Stravovanie 22-mesačného dieťaťa
Ahoje🙋🏻♀️.
Len tak by ma zaujímalo aký jedálniček majú vaše približne 22m deti.
Mne sa zdá že každý deň dookola jeme to isté😵💫.
@idemo moji raňajky bud lievance s ovocím, tvarohom, vločky s jogurtom a ovocím alebo jogurt a ovocie. Desiata dáke ovocie, obed polievka a druhe, to co my (niesol, nekorenim), olovrant jogurt alebo ovocie, alebo cottage biely alebo varená kukurica alebo kukuričná placka s pomazankoh od lunter a, zelenina. A večera bud tie placky s pomazankoh, alebo cottage, alebo klasická varená večera.
nas ma 2 roky a cosi a uz dlhsie je co my - na ranajky ma vacsinou kasu/jogurt/pecivo, na desiatu jogurt (ak nemal na ranajky), ovocie, ovocnu tycinku, na obed pred spanim polievku, po spanku druhe ako my, na prvu veceru ma kasu/ovocie/pecivo/pripadne si vypyta polievku opat alebo druhe opat (v zasade podla toho co jedol na desiatu, nech nema tri krat jogurt) a potom pred spanim mlieko
Moj dvojrocny tiez idealne to co my. A realne😄 rano si odkusne par krat z chlebika, potom otvori mrazak, zje si nanuk. Nwskor si vypyta misku surovych cestovin, pripadne oriesky, pripadne susene jablka, pripadne susenu cibulu. Potom ma nejake ovocie, ktore bud zje, alebo vtlaci do gauca. Na obed, ak sa postasti a trafim mu do chuti, zje polievku aj druhe(vylucne cestoviny a ryza s nejakym maskom, pripadne sucha tortilla alebo sucha palacinka). Potom zase zhladuva “daco fajne” “mozem cocojadu”… jogurt ani ine mliecne vyrobky nezje ani nahodou, iba ak trochu syra. Na veceru zase dostane to, co my. Spravidla to nezje, vypyta si banan alebo “daco fajne” na druhu veceru mu spravim nejaku kasu, tie ma rad, takze je to pre mna istota.
Jedáva všetko (z bežných veci). Okrem hribov, šuniek, párok, tavenych syrov, sladkosti. Vela zeleniny a ovocia
@idemo
-kase (spaldova, jacmena, ovsené..) s ovocím (banán/jablko/hruška/čučoriedky/maliny/iné ovocie/iné bobule), prip.jogurtom, trochou medu, škorice
- vajíčka (praženicu, chlebík vo vajíčku, vajce na tvrdo)
- chlebík/žemľa s nátierkou (lunter, syrová,vajickova..)
- tofu parky s bio kečupom
- ku všetkému nejakú zeleninu (paradajky, uhorku, šalát)
- desiata/olovrant to, čo zvýšilo a nezjedli z raňajok/obeda prip. oriešky, tvar.krém, ovocie, slané/sladké pečivo
- obed polievka a druhé, to čo jeme my, alebo co navarila babka
- večera polievka, chlebík, zriedka jogurt (biely, kokosový), prip.ak ma chuť na to, co zostalo z obeda

Viac-menej od roka jedia vsetko to, co my. Len neokorenene, ak, tak minimalne.