icon

Vhodné ovocie pre 11mesačné dieťa

lucia006
24. sep 2013

Chcem sa poradit ake ovocie okrem broskyni a jablka moze 11mesacne dieta?dakujem 😉

matinkam
24. sep 2013

No my jeme banan, hrusku, hrozno (osupane, odstraenen kostky), slivku (opat len duzina), broskynu, ked bola, nektarinky, marhule.

katkas1
24. sep 2013

vsetko okrem citrusov a exotiky 🙂

dejka77
24. sep 2013

Ja som zatial davala banan, jablko, hrusku, broskynu, nektarinku, marhulu, slivku, cerveny melon a hrozno.

m_ij_ka
24. sep 2013

banán, jablko, dyňa, červený melón,broskyňa, nektarinka, 🙂

tenerifka
24. sep 2013

Papaya(u nas ju doporucuju od 4.mesiaca), avokado..... a po 12.mesiaci postupne vsetko, najlepsie sezonne a take, co sa da osupat(v pripade postreku sa vacsina toho jedu zadrzi v supke)

mirreckall
24. sep 2013

@lucia006 my máme 10 a tiež jeme všetko okrem citrusov.... a keď papáme zmixované, tak aj so šupkou... 🙂

lucia006
autor
24. sep 2013

Dakujem baby 😉

tinka9000
24. sep 2013

moja jedla v tom čase už všetko, aj citrusy...plus mango, avokádo

gretocka
24. sep 2013

v 11 mesiacoch sme okrem citrusov jedli vsetko vo velkom mnozstve a citrusy v zacinajucom malom mnozstve. A Okrem toho som u dcerky objavila caro avokada a ficali sme na nom vramci zeleninovych prikrmov uz od 7 mesiaca

gyarmati
25. sep 2013

@lucia006 Lucka tak ako tu píšu babenky,okrem citrusových už malému môžeš dávať všetko.Sofinkr najviac chutí banán,broskyňa a slivka 🙂

prasiatko30
25. sep 2013

vsetko ovocie okrem jahod, broskyn, kiwi a ananasu.

pomarance jedli uz od 5m

malapepka
25. sep 2013

@prasiatko30 zvláštne, broskyňa sa môže pokojne skôr, takže v nej nevidím problém. A citrusy by sa práveže kvôli reakcii mali až po roku. Ale každý, ako uzná za vhodné... 🙂

prasiatko30
25. sep 2013

@malapepka je strasne vela alergii na supku od broskyn - u nas v okoli poznam niekolko ludi s touto alergiou - a pomarance sme davali ako vobec prvy prikrm - pomarancova stava s popucenym bananom - ale ja nebyvam na sk - na citrusy nemaju baby alergiu ani jedna 🙂

malapepka
25. sep 2013

@prasiatko30 ono sa hovorí, že dieťa by malo jesť ovocie také, aké je v ich zemepisnej šírke bežné. A ak to deti dokážu v pohode prijať, je to v poriadku. Ja osobne ovocie vždy odšupkujem, aby sa tým nedrhli.

prasiatko30
25. sep 2013

@malapepka neviem tu sa aj broskyne pestuju ale prve co ti povie pediater ked zacnes s prikrmami je aby si sa vyhla tym styrom druhom ovocia ostatne pomaly a postupne a citrusy napr je priam nevyhnutne aby sa umyvali este pred osupanim - lebo ta koza moze byt plna kadejakych hnusobstiev ale inak je to do pohody. tu u nas zacinaju takto jedavat asi 95%vsetkych dojciat a moze sa stat vselico ale vacsina to prezila v pohode 🙂

tenerifka
25. sep 2013

@prasiatko30 Presne, pomarancova stava, banan, papaya, jablko a hruska-od 5 mesiacov(na doporucenie pediatrov), nijaka alergia sa u nas nekonala. Broskyne az po roku