Ako sa starať o čučoriedky?
Viete mi poradit ako na ne? Uprimne ani nerozoznam, ze ci sa chytili ci nie a podobne. Ale na zaciatocnika sa zas nemozem tak zhadzovat 🫣

Nám poradili kúpiť 2 ks, zasadiť ich vedľa seba do rašeliny. Tak čakáme čo z nich bude 😅
2 ks ale inu odrodu...
Ta na foto podla mna vyzera dobre. Treba len polievat, aby v horucavach nevyschla. Dazdovou vodou, ak mate vodu tvrdu.
Dokup este inu odrodu, kup aj 2 aspon 60 litrove maltovniky, vyrob do nich vela dier na dne, alebo odrez dno, vykop jamu strc maltovniky do nej, zasad cucoriedky do specialneho substratu pre cucriedky alebo rododendrony, Na povrch substratu nasyp mulcovaciu koru. Polievaj tak vydatne aby raselina nikdy nevyschla a pravidelne prihnojuj hnojivom na cuciriedky, a vytrhavaj burinu.
Zasadila som do kyslého substratu a raz za mesiac od jari do jesene hnojim okyslovacom pody...to je všetko..oni sú bezudrzbove...len musia byť vedla seba dve... jedine e co robím keď začnú dozrieva ze ich zakrývam sieťkou aby mi ich nezožrali vtáci...minulý rok som z jedného veľkého kriku mala skoro 6 litrov...este mam dva malé, zasadené 2 roky, tie zatiaľ rodia malo...
@rachel36a no to ak budu niekedy plody planujem tiez, pani v zahradnictve poradilo hnojivo ake dava ona a aj kysla poda je 🙈
Nám poradili kúpiť 2 ks, zasadiť ich vedľa seba do rašeliny. Tak čakáme čo z nich bude 😅
@jar_ka mam tam 3 jedna umrela 😬
Dokup este inu odrodu, kup aj 2 aspon 60 litrove maltovniky, vyrob do nich vela dier na dne, alebo odrez dno, vykop jamu strc maltovniky do nej, zasad cucoriedky do specialneho substratu pre cucriedky alebo rododendrony, Na povrch substratu nasyp mulcovaciu koru. Polievaj tak vydatne aby raselina nikdy nevyschla a pravidelne prihnojuj hnojivom na cuciriedky, a vytrhavaj burinu.
@viestta jop burina je nastastie iba okolo, resp. manzel okolo sa snazi robit travnicek ale ide to, maltovnik je co? 🤔
https://www.hornbach.sk/p/maltovnik-pe-okruhly-...
aj trava sa okolo toho bude lepsie kosit, staci ak bude trcat 5 cm nad zemou.
https://www.hornbach.sk/p/maltovnik-pe-okruhly-...
aj trava sa okolo toho bude lepsie kosit, staci ak bude trcat 5 cm nad zemou.
@viestta fuha toto keby mam zakopat do zeme az zavolam bager, skusim to o rok 🙈 teraz som to oddelila geotextiliou...
bager? Vsak staci ryl, lopata a furik na nadbytocnu zeminu. Jeden chlap to ma za pol hodinu spravene aj s prestavkou na pivo. Zene skor, lebo prestavku na pivo nepotrebje
ja som taketo jamy dala vykopat detom, stale kopu tak aspon nieco uzitocne 😅
bager? Vsak staci ryl, lopata a furik na nadbytocnu zeminu. Jeden chlap to ma za pol hodinu spravene aj s prestavkou na pivo. Zene skor, lebo prestavku na pivo nepotrebje
@viestta ja mam chlapa v robote a pri dvoch malych a po porode sa necitim ani na malu jamu 😀
ale vsak chlap nie je v robote 24 hodin denne a 7 dni v tyzdni. Vsak nech jamu vykope, ty potom spravis zvysok aj sama. Len tak mimochodom, ja sadim kadeco bez asistencie, uz som sadila aj stromceky a tam treba tiez poriadnu jamu vykopat, dve 60 litrove jamy zas nie su zaklady na bungalov na to naozaj netreba bager. Staci ryl, lopata a furik. A hlavne chcet to spravit poriadne, lebo spravit to poriadne je zarukou uspechu. A tu jamu nemusis kopat hned, uz teraz ich nechaj ako su, na jesen ich daj na poriadok.
ale vsak chlap nie je v robote 24 hodin denne a 7 dni v tyzdni. Vsak nech jamu vykope, ty potom spravis zvysok aj sama. Len tak mimochodom, ja sadim kadeco bez asistencie, uz som sadila aj stromceky a tam treba tiez poriadnu jamu vykopat, dve 60 litrove jamy zas nie su zaklady na bungalov na to naozaj netreba bager. Staci ryl, lopata a furik. A hlavne chcet to spravit poriadne, lebo spravit to poriadne je zarukou uspechu. A tu jamu nemusis kopat hned, uz teraz ich nechaj ako su, na jesen ich daj na poriadok.
@viestta oki tak ked to chces takto si tento typ ako moja svokra ☺️ chyba ti dovednost citat medzi riadkami... manzelovi akurat vo stvrtok schvalili invalidny dochodok, som rada, ze aspon tu pracu zvlada a pomahat mi s 2 rocnym a 5 mesacnou, do toho som pred dost velkou 6h operaciou brucha pruh, abdominoplastika atd. cca 400 stichov ma caka ale inak ako sa dam dokopy budem kopat aj 100 l jamy 💪
Vsak do jesene je pol roky, mozno vtedy tie jamy uz nejak vykopete, a ked nie, tak budu cucoriedky zivorit
Vsak do jesene je pol roky, mozno vtedy tie jamy uz nejak vykopete, a ked nie, tak budu cucoriedky zivorit
@viestta presne tak snad po operacii a rekonvalescencii na rok to dam sama... aj tak som im chcela najst ine miesto a maltovniky zneju fajn aj sa lepsie bude kosit okolo 🙈

Zasadila som do kyslého substratu a raz za mesiac od jari do jesene hnojim okyslovacom pody...to je všetko..oni sú bezudrzbove...len musia byť vedla seba dve... jedine e co robím keď začnú dozrieva ze ich zakrývam sieťkou aby mi ich nezožrali vtáci...minulý rok som z jedného veľkého kriku mala skoro 6 litrov...este mam dva malé, zasadené 2 roky, tie zatiaľ rodia malo...