icon

Výhody a nevýhody napareného ovocia pre deti

15. mar 2025

Ahojte, malá mi odmieta surové ovocie. Začínali sme napareným jablkom a potom hruškou. Naparené ich spapá ale surové vôbec. Presnedavky zje tiež normálne. Otázka je či jej dávať radšej naparené alebo radšej tie presnedavky ? Skúšala som dávať aj medzi kaše aj pól presnedavky a suroveho ale prišla na to 😀

nelca84
15. mar 2025

Preco si nezacala bananom? Je makky, len popucis.

lucia13022023
15. mar 2025

Mne syn do teraz moc surové ovocie neje. A to je vekmi dobrý jedák no ovocie u neho moc neprešlo. Banan neznáša. Dá si čučoriedky, maliny, slivky... Viac ani nie. On je skôr na zeleninu, paradojok to sa nevie dojest.. Čiže dávala by som ti, čo ti zje

kavasmliekom
15. mar 2025

@nelca84 moje deti doteraz nemajú radi banán a to už majú 5r 😄

Ani nastrúhané nechce? Ja som struhala aj Jabĺka, hrušky, najradšej majú maliny, jahody, čučoriedky, ale na to má asi ešte čas, asi len začínaš s prikrmami

sense
15. mar 2025

Poznám chlapca toho vždy zo surovej zeleniny a ovocia naťahovalo na zvracanie. Tak jedol len dusené.okolo 6rokov začal jesť aspoň mandarínky.

sense
15. mar 2025

@nelca84 moja mala vždy problémy z banánu

anavixy
15. mar 2025

“Presnidavka” (aj to je cechizmus, ale presnedavka je strasne)
Davaj jej take, ako jej chuti, obcas skus surove, radsej naparene ako ziadne 🙂 neviem ake stare je dieta, ale mozno, ked uz bude moct si to drzat v ruke a hryzt, bude to lepsie.

iqoska
15. mar 2025

Dávaj aj naparené aj výživku. Plus jedzte pred ňou nakrájané ovocie snáď sa časom ulakomí na tvoje jedlo - zbadáš záujem a vtedy dáš ochutnať.

nelca84
15. mar 2025

@kavasmliekom nevyskusa, nevie

ina2405
15. mar 2025

@anavixy ďakujem za poznámku k presnejdávke.

ina2405
15. mar 2025

@sense moje deti tiež z banánu napína.

janinah
15. mar 2025

davaj čo zje,časom sa to možno upravi a možno aj nie,ja mám doma maturanta a ovocie neje vôbec...a žije ,športuje a aj zdravý je