Vysoké ceny príkrmov na Slovensku
Ahojte. Zvycajne kupujem prikrmy alnatura a babylove hlavne preto, ze su bez soli a lacnejsie nez hippky. Bola som vsak v Rakusku a nudzovo som nakupila par 250g baleni Hippiek od 12m v supermarkete Spar .. v domneni ze sa to asi moc neoplati. Stali ma 1.59 eura a nevsimla by som si ze by mali nejaku akciu. Teraz som tie iste Hippky co som v Rakusku kupila za 1.59e stali v sk DMku 2.59!!! Na feedo ich maju za 2.27e. To nas uz maju fakt za debilov ze mame s nasimi sk platmi kupovat vyrobky takmer raz take drahe nez v Rakusku?
Doteraz som to velmi neriesila lebo s kupovanymi prikrmami planujeme coskoro prestat a kupujem ich len ako doplnok, ale toto ma uz fakt nastvalo. Ake mate skusenosti?
@hrasiak my cestujeme ako bezna rodina... V roku a pol bola na dovolenke prvyx. A Nemala prikrm.resp.mala ale aj ho vyplula. Ked som to ochutnala pochopila som preco. Dieta nad rok uz je vela veci takze neviem preco prikrm.. vy jete kde? V restike? Aj dietatu sa da objednat...daka ryza,chude masko,zelenina.
Ked chces davaj prikrm,ale nemyslim ze cestovanie je dovod na prikrmy a odmietanie prikrmov zas dovod na sedenie doma.
@zuzkat1 zobud sa - my necestujeme ako bezna rodina, preto som napisala, ze cestujeme vela. Zijeme v BA, ale dcera ma pocestovane od Prahy po Tatry, btw, v Tatrach sme velmi casto a nechodime na 2 dni, necestujeme len autom, ale aj lietadlom (ano, do Tatier chodime lietadlom, mysli si co chces). Co sa tyka jedenia, ja sama si vyberam, kde sa najem, pretoze som pred tym pracovala v oblasti, ze jednoducho viem, ako to bezi v restikach, viem, co sa predava bezne v obchodoch, proste, mam problem "bezne" nakupovat. V restike sa moje dieta nebude tak skoro stravovat - teda pardon, stravuje sa, ale tym, co mu dam ja - a to je bud mnou navarene (viem z coho), alebo jej dam rakusky bio prikrm - podotykam, take zjedla uz 3 ks. Co na nase cestovanie je priam neuveritelne. Ver mi, ze cestovanie JE DOVOD na prikrm. A navyse, moja dcera velmi neje, stale jej mixujem (ano, mixujem, lebo popucene vidlickou napr. zemiaky nezje). Co sa tyka zlozenie jej strany - kravske mlieko nie, sol minimum, biela muka nie (ano, peciem doma chlieb aj zemlicky).... syry nezje, maso jej velmi nechuti - a teraz objednaj nieco v restike, nech sa paci. A to Ti asi ani nejdem pisat, ze doma nemam biely cukor, bielu ryzu a pod. - v ktorej restike mi budu robit naturalnu ryzu, sladit trstinovym cukrom ? My proste zijeme a najma jeme inak, obcas sa najeme "bezne", lebo nie je ina moznost, ale zvacsa viem, co jem - aj v restike (nas obed nestoji 3,50 EUR na hlavu, ale nastastie peniaze nemusime riesit). A este, aby som to uplne zaklincovala, a mala si predstavu, ze ked dam svojej dcere nejaky ten prikrm (zdoraznujem, ze kupovane zjedla asi 3), tak vedz, ze na jesen som jej vlastnorucne z domacej urody zavarila cez 150 flasticiek presnidavok (ovocnych, ovocno-zeleninovych). Takze pozor, ja nie som ten typ, do ktoreho sa lahko "kopne", lebo nema problem dat dietatu aj vyzivu.
Btw, dnes odchadzame na tyzden opat do Tatier - ideme autom, po navrate sme jeden den doma, a ideme na tyzden do Chorvatska - letecky. Dcera ma 13 mesiacov, takze hovorit o 1. dovolenke v roku a pol u nas je zabavne 🙂 Tesim sa najma z toho, ze dcera cestovanie zvlada v pohode, standardne ho prespi. Inak by sme mali problem "normalne" fungovat. A ano, beriem vyzivy - najma do Chorvatska, ideme totiz na lod. Dufam, ze uz mas predstavu, ako a kde a cim sa stravujeme.
@tatko_bebe práveže som nenašla, preto chodíme mesiac čo mesiac do BA ☹ - tento výrobca ho má i kozie i ovčie.
@hrasiak Díky moc za info, ten obchod SPARE je niekde hneď za hranicami? Kde presne? A to sa tam dá kúpiť veškeré potraviny? Pýtam sa asi ako memtavá, len doteraz som za hranice nechodila, snažím sa u nás kupovať čo najkvalitnejšie výrobky, no už ma nebaví platiť za niečo toľké peniaze, keď nemusím.
Díky
@hrasiak uff nejak si sa rozbehla 😀 isla som akurat ciatt co za strasne drahe prikrmy sa tu riesi a tu takato palba 🙂
Ja som varila alebo kupila podla toho co sme mali na obed, dcera bud jedla s nami ak bolo z toho co vyskladat alebo mala svoje z flasticky. Inak ja skor nechapem co sa tu riesi, ved flaskove prikrmy jedia deti tak maxim 4-5mesiacov.
Ked mala 6m zacala som ejj davat mrkvu, cuketu a take pre mna grcky, ona sa s tym isla zadusit a do 11m uz jedla nase, varime vacsinou aj tak kura/ryza/zemiaky/zelenina
Vyzivy neriesim tie zje raz za cas, ona je jogurtova. Jogurty z obchodui sa mozu? 😀 😀 😀
Tiez chodime s dcerou kade tade od 2m, mame aj starsiu a nebudem drepiet na riti dalsie 3roky...
@hrasiak nebola na jednej dovolenke,ale prvykrat na dovolenke.to je rozdiel. Moja tiez skoro nic neje to som tu uz pisala.tiez jej zavaram domace ovocne. Ale rozdiel je v tom ze ked daco navarim a ona to nechce tak ma smolu,ine nedostane. A stale si myslim ze cestovanie nie je dovod na umeliny,pokial jes beznu stravu. Ja sa tiez snazim kadecomu vyhybat,ale neprehanam to. Do skolky a skoly jej budes balit stravu? Fakt ma to zaujima.lebo neviem kde budu takto varit ako ty.
@andreah25 ten obchod sa vola InterSpar, najblizsie je v Hainburgu (vedla je hned Billa, Bipa), alebo v Kittsee v K1 centre, tam tiez najdes aj Bipu (Billa je dalej). Billa a Interspar su rakuske potraviny ako nase Billa, Tesco, cize tam kupis okrem potravin aj nejaku drogeriu a pod. Bipa je drogeria, ked mas ich kartu, oplati sa vyuzit Baby Days (prvy pondelok az streda v mesiaci), vtedy je zlava 25 % na vsetko detske - na vsetko, nie ako v DM, ze okrem plienok a UM 1....
@zuzkat1 vsak ja som pochopila, ze na prvej (1.) dovolenke a nie na jednej (1), preto tam mam tu bodku za jednotkou... rozdiel je v tom, ze to ste boli na prvej dovolenke, ked mala dcera rok a pol, to bude mat nasa v decembri, a uz teraz ma precestovane viac nez dost. V decembri jej uz mozno naozaj objednam v restike 😀 Lenze teraz tazko. A este raz - pri cestovani - nie vsade sa da varit, viac ako na 2 dni si vopred navarit nevies (ja jej nedavam jest nieco, co som robila pred 3 dnami, aj ked je to v chladnicke, max. dostane dnes obed zo vcera). Mojej dcere je jedno, ci jej navarim alebo zje z flase, maloco jej chuti, takze ja tomu vravim, ze pre nu je moje jedlo rovnako hnusne ako to kupovane. A to podotykam, ze varim vcelku dobre - chutne a zdravo (hovoria ini, nieze sa chvalim 😀 ). Do skolky ani do skoly jej stravu balit nebudem (nieco asi ano, ale vsetko isto nie) - prave preto zje teraz aj kupovanu. Tu otazku by som mohla skor polozit ja Tebe, kedze Ty kupovane nedas, iba domace varene - takze budes jej balit jedlo aj do skolky a skoly ? Ano, ja viem, tam jedlo varia - ale si si 100%-ne ista, ze je to vzdy 100% kvalitne jedlo ? Jedine, co ja isto viem, a to mozeme byt rady, ze v tej skolke jej 100 %-ne navaria kvalitnejsie jedlo, ako v 90 % restauracii na SK (neviem, ci som nedala nizke %). Takze pre mna - na cestovanie radsej kupovana detska strava, kde su nejake zaruky kvality, ako nezname restauracne jedlo..... a este k tomu maso v restike 😀 ja zjem, ale ona este par rokov nie 😀 A fakt mi ver, ze viem, o com pisem....
Ku kamoske - aj ja davam malej uz casto to, co jeme my - pred tym, nez to dochutim, co este znamena aj napr. ze to prevrie (lebo tam okrem korenin pridam napr. aj smotanu). To pri cestovani nevies osetrit. Ked kamoska dava jest dcere uplne vsetko, co je ona, tak ok, ja to robit nebudem. Doma robime napr. sushi - a to jej teda nebudem davat jest 😉 Moja dcera proste este vsetko neje, lebo ako povedal raz jeden nas znamy: "Ani dospeli by nemali jest vsetko." 😵
Suhlasim s Tebou v tom, ze ani moja dcera nedostane ine, ked nechce to, co jej davam. Ale ja ju este kojim 8x denne, takze jej to jedlo ani velmi nechyba...
Inak, sme dost od temy, a za hodinu odchadzame, takze uz vypinam PC a prajem pekny den.
nikdy som ziadne prikrmy nekupovala. detom som dala doma varenu stravu a nie umeliny z flasky. naco to kupujete?
@tatko_bebe nie, v Kittsee je najlbizsie Bipa
Kittsee je v tom novom nakupnom centre smerom na dialnicu?
@zuzkat1 bio, nie je ani zdaleka to, co si doma vypestujes. To by som chcela vidiet tie domacnosti co si daju robit rozbory pody napr. Len na dusicnany. 🙂
a viete mi poradit prosim, kde od BA je bippa kde maju hipp? Dakujem
@tatko_bebe ano, presne tam
@erika_rika na 100% je omnoho viac bio zelenina zo zahradky hoci aj s dusicnanmi v pode,nez to co vycapia do obchodu s nalepkou bio.
v posledne dni sa aj ja zamyslam, ako ta strava a ceny potravin vzrastli..:( tie kupovane detske vyzivy som pri druhom dietatku uuuplne stopla, ved to ani nedojedol a mohla som von oknom vyhodit 2 eura.. radsej sa snazim uz domace, dopestovane, dochovane 🙂
zial, vsetko "detske" je drahe.. lebo my to aj tak kupujeme...len keby aj tie platy su adekvatne..

@hrasiak aj o tom to je, tiež nemienim sedieť doma a variť z ATB kureniec do 18.roka života dieťaťa, život je aj o inom)))