Zavádzanie hrášku do príkrmov: Ako na to?
Ahojte dnes som skúšala dávať hrasok naparený lenže keď som jej ho dala akoby jej “nešiel dole”. Uvarila som ho poriadne aj rozmixovala s maskom pridala repikovy olej. Bolo to dobre lenže tam bolo cítiť tú šupku z neho. Tak som jej to prepasírovala a už to zjedla. Nevedela som že to musím pasírovať lebo všade bolo písané že len napariť a pomixovat. Ma 9m
@anavixy ďakujem 🙂
9 mesacnemu nemixujem a uz vobec ze pasirovat. To len teraz si urobila?
Ja dávam ku hrášku aj mletú rascu, keďže hrach je strukovina, aby dieťatko nebolelo bruško 🙂
A kľudne pasiruj, ja aj nám dospelým pasirujem na hladké pyré.
@really8 mixujem stále ale už menej nech už si zvyká ale hrasok som úplne kvôli konzistencii, pasirovala som prvýkrát
@lucia13022023 rascu a ani iné koreniny zavedené nemáme. To odkedy sa ? Ďakujem. My si tiež občas keď robíme k rybe ale málokedy 🙂
Vieš čo ja som dávala rascu, Fenikel a kurkumu tak od 9m. Po roku aj trosilinka soli, sušeného cesnaku, či vňať... Keď som nedala rascu tak malého bolelo bruško.
@lucia13022023 a prišla si ako na to že ho bolelo? Sa pučil alebo bol taký nesvoj ? 🙂 a ďakujem za odpoved
Áno, plakal, tlačil ale nič mu nešlo. Tak som masirovala bruško, potom mal silné vetry a pri každom plakal. Tak som mu hrách nedávala par týždňov a odvážila som sa mu ho dat opäť ale už aj s rascou a bolo to úplne ok.
Zacala si s prikrmami v 4 alebo v 6m? Skus ponukat makku zeleninu ktoru netreba micovat a ide lahko popucit. Zemiaky bataty tekvica, z ovocia banan, kiwi…moj sa rozpapal kusky po tom co som ponukla chrumku. Na nej sa naucil.
@lucia13022023 ďakujem vyskúšam aj s nou, dúfam že teraz to bude tiež ok
@really8 v 6m, skúsim aj takúto variantu 🙂 pučim zatiaľ len banan, rožtek tiež papa v pohode

No ved si si poradila pekne. Niektorym detom to nevadi, niektorym vadi. Teraz uz vies, ze supky musis prepasirovat, no urcite to tak nebude navzdy, este je malicka.