocky zemiak a 1 mrkvu kazdy den?? Je fajn takato zmena hlavne kupujem jahnacie al kralika take maso doma casto nevarim a zajaca pikantneho tak malemu nedavam.
Nemam na to asi názor🤷🏽♀️Si si každý robí ako uzná za vhodne. Moje dieťa nikdy nejedlo hotové jedlo v “sklicku”🤷🏽♀️ Ale teda našťastie zje všetko čo nezje ju😬
@petamich a práveže ona mi to napísala takým
Štýlom, že ja sa ponahlam v strave, zw určite je skoro má normálnu stravu až kým nebude mat všetky zuby a mohla by jej jesť tuhú stravu. Že ona by na mojom
Mieste dávala stále mixovanu aby sa maly nezadusil kúskami
Keď mal syn 11m sťahovali sme sa.do domu,nebola komplet kuchyňa , ja som to vykrila polotovarmi a syn jedlom v.akle,keď.mal rok ostala som tehotná a vracala,bolo mi zle z jedla keď som na neho pozerala,zase som kupovala v skle,riešila som to a.vies.co ,je veľa takých mám,moje dve netere bývajú v UK, sú odchovane na kupovanie.jedle pre deti , každý nech si robí ako chce
Aha pozerám že 19m, tak to vôbec, deti jedli v tomto veku čo mi , Max keď narýchlo výživu ovocnú niekde na dovolenke
😵💫 no a sme doma, napokon ty si ta cudna, ked svojmu dietatu davas normalne jedlo...my matky sme ozaj obcas zvlastne "tvory"
tusim je prehnane uzkostliva ale ved okej...ja sa tiez "ponahlam" lebo je pohodlnejsie nevarit na 5x (sice aktualne moje dieta vlastne nechce jest poriadne nic ale prave u svokry stlacil plny tanier polievky, beriem to osobne)
Bežne som dávala kupované prikrmy, ked to bolo pre mňa výhodnejšie. Ak som varila niečo co nebolo pre dieťa, keď som nestíhala, keď sme šli mimo domu alebo sa mi to jednoducho hodilo. A nevidím na tom nič co by malo kohokoľvek trápiť.
Ja ti poviem ako to bolo u nas. Mam dve deti. Mladsi mal teraz 15 mesiacov. Je to velky papkac, cize on uz asi aj skor ako od roka je normalnu stravu. Jedava aj zeleninu, ovocie, poradi si so vsetkym a vsetko mu chuti. Zubov ma teraz osem. Za to so starsim (teraz 3 a pol) bol problem od narodenia. Nechcel sa kojit, nechcel prikrmy, jedlo. Obedovali sme dve hodiny. Mixovane jedol asi do 2 rokov a 3 mesiacov. Uz sme boli zufali. Odvsadial sme len pocuvali ako mu to nedavat, davat kusky, ale ked on nechcel, len reval, ak som do neho nieco dostala tak sa dovracal. Vecny boj. Cize ano varila som mu mixovane a davala som aj kupovane, ktore su mimochodom podla mna aj zdravsie ako tie domace z masa a zo zeleniny z obchodu, akurat to ide do penazi. Teraz uz zje normalne jedlo, ale trva to strasne dlho. Starsi je nakoniec autista.
Moja dcera (prve dieta) bola vo velkej miere na kupovanych vyzivach (zeleninovych, masovych, ovocnych). Dovod? Uvarila som - nezjedla ani za ten svet, ohriala som kupenu - zjedla celu. Tak som to varene jedlo aspon miesala s tym kupovanym tak aby na to neprisla, nech si nepripadam ako blbec lebo to okolie neskutocne muselo riesit co som za mater ze decku kupujem a nevyváram od rána do vecera. Teraz by som takych ludi uz s kludom do r*ti poslala, vtedy som to este nevedela. Ale uz mam deti 3, som odolná
Nevidím na tom nič zlé, tie prikrmy podliehajú kontrolám a musia spĺňať určité normy. Sú prikrmy aj pre deti nad 12 mesiacov, v nich už nie sú suroviny úplne pomixované na kašicku, ale sú tam kúsky.
Je to ale dosť finančne náročné stravovanie. Ja malému (1 rok, žiaden zub 😅) raz do týždňa dávam kupovaný príkrm, poväčšine s rybou, nakoľko my doma ryby moc nejeme. Ostatné dni má varenú stravu a takto mi to vyhovuje, vyzerá že aj jemu. 😀
A k tvojej známej - každý si zariadi tak ako mu to vyhovuje. Nerieš.
Moje dieťa jedlo asi od 9 do 12 mesiacov len takéto prikrmy lebo proste som sa mohla aj na hlavu postaviť a nič domáce nechcel 🤷🏻♀️ Z ničoho nič
ich začal odmietať, teraz má 13 mesiacov a odmieta všetko čo sa je lyžičkou a zje iba take veci čo si vie chytiť sam do ruky, aj to samozrejme nie všetko 😅 a niekedy skoro nič…takze mu fam hocičo len aby niečo zjedol…keby chcel stále kupovane tak mu ich stále budem dávať 😆
nech ona dáva mixovanú aj do desať rokov, ty sa zariaď podľa seba. Ja som v tom veku dávala všetko to, čo sme jedli my, samozrejme odobrala som a nám potom dochutila. Nemixovala som nikdy, iba roztlačila príkrmy vidličkou
Tiez nepochopim matky, ktore nie su schopne svojmu decku navarit zdravu domacu stravu. Isteze raz za cas je to OK, my sme tiez davali zo sklicka na dovolenke...ale mam napriklad sesternicu, ktorej mala, t.c. 8 mesacna, mala asi 1x varenu domacu stravu, inak ju vypchava len tym kupovanym sajrajtom

Môj názor, že takto staré dieťa by uz mohlo jesť veľké kusky a nemusí mat mixovanu kasicku v sklicku. To aom zabudla dopísať * a že tieto sklicka papa lebo má “len” 12 zubov