icon

Stravovacie návyky detí. Ako zasiahnuť pri nevhodnom jedle?

bambulka104
30. mar 2025

Ahojte. Potrebujem sa len poradiť, lebo nemám s kým.
Neviem či ja som len taká prísna a premotivovana mamička, alebo je to normálne ak chcem, aby sa môj ročný syn zdravo stravoval. Lebo keď prídeme k mojej svokre, tak ona ho začne napchavat klobásami, čipsami, chrumkami (nie pre malé deti), stiplavym gulášom, naposledy mu dala vylizovat stamperlik z domáceho, že veď nech si dá. Ja keď to zakážem, tak ona to ignoruje s tým, že ona svojim vnúčatám dá to, čo ona chce.
Už som z toho na nervy a každú návštevu len trpnem že zase sa pochytime, ale úplne zbytočne, lebo ja len čo sa otočím už ho napchava takýmito vecami.
Vy ste si nechali nech vašim deťom babičky dávajú čo chcú, alebo ste sa ohradili?
Ďakujem za vaše odpovede.

Strana
z2
libusak
31. mar 2025

Ak by mne nieco take povedala, uz by som k nej s dietatom uz nesla 🤷

terezkaarthuramax
31. mar 2025

Mna zarazilo ked som v detskej kucharke varime s babickou kacickou nasla recepty s alkoholom 😱

nairia
31. mar 2025

@bambulka104 wtf? olizat stamprlik? v momente by som brala decko a uz by ma tam nevidela. za toto som rada, ze obe stare mamy u nas sa vzdy pytali, ci uz dieta jedlo to ci ono, ci mozu varit toto a tamto a aj co sa tyka sladkosti sa snazia rozumne a teda kapsicky, ovocne tycinky a podobne. pripadne starsia zboznuje gumove cukriky, tak sem tam kupia to.
ale taketo, ze ona bude vnucatam davat, co chce. no ale ty si matka, je to tvoje dieta, tvoja zodpovednost a tym padom je na tvojom rozhodnuti, co dieta bude alebo nebude jest a basta.
kks, ja neviem, co je toto za dobu, ze chces dat dietatu zdravy zaklad do zivota a zalezi ti na kvalitnej a vyvazenej strave primerane veku a este si za premotivovanu sibnutu matku. 🤦

Strana
z2