icon

Zavádzanie hrášku do príkrmov: Ako na to?

9. jan 2025

Ahojte dnes som skúšala dávať hrasok naparený lenže keď som jej ho dala akoby jej “nešiel dole”. Uvarila som ho poriadne aj rozmixovala s maskom pridala repikovy olej. Bolo to dobre lenže tam bolo cítiť tú šupku z neho. Tak som jej to prepasírovala a už to zjedla. Nevedela som že to musím pasírovať lebo všade bolo písané že len napariť a pomixovat. Ma 9m

anavixy
9. jan 2025

No ved si si poradila pekne. Niektorym detom to nevadi, niektorym vadi. Teraz uz vies, ze supky musis prepasirovat, no urcite to tak nebude navzdy, este je malicka.

autor
9. jan 2025

@anavixy ďakujem 🙂

really8
9. jan 2025

9 mesacnemu nemixujem a uz vobec ze pasirovat. To len teraz si urobila?

lucia13022023
9. jan 2025

Ja dávam ku hrášku aj mletú rascu, keďže hrach je strukovina, aby dieťatko nebolelo bruško 🙂
A kľudne pasiruj, ja aj nám dospelým pasirujem na hladké pyré.

autor
9. jan 2025

@really8 mixujem stále ale už menej nech už si zvyká ale hrasok som úplne kvôli konzistencii, pasirovala som prvýkrát

autor
9. jan 2025

@lucia13022023 rascu a ani iné koreniny zavedené nemáme. To odkedy sa ? Ďakujem. My si tiež občas keď robíme k rybe ale málokedy 🙂

lucia13022023
9. jan 2025

Vieš čo ja som dávala rascu, Fenikel a kurkumu tak od 9m. Po roku aj trosilinka soli, sušeného cesnaku, či vňať... Keď som nedala rascu tak malého bolelo bruško.

autor
9. jan 2025

@lucia13022023 a prišla si ako na to že ho bolelo? Sa pučil alebo bol taký nesvoj ? 🙂 a ďakujem za odpoved

lucia13022023
9. jan 2025

Áno, plakal, tlačil ale nič mu nešlo. Tak som masirovala bruško, potom mal silné vetry a pri každom plakal. Tak som mu hrách nedávala par týždňov a odvážila som sa mu ho dat opäť ale už aj s rascou a bolo to úplne ok.

really8
9. jan 2025

Zacala si s prikrmami v 4 alebo v 6m? Skus ponukat makku zeleninu ktoru netreba micovat a ide lahko popucit. Zemiaky bataty tekvica, z ovocia banan, kiwi…moj sa rozpapal kusky po tom co som ponukla chrumku. Na nej sa naucil.

autor
9. jan 2025

@lucia13022023 ďakujem vyskúšam aj s nou, dúfam že teraz to bude tiež ok

autor
9. jan 2025

@really8 v 6m, skúsim aj takúto variantu 🙂 pučim zatiaľ len banan, rožtek tiež papa v pohode