icon

Uhorka ako príkrm pre deti

1. júl 2025

Ahojte, skúšali ste už dať deťom ako príkrm uhorku? Naparili ste ju alebo v akej forme? Reagovali na uhorku v pohode, nebolelo bruško? Ďakujem. Zatiaľ máme zavedenú zeleninu základnú a mäsko (máme 5mes).

pribinak
1. júl 2025

Dávala som do ruky na krúžky nakrájanu surovú, osupanu.

Ale ja som mala asi 8 mesačne dieťa

nikii23
1. júl 2025

Ahoj, myslíš normálnu salatovu uhorku? Ak áno, tak ta sa nenaparuje ani nič😅 ja som normálne nakrajala, poriadne umyla a dala do rucicky. Kusal si to a hral sa ale spapal pekne. Nie je to ani alergen ani nič takže si myslím ze sa nemusíš ničoho báť ani bolesti bruška. Ale dávala som až vtedy, keď mal horné aj dolné zubky a keď si už vedel držať jedlo sám v rucicke a papat kúsky. Pokiaľ to babatko ešte nevie tak je to dosť nebezpečné, možno keď si to len tak pozuzle nejaký tenucky malý kúsok😅

autor
1. júl 2025

Ďakujem, v knižke o prikrmoch je, že uhorka za môže zaviesť medzi prvými, a tu na nete som čítala že prvýkrát ju uparit, ale neviem si predstaviť chuť :D no máme domáce uhorky v záhrade, tak by som chcela skúsiť, surovu mi ešte nezje tak ze z ruky... Len ci uparit, ci nastruhat na jemno surovu k inej zelenine..

pribinak
1. júl 2025

Surovú …uhorka je sama voda

tomcimka
1. júl 2025

Nič nenaparuj, nič nestruhaj, len ju ošúp. Uhorka je mäkká,daj do ruky a nech cmúľa. Aspoň si posilní tvárove svalstvo .

autor
1. júl 2025

Ďakujem 🙂

anavixy
1. júl 2025

Tu je par tipov ako na to, uhorku by som nemixovala ani nic take, bud na olizovanie/zuzlanie skusanie alebo s priznanou textúrou, inak si to moc neviem predstavit.

janetinka27
1. júl 2025

Ahoj, ja som odkrojila asi 6cm kus z uhorky, prekrojila som ju pozdlzne, ak bol stred moc zrnieckovy, tak zrnka som vykrojila a dala som babu do ruky tu pozdlznu polovicu.ale malo uz zuby, cca 8mes

domiklik
1. júl 2025

Môžeš ju nastruhat do hotového prikrmu