V akej polohe dávate príkrmy nesediacim bábätkám?
@katulienocka999 moj sa naucil sediet az v 12m po intenzivnych rehabkach a neustalom cviceni doma. So zdravymi detmi sa na fyzio nechodi... to preto. A sedel vazne len nevyhnutnu dobu. Iba jedlo a lekari. Cez kovid ame nechodili nikam.
Ja som vzdy krmila v stolicke - mame polohovatelnu az do lahu. Teraz mam 4m babatko a coskoro zaciname. Tiez ho dam do polohovatelnej jedalenskej stolicky. S prvou dcerou som isty cas chodila na fyzioterapiu a teda fyzioterapeutka mi povedala, ze kym dieta nesedi, nie je nevyhnutne davat ani v kociku, ani v jedalenskej stolicke az do lahu (ak chces napr. aby pocas vozenia nieco videlo). Nesmies prekrocit uhol 45°. Dovtedy chrbatik nenamahas ani babatku nijako neskodis 🙂
Prvému som najprv dávala vo vajíčku, neskôr v stoličke.
Teraz druhému dávam v kresielku, ale chcem opäť kúpiť polohovateľnú jedálenskú stoličku.
S tým varením. Áno, to uznávam, že je lepšie dať na zem podložku, hračky a viac sa naučí a posilní svaly, ako keď bude v kresle kopať nožičkami. S tým jedením preháňa. 😃
Opýtaj sa jej, či môžeš vôbec vôbec používať vajíčko v aute 🤦 srandistka
Kŕmila som zo začiatku na kolenách, nemala som žiadne kresielko/húsatko, vždy bábätko bolo na rovnej podložke a mliečko pilo na mojich rukách. Ale po pár dňoch som kúpila z bazáru polohovateľnú stoličku, synček je veľmi dlhý a na polohe ako so dávala na fotke to bolo nepríjemné, kopal ma do krku a nevedel si už ani dobre oprieť hlavičku. Keď sme u rodičov, dám mu príkrm aj na kolenách. Tých pár minút v stoličke, hlavne polohovateľnej, mu určite neublíži, pokiaľ tam bude len počas jedenia.
@nwnw naša sa tiež naučila nedávno,niečo po 10 mesiaci a prikrmy sme dávali od 4m,neviem si predstaviť ako by som bez kresielka dávala papat 🙂 mne na rehabilitácii napr vôbec nehovorili,že by to bolo zle alebo že tam vôbec nemám dávať...si myslím,že pokiaľ v tom nie je cely deň iba na tu dobu tak sa nic nemôže stať 🙂
tak toto na fotke je na krmenie urcite horsie, ako v lehatku na to urcenom pre deti.
fyzio je mimo a dost prehana.
Moja si sadla až keď mala 1r a 3 dni, cvičili sme s ňou s fyzioterapeutkou a tá odporučila bud do rohu gauča na páperový vankúš a tak ľahnúť s hlávkou troška vyššie alebo spomínaná polohovateľná stolička. My sme mali polohovateľnú stoličku, malej sa v najnižšej pozícii nepáčilo a snažila sa ťahať hore cez bruško, čo bolo podľa fyzio veľmi zlé, tak i napriek tomu, že nesedela nám ju dovolila na jedenie dávať do veľmi jemného sedu (tiež to bol skôr lah, no stačilo jej to a nesnažila sa už ťahať cez brušné svaly).
@katulienocka999 tak to mas super... Mne v 6m ani hlavu neudrzal o paseni konikov som mohla snivat.
Všetky moje deti boli dlho nesediace, takže v polohovatelnej stoličke opache, na návšteve som krmila vo vajíčku. Akonáhle si sadli, tak šli do skladnej plastovej ikey na čas nevyhnutný na obed, či večeru.

@basska_b presne to som robila aj ja. Keď som varila malý bol somnou v kuchyni v hojdscom kresle. Fyzio pozrela na mňa akokeby som bola,, matka roka". Mám ho dávať na zem na podložku keď varím