Zakázané potraviny pre deti

mata0410
16. máj 2016

Dnes k nam napochodoval dedo a zacal vysvetlovat mojej dvojrocnej dcere, ze deti nesmu jest huby a kysle ryby. O hubach som vedela ale viete nieco o tych rybach?

kexik218
16. máj 2016

Ja neviem ani o hubach a ani o kyslych rybach. 😀

sueevelynkaotec
16. máj 2016

Moja krásna malá dcérka miluje kyslé ryby a tresku už od dvoch rokov. A v kyslých uhorkách a citrónoch by aj spinkala.Z vlastných skúseností v tomto nevidím žiadny problém. Huby sme začali papať

až od troch rokov.

jajurka
16. máj 2016

ano, huby od 3 rokov, ale ryby moze kludne, ak jej chutia. uz je dost velka, tak moze aj sladkovodne, aj morske bez obmedzeni

sueevelynkaotec
16. máj 2016

Doplním.Huby tak ako píše jajurka od 3 rokov.

siska53
16. máj 2016

@mata0410 no..tie huby.. Mamr susedu doktorku a im na prednaskach vraveli podstatne dlhsiu dobu - 8-9rokov,ak sa dobre pamatam,bolo to viac ako 3roky..
Ale zas som citala,ze hlivu deti mozu,ta nerastie z pody ako klasicky hrib (vlastne aj sampiony), len stravitelnost je pre deti tazsia a pri hriboch ide aj o skodliviny-plesne a pod.

No a idealne by bolo,aby deti aspon do 3rokov nejedli sladkosti,najma tie s "eckami", radsej domaci kolac.
O kyslych rybach neviem nic,my ich nejeme.. Zato olivy u nas frcali velmi skoro. Samozrejme,raz za cas..ale kupodivu,chutili a chutia im.

No a oriesky len mlete kvoli riziku udusenia a ani plesnove syry nie su vhodne vraj pre deti prave kvoli tej plesni (no francuzske deti ich podla jednej knizky jedavaju,tak si vyber).

Zas na druhej strane je taky vyber vselicoho,ze si myslim, ze sa v pohode da uvarit aj bez hub ci kyslych ryb.

katarinamarkova
17. máj 2016

@mata0410 deti môžu jesť všetko s mierou.....
k hríbom - čo myslíš, z čoho asi sa robí vačšina prípravkov pre deti na posilnenie imunity?
ryby 🙂 nekomentujem.....aaaa možno troška.....
v kyslých rybách je vačšinou miesto cukru umelé sladidlo, kt. skutočne môže deťom, tak ako aj dospelým veľmi škodiť.ale zase s mierou nikomu neublízi.

mirkatb
17. máj 2016

@mata0410 Huby sa odporúčaju až po šiestom roku, oriešky najskôr po treťom roku - kvôli riziku udusenia, deťom určite nepodávať nepasterizované syry (tzn, aj plesňové), žiadne sýtené sladké nápoje a so sladkosťami to neprehánať.

vedorka
17. máj 2016

kysle ryby.... predpokladam ze myslel tresku a zavinace. to nejem ani ja, nieto este maly 😀
si myslis ze ake ryby v tejto kyslo cudesnej konzistencii predavaju, ze cerstve, kvalitne? preco by to niekto robil? 😉 ved tam neni ani poriadne citit, ze je tam vobec ryba 🙂
tam idu skoro skazene, stare ryby a hlavne odpad z nich a prekryje sa to chutovo vsetkym moznym 😀
ja proste nikdy neuverim, ze tam ide kvalitne rybie maso, preto to nekupujem.

ladywitch26
17. máj 2016

no tipla by som, ze tie kysle ryby asi nie kvoli tomu octu, co v tom je. male deti by celkovo nemali jest ocot (teraz nemyslim nejaky kvalitny jablcny, ale ten liehovy fakt nie je vhodny pre deti). a z toho isteho dovodu by sa mali vyhybat aj horcici a kecupu, kvoli octu, ktory je v tom pridany. mimo ineho, pretoze su v tom aj dalsie "mnamky"

maykaaa1122
4. jún 2016

huby aj ja od 3 rokov..urcite by som ich nedavala skor..

fuska
4. jún 2016

Ked sa tym neladuju kazdy den, ja problem nevidim. Pre mna je najvacsie zlo sladkost z obchodu.

maykaaa1122
12. júl 2016

sladkosti tomu ver..ja to neznášam, keď príde návšteva a pchajú malej do ruky.. 🙄

mata0410
autor
15. júl 2016

Tak baby uz viem preco je dedo proti tym kyslim rybam. Neskor vyslo z neho ze jeho brat ked bol maly zjedol kysle ryby a bolo mu zle. Preto mi to vravel. Nik nevie preco ale teraz si mysli ze moze byt zle kazdemu.

sue
15. júl 2016

Kočky, huby by sa mali až po desiatom roku veku kvôli tomu, že sú veľmi ťažko stráviteľné, bolo to tak už za nášho detstva... o ostatných veciach asi každému podľa vedomia a svedomia...čo sa "zdravého" týka, tak by sme umreli od hladu vzhľadom k tomu, ako sme si zhumpľovali prírodu a teda už nič nie je 100% zdravé........

siska53
18. júl 2016

@sue ale hlivu a sampiony vraj mozu..ci aj to nie? Je jedno ake huby?
Lebo samiony mavaju v skolke a ja obcas robievam hlivu.

tajka1986
18. júl 2016

@mata0410 vsetko s mierou. Ani masko na stave so sampionmi pred 3eokom zivota ju nezabije,ani kysla rybka z casu na cas. A mimochodom,moja dcera mala teraz tri roky,ale od dvoch rokov si pochutna obcas na pizze 4druhy syra 🙂 tiez by to jest nemala a tak isto dzusy a sladkosti,ale...