Večera pre 2,5-ročné dieťa

27. feb 2024

Dobrý večer, syn doteraz na večeru hodinku pred kúpaním jedol kase, ale chcem to asi zmeniť, neviem ci už nieje veľký na kase.. Puding nechce, a inak je veľmi vyberavy, pečivo zje len suché a len občas, neexistuje rohlík natretý alebo chlebík natretý s niečím.. Na raňajky len zobka to pečivo. Mam mu dávať to co mal na obed? Co jedia vae deti v tomto veku na večeru?

ivangeline
27. feb 2024

...a prečo nie kaše? Tych je mnoho a na rozny sposob. Moj tiež nema nejak extra rád pečivo, skôr iné... kaše, zemiaky, ryza, cestoviny, hoc ake maso, ryby, polievky hustejšie..

pribinak
27. feb 2024

Rozumne dieťa že odmietol puding, to nie je plnohodnotná potravina

Veď keď mu chutia kase, tak mu ich nechaj.

ptvw
27. feb 2024

Môj mal dnes na večeru guľku v paradajkovej omáčke a zemiaky, ...máva aj polievky a druhe z obeda , parku, praženicu, ale tiež striedam s kašou...lubi tu gerber slivkovu to je jediná co zje

ailiba
27. feb 2024

Prepac, ake 2,5 rocne dieta kase? Moji jedli na veceru kase do roku, potom uz nechceli. 2,5 rocne dieta moze jest normalnu veceru. Maso s ryzou, rizito,... Proste normalne jedlo.

amelie2017
27. feb 2024

Mam 2 a pol rocneho a teda uz vyse roka a pol jedava na veceru to, co my. Vacsinou mame teple vecere, sem tam studene.

autor
27. feb 2024

My rodičia teplé večere často nemávame, preto papa kase ale neviem ci uz na ne nieje starý..

ailiba
27. feb 2024

Podla mna uz je na ne stary, ale suche vecere asi tiez nie su vhodne... Tak mu dajte to co na obed, prípadne zemiaky na masle, cestoviny s niečím... To je rychle.

muchacici
27. feb 2024

Ja som robila veľmi často krupicovú kašu, to už vlastne bola iba taká teplá chuťovka do bruška a v postieľke mliečko 180ml. Ale on má celkom rozmanitú stravu cez deň. Normálne jedlo taká skorá večera, polievka, druhé z obeda, pečivo so zeleninou, to väčšinou mal okolo piatej-šiestej, že pekne sa najedol, plus čaj, takže ja som to riešila takto. Kašička mu veľmi chutila, každý večer zjedol z 300ml 🙂

eternity24
27. feb 2024

Moja jedáva aj teraz a aj keď mala vek ako tvoj syn polievky, mrkvovú, vyvar, karfiolovu, brokolicovú… jednoducho akú mame. Keď je ešte hladná, vypila si ku polievke chlebík s masielkom, nátierkou, šunkou , lucinou, chlebík vo vajíčku atd.

4stanka4
27. feb 2024

Moja ma rada na veceru najmä polievky ale zje v podstate všetko. Pecivo jedava na veceru málokedy ale zase majú ho v škôlke aj na desiatu a olovrant zväčša každý deň tak už jej doma nedávam . Kaše jedla max do roka aj to naozaj len občas keďže vôbec nie je kašová.

krisstinkaa
27. feb 2024

Moja má 2 roky a má večere dve 😅 buď polievku alebo kašu ,keď jej chutí,tak neriešim,či je na to veľká či nie a druhú večeru má rožok s niečím,šunka,zelenina,párky ..

amelia89
27. feb 2024

normalne teple vecere -
polievky,cestoviny,tarhona,ryza,zemiaky zelenina. ked to vy nejete nevadi ale asi mu nebudes davat kasu a suchy chleba kvoli tomu…

petamich
27. feb 2024

nas ma 2.5 a 80% veceria kasu alebo ovsene vlocky (ceraelie), obcas si da polievku ako mal na obed alebo cosi z obeda ale skratka preferuje kase a ine teple/studene jedlo nechce a teda nechapem tie komentare, ze uz je na ne stary, to akoby niekto povedal, ze som stara na prazenicu, ved ta kasa je plnohodnotne jedlo, ked to aktualne preferuje a staci mu to, tak ho nebudem nutit jest co bolo na obed, uz aby bol spravny vek aj na kasu (musim povedat muzovi, ze krupicu v sobotu uz nedostane, tiez ju rad veceria)

andreatytler
28. feb 2024

Ovsenna kasa je predsa super zdrave jedlo. Ak das do nej este hrozienka alebo jogurt, jablkovu vyzivu, banan a ine ovocie, orechy. Mozes to kombinovat donekonecna. Ak ju dieta ma rado, nikdy by som ju nezrusila len preto ze ma urcity vek. Puding nie je vecera. To je dezert.

zorkahorka
28. feb 2024

Moje deti jedli od roka to, co my a kadeco. Na veceru maju zvycajne pecivo alebo hocico, co mame doma - trebars na obed.
Ak vymyslaju, idu spat hladni.

domak2
28. feb 2024

Ja nechápem ako môže byť niekto stary na kašu 😅 Ale u nás sa jedáva na raňajky, keďže poriadne nič iné nechce tak aspoň tam mu pašujem všetko možné, ovocie, orechy, sem tam mrkvu, a najnovšie aj vajíčko.

eliska13
28. feb 2024

A čo, keď vy nejedávate teplé jedlo, ale dieťa môže nie?sprav mu polievku, omeletu, šunku, mäso, prívarok moje decká boli stále hladné

eliska13
28. feb 2024

Ráno namiesto rozdrobenia rožku mu sprav tu kasu

poslednepogo
28. feb 2024

Keď mu tie kaše chutia, kľudne mu ich davaj.. náš má 3,5 a niekoľko krát do týždňa si vypýta kašu.. keď vidí že mladší ide jesť

kris_tin257
28. feb 2024

Náš má 4 roky síce ale už v tej dobre som striedala buď kašu buď to čo bolo na obed (ak on obedoval v škôlke) prípadne cereálie detské alebo chlebík/bagetu (cez víkend nie cez týždeň)

enoula
28. feb 2024

Co im chuti. U nas idu kase len ráno zase. Kasa je nahodou fajn jedlo, ak sa normalne uvari, ci uz z vlociek, psena, či ryže, pohanky, sem tam krupicna ci kukuričná.. vecera bud pecivo s niečím (nátierky, maslo, mozarela,..) alebo vajicka, polievka, cestoviny ak ostali, domaca pizza ak sa chce..

autor
28. feb 2024

Myslím si, ze akokoľvek upravené vajíčka na večeru sú pre dieta tažké na žalúdok. Ja sama by som si na večeru omeletu isto nedala, nieto ju dat dieťaťu..

klip0
28. feb 2024

Mám 27 rokov a jedávam kaše 🤷🏻‍♀️
Veď to je normálne zdravé jedlo v akomkoľvek veku (ak nekupujes sunarek na dobrú noc plný cukru samozrejme)
Ale teda mám tiež 2r dcéru a buď má kašu, alebo to čo mala aj na obed

klip0
28. feb 2024

@ailiba To fakt si myslíš že na kašu je starý ? Z akého dôvodu ? Kašu jedáva veľmi veľa dospelých ľudí

ailiba
28. feb 2024

@klip0 tak ja som myslela taku typicky detsku kasicku, pravdu povediac, ta ma napadla. Samozrejme kasu moze jest hocikto. Ale autorka asi chcela zmenu, prip. nieco ine, inak by nic take nepisala. Ale pravdaze da sa to aj menit a striedať. Kase sa tiez daju robit na uplne rozna sposoby, aj na slano.

autor
28. feb 2024

@ailiba áno prišla som sa opýtať za zmenu, ze co synovi dat večer... Jaseň ze neje kašu 30 dní do mesiaca, ale keď máme polievku tak si večer dá tu.. Keď máme zemiakovú kašu tak mu kúsok s maslom zohrejem a papa to.. Pecivo mi nezje, ani len na raňajky, nijako nakrájané, čímkoľvek potrete, žiadne masla ani natierky ani suncicky.. Jedine kúsok suchého zje, to je zbytočná námaha vecer vôbec skúšať.. Zo surovej zeleniny zje len kúsok reďkovky, hranolku uhorky, trochu mrkvy, inak nič nič. Núka sa mu to od narodenia každý deň ale nemá k tomu zatiaľ vzťah. Ale mixovane prikrmy to mu išlo, aj 5 druhov zeleniny keď som naparila a mixla, to ladoval... Ostávajú mi len tie kase no..

klip0
28. feb 2024

A nechcel by tie zeleninové kaše na večeru ? Čo mal ako prikrm? Podľa mňa to je super na doplnenie vlákniny vitamínov. Možno a chlebíkom napr a tak

autor
28. feb 2024

To už mi napadlo, vyskúšam

andreatytler
28. feb 2024

@klip0 Aj ja by som kludne podavala mixovanu zeleninu ak by to dieta chcelo. To je ako husta zeleninova polievka alebo privarok.

ailiba
28. feb 2024

Tak to ma potom dobru stravu. Ked mu to chuti a evidentne ma pestru stravu... Tak je to v poriadku. Maloktore dietatko zje vsetko... Aj sa to bude menit. Mozno mu to zo dna na den prestane chutit. On uz je dost velky a povie si. Teda ja uz dlho kase vecer nerobim, ale moji chlapci potrebuju vecer zjest vela (1,5r. a 4 roky).