V akej polohe dávate príkrmy nesediacim bábätkám?
@katulienocka999 pýtam sa preto lebo my chodíme k fyzioterapeutke a tá nám tieto lehátka zakázala. Neviem si predstaviť ako inak dávať jesť keď nie v takej polohe, na rukách keby ho mám ako pri krmení fľašou tak by bolo jedlo všade. Navyše môjmu musím ruky vyberať z úst pri príkrmoch tak naozaj neviem ako ináč keď nie v kresielku 🙄
Jedálenska stolička polohovatelna skoro do úplného ľahu 🙂 je ich viac na trhu, stačí si vybrať
Tých 5 minút kým príkrm zje, lehátko nemôže uškodiť nie? Veď tam nebude ani hodinu, ani pol dňa.
Teraz mám polohovacie stoličku, pri prvom som dávala vo vajíčku
Ja som davala tiez v hojdacom kresielku
Ja som si zohnala zadarmo starsiu autosedacku - vajicko a krmila v nej (manzel ju uplne napevno pripevnil ku kuchynskej stolicke - maly v nej sedaval len pocas jedla, ked som bola pri nom).
Neskor ked uz samostatne sedel, som kupila zvysovac stoliciek a sedel na tom. Detsku jedalensku stolicku sme mali pri prvych dvoch detoch a vadilo mi, ze su to opachy na pol kuchyne. Pri malom som to preto riesila takto a specialnu detsku jedalensku stolicku som ani nekupovala.
No ja ho tam dávam ale mám trošku výčitky alebo ako by som to povedala. Ja som sa ju pýtala že či je v pohode mať malého na mojich pokrcenych kolenách keď sedím, smerom ku mne (tak sa zvykneme,, rozprávať") a vravela že hej. Naposledy keď sme tam boli tak už hovorila že to sa nesmie, nesmie dieťa sedieť v kresielku, nesmie byť v nosiči, choditka sú veeeľmi zlé... Ešte mi tak povedala, že dúfa že ho nekrmim v kresielku
Ja som mala take lehatko. Kde bol ale chrbatik malicko hore. Ak sa inac nedalo tak aj vo vajicku. Ved tych 5-10minut to….
ved normalne v takom pololahu, ako v autosedacke napriklad. na cas krmenia to urcite nema nijaky skodlivy vplyv, skor si neviem dost dobre predstavit - tebe na kolenach, akoze ako? v takom pololahu? v sede? a jak ho drzis a zaroven krmis? fyzioterapeutka to trochu prehana, trochu dost
@zuzuliennka1 takto (fotka je z internetu)
Ja si skôr myslim ze v polohe keď ho máš na kolenách je to horšie ako v lehatku alebo polohovacej stoličke 😁 a na to povedala ze je to ok🤷♀️ ako píšu baby vyššie, tých pár minút mu neublíži 🙂 je to ako keby je vo vajíčku, nedávas ho sedieť
@lucia13022023 raz som skúsila takto na kolenách ale to sa nedá tak. Veď mu nevidím do tváre, na ústa. Tak ho dávam do kresielka ale pýtam sa preto lebo to máme zakázané a zaujímalo ma ako kŕmite vy, keďže kresielko je pri krmení neprípustné
Ja v tomto. Zatiaľ v tej ležadlovej časti, dá sa vyvýšiť do polosedu, potom keď bude sedieť, tak druhá časť je jedálenská stolička. Keď som u rodičov, tak kŕmim v autosedačke. A tiež musím ruky chytiť, lebo putujú do úst hneď za lyžičkou a všetko je všade. 🙂
https://www.brendon.sk/hauck-sit-n-relax-friend...
Autorka, verím ze tak je to ťažké.. My máme stoličku peg perego prima pappa.. Pred tým som ho krmila v lehatku 🙂
Jedine z toho je chodítko naškodu.
Niekedy netreba úplne všetko trepať ani doktorom ani fizioterapeutom. Lebo oni si na základe toho urobia "diagnózu". Mám Zopa kresielko, do úplného ľahu, od narodenia v ňom spí, je, už aj pozerá rozprávky sem tam. Ja by som zobrala najbližšie prikrm so sebou a nech ti teda ukáže ako to máš robiť.
Vo vajicku 🙂
Vajicko alebo poleziacky prve dni.
V polohovatelnej stolicke takmer v lahu.
@katulienocka999 nam tiez zakazali. Pouzivala som vajicko do auta ibapocas krmenia aaz ked sedel, tak normalnu sedacku. Zakazala nam vsetko aj sedenie v bike sedacke aj v kociku...
Ja si myslím, že fyzioterapeutka preháňa a naozaj dieťaťu neublížiš ak ho budeš kŕmiť v tom lehátku... zase všetko s mierou 🥴
Mozes ho kludne nakrmit v lehatku v polosede, kazda detska fyzio, ktora robi osvetu na soc sietach pise, ze ak sa pouzije len na dobu krmenia, nijako to dietatu neuskodi.
Ja som kŕmila vo vajíčku. Však tam to dieťa nebude sedieť pol dňa. Keď je fyzioterapeutka taká múdra, nech Ti poradí, ako dávať príkrmy. Po ležiačky to nejde.
Mimochodom, keď cestujete, kde máte dieťa, nepoužívate autosedačku - "vajíčko"?
Mam 4 deti, krmila som vo vajicku, ale asi len 2 mesiace, zacali sme v 6, v 8 sedeli, tak sli do stolicky. Nemala som pri prvych 2 polohovaciu. Pri 3 som mala polohovaciu, takze tam a cislo 4 ma 7,5 mesiaca, krmim v Babybjorn lehatku. A prave dnes sa mi v postielke postavila, lozi, sada si sama a som na prasky z toho, ze tak skoro 😳.
Akoze dobry napad bol, ze zobrat prikrm k fyzio a nech Ti ukaze, ako to mas robit. Ja Ti poviem tak, radsej v kresielku 5 minut, ako by sa malo zadrhnut v lahu. Vies si predstavit jest v lahu? Akoze mlieko oni vedia v lahu pit, ale prikrm ma uz inu konzistenciu. Kolkokrat tie deti nadrapne, zabehne im...uff...a krmit v tej polohe, co si ukazala, tak amen tma. Uprimne poviem, ze je sibnuta ta fyzio a len teoriu ovlada. Ma svoje deti?
Ja si nemyslim, ze sa dietatu nieco stane, ked mu das prikrm v nejakom lehatku. Prehanat sa nema v nicom.
mame stokke stolicku a v nej sme ho krmili, kym nesedel v tom novorodeneckom sete
@nwnw čože? Ako ak nemá malé nejakú diagnózu alebo niečo s chrbticou,že fakt nemôže tak ok ale nemyslím si,že takých 10 minút v kresielku musí skúsiť...si vezmi,že deti prepravujes vo vajíčku a prepravujes ich niekedy aj na dlhšie trasy a v pohode...bez vajíčka sa tiež nedá ísť..ako sedenie v kociku aj v bike keď už vedelo sedieť ci predtým nez vedelo? Vtedy chápem ale keď už vie sedieť tak toto by mi prišlo cudne 😳
Ja s vami úplne súhlasím, vo všetkom. Len tak mi pohrozila tým lehatkom, že celú cestu domov som premýšľala, ako budem krmit malého 🙄 písala som preto sem, že možno sú nejaké iné spôsoby a poradíte ale ako vidím nie sú a som rada, že som to robila celý čas správne. Hojdacie kresielko sme dostali a takisto sme dostali dve rôzne jedálenské stoličky už pre sediace deti. Takže pre nás je to záležitosť 0€.. Len premýšľam, čo jej poviem, ako kŕmim lebo ona dúfa že nie v kresielku 🤔
By som jej povedala,že levituje vo vzduchu a tak kŕmim 😅😆 srandy bokom, fakt neviem ako ináč dat prikrm bábätku ktoré nesedí, bud v lehátku, vo vajicku alebo v sedačke ktorá je polohovatelna skoro do ležala..Ina možnosť ani nie je..by ma zaujímalo kebyže napr nie vo vajicku,že čo by ti poradila,ako prepravovat dieta bez vajicku 😅 mi príde ako nejaká premotivovana fyzio a hlavne betdetna 🤷♀️
V hojdacom kresle
No, moje deti samé dospeli do sedu az v 10 mes, tak podla tych teorii by nemali do 10 mes dostat ziadny prikrm... na 5 minut som ich dala do jedalenskej baby stolicky, ktora sa da naklopit. A ked varim a dieta mi vrieska, lebo nechce byt v izbe samo, tak ho na 10 min dam aj do kresielka, viem, ze to neni super na chrbticu, ale hadam mi to nebude daka fyzio zakazovat. Nech si skusi varit, krmit, fungovat podla svojich teorii 😀

Mala takú svoju sedačku hojdaciu a v tom som dávala 🙂