Skúsenosti s kupovanými príkrmami pre bábätká od štyroch mesiacov
Dobry den,
Skusal niekto ako prve prikrmy zo skla? Od 4.mes? Ze nebudem skusat najprv mrkvu varenu, zemiak atd ale rovno ponuknem zo skla? Napr mrkva s tekvicou alebo hrasok? Alebo ovocne? Mam ich doma od kamosky a velmi vela a na skusku by som ich chcela vyskusat aspon na lyzicku.. lebo ich mam ozaj vela a uz aj bude koncit spotreba onedlho..
Dakujem
@henriettak lebo viem ze napr vacsinou sa zacina s mrkvou.. a teda ci mozem dat rovno napr mrkva+tekvica?
ja som davala varene s troskou soli... tie v skle su dost plane, ale siahla som aj po tych, ved na to ich vyrobili, cize ziaden stres...
Na zaciatku toho vacsina deti spama minimum. Budes ten zvysok vyhadzovat?
Kludne mozes. U nas sa zacina mrkvou, v inej krajine masom, a v inej ovocim…takze je to jedno, daj kludne aj kombo. Ale je pravda, ze mozno zje len lyzicku a vyhodis to. Ale ak ti to nevadi, kludne
Veď ak máš daj. Neviem ja osobne som to nikdy deťom nedala. Mne stačilo ze keď som si k tomu pričuchla nejak extra mi to nevoňalo a hnusilo sa to mne osobne.
A napr aj keď sme boli s prvým synom v nemocnici dali mi toto nech papa. Ani za svet dať lyžičku do pusy.
Ale každé dieťa je iné a každá mama si robí podľa seba.
Začína sa mrkvou a zemiakom lebo tam je najmenšia šanca nejakej reakcie. Zo začiatku by som keď sklíčkom začala zeleninovým príkrmom a maj na pamäti, že bábätko zo začiatku môže zjesť ledva lyžičku tak sa kľudne môže stať, že budeš buď ty dojedať tie príkrmy alebo ich vyhodíš... Byť tebou asi by som ich skôr nejak inak využila ak ich máš veľa napr klasická výživa ovocná je za mňa chutná aj zjesť len tak
Dakujem vam.. myslela som ze ma tu ukamenuju za kupovane prikrmy😃
Keď je od ukončeného 4.mesiaca, to znamená, že ak má už 5 mesiacov, môžeš. Ja som síce prvé lyžičky dávala doma varené, ale na cestách som využívala sklá 😁 a mali to radi, hlavne tie, kde sú už kúsky.
Začni zeleninou, ovocné až keď vyskúšaš všetku zeleninu, aby sa nestalo, že ti to potom bude vyplúvať.
Moje deti zjedli na prvýkrát dosť veľa, až som sa bála, že ich bude bolieť bruško 🫢
@angeli121212 asi ako dlho trvaju len take ochutnavky na lyzicku prosim?
@kavasmliekom to je kolko vela?😀 tiez sa cudujem ze predavaju od ukoncene 4mes. velke sklá,ved to ziadne dieta nezje naraz😀
2-3dni jeden druh. A každý 4.den ptidavas novú zeleninu.
Niekedy aj celú fľašku. Ja som robila väčšinou doma, čo ja viem, napríklad jeden zemiak, polku mrkvy, 2 kolieska cukety. Rozmixovala som to a myslela som, že zje dve lyžičky a nakoniec nezostalo nič. 😄
Zrovna mrkva a zemiak zapekaju, takze fakt nie je nutne zacinat tym. Mozes kludne zact cuketou, tekvicou, batatom, hocicim, co ti napadne… nikde nie je napisane co MUSI dieta jest ako prve, aj tie odporucanie ze najprv tolko a tolko zeleniny a az potom ovocie alebo ze kazdu potravinu 3 dni je LEN odporucanie. Zvadzat potraviny postupne sa odporuca kvoli tomu, aby si si vedela odsledovat pripadnu (alergicku) reakciu a vedela vylucit, co nesadlo. To ze je prikrm od 4. m neznamena, ze to realne 4m dieta ma jest, takze preto velke skla. A kolko trva ochutnavanie, tak to ti nikto nepovie, moje dieta by ani v 3 rokoch nezjedlo celu flasku, ine zjedia celu aj v pol roku. Ved vyskusaj a uvidis, na toto nie je univerzalny navod.
Okrem toho naozaj nie je nutne (dokonca uz sa to ani neodporuca) zacinat s prikrmami hned v 4 mesiacoch.
A ukonceny 4. mesiac je ked ma dieta 4 mesiace, nie ked ma 5 (vtedy je ukonecny 5.).
@monsterablue netvrdim, ze sa ma a netvrdim , ze som solila do roka... len hovorim ze tie prikrmy boli plane... do roka som varila z domaceho maska a domacej zeleniny, ak bola dispo...
Zeleninkou sa začina presne tak mrkvička zemiak postupne 😁
Za mna skusit co mas, uvidis, je to o 2 lyzickach, aspon si nespravis nejaku skodu
Ťažko povedať 🤷 u niekoho aj mesiac u niekoho týždeň a su deti čo prakticky hneď zjedia veľa

Pravdaže môžeš, na to predsa sú. A tiež som dávala dcérke aj také, striedala som to 🙂 Nedávala som jej vždy len tie doma pripravené.