Strava pre 16-mesačné dieťa
Ahojte. nas jedalnicek hlavne ranajky kolkokrat su rovnake a uz neviem co vymyslat. Kedy ste zacali davat detom pribinacika,termix a pasteky??
Nas jedalnicek vyzera asi takto
Ranajky : zalezi od toho kedy sa zobudi,ak sa zobudi do 7 mava mliecko samotne, neskorsie mava mliecko s pecivom.rozok,chlieb,s maslom,syrom,sem tam zeleninka,lekvar,vianocka,rozok namoceny v mlieku.
Desiata. Tu kolkokrat nemavame zalezi kedy sa zobudi.
Obed bud polievka alebo druhe,oboje mi akosi by nespapala
Potom ma spanok niekedy niekedy zaspi pred druhu a pospi si aj dve hodky,2,5 hodky.
Olovrant nejake ovocie,jogurt s keksikom.
Vecera prva,bud co bolo na obed,ked ma na obed druhe ,tak vecer ma polievku a pred spanim mava mliecko.
Mne tam urcite chyba ovocie a rozne obilninove kase, spaldova pohankova ovsena atd. Pasteka nepatri do jedlanicka ziadnemu dietatu...
Milion peciva a skoro ziadne ovocie ani cerstva zelenina a vlaknina uz absolutne vobec. Urcite by som zaradila nejaky zdroj vlakniny napr ovsenu kasu, ktoru mozes urobit s cerstvim ovocim da sa pripravit aj na slano. Alebo ja by som striedala aj ryzovu kasu, cerealnu, pohankovu, krupicovu... To vies kazdy den urobit inu kombinaciu ovocia a kase. Tie detske jogurty su blbost plne pridanych cukrov lepsie urobis ak kupis biely jogurt a do toho das cerstve ovocie. Miesto lekvaru, sladkej, vianocky by som dala k pecivu nieco zo zeleniny napr guacamole (avokado+na drobno pokrajana paradajka) domacu mrkvovo-vajickovu natierku alebo lucina a k tomu paprika, paradajka, uhorka...
Ovocie mava kazdy den na olovrant,bud samostatne alebo s niecim,ci uz do jogurtu bieleho davam ebo s marina keksom,piskotikmi..kase tiez jej striedavo robievam bud na ranajky alebo veceru,mava ovsenu,detske kase Hami, pohankovu,ryzovu..zabudla som to spomenut
@bmijab ahoj, ja keď som začala s podávaním prikrmov, tak som si kúpila knižku Pekne papkaj. Môj syn má teraz 14 mesiacov a stále beriem inšpirácie odtiaľ. Má účet aj na IG, tak kľudne pozri.

Nikdy 🤣 ved urobob vajíčka, vaječné muffiny, tvarohové lievance, pecivo s lucinou a zeleninou.. Žiadne vianocky, pribinaciky atď..