Ako sa zbaviť nechceného stromu pri plote?
Zdravim, vedeli by ste poradiť ako sa zbaviť stromčeka ktorý vyrastá medzi susedovym humnom a našim plotom ? Je to len nejaká lieska, ale ma už dosť hrubý kmeň, vždy sme ho len obstrihali aby sa nezaplietol do plota, no samozrejme vyraší nové a nové konáriky, potrebujeme sa ho zbaviť natrvalo, chceme robiť nový plot.
@anonym_autor na koho pozemku je strom?
@anonym_autor na koho pozemku je strom?
@berenika39
@katica06
Sused na to nehovorí absolútne nič, pretože tá lieska je naletena z neďalekej lúky, tam sú podobné liesky, to nie je, že si ju on vysadil 😃 jeho ta lieska netrápi vôbec, my sa jej potrebujeme zbaviť kvôli tomu, aby nám nerobila neplechu v plote, že ho rokmi bude obrastať. Sused o tom vie so susedmi máme dobré vzťahy. Lieska je niekde presne na hranici našich pozemkov, ale to je absolútne nepodstatné.
@anonym_autor čo ti bráni v tom, aby ste ho spilili, vykopali? Z dôvodov, ktoré si uviedla
Veď vykopať ak je ešte malý alebo vypíliť . To ste sa roky iba prizerali?
Pozri si ake stromy a kedy sa mozu spilit....a postupuj podla toho
@anonym_autor čo ti bráni v tom, aby ste ho spilili, vykopali? Z dôvodov, ktoré si uviedla
@laila22 áno nad tým sme rozmýšľali, no je už dosť hrubý, neviem či sa nám podarí vybrať všetky korene, tieto liesky sú horšie ako burina...preto sa pýtam, či neexistujú nejaké prípravky, že by vyschol napríklad alebo nejak podobne vykynožiť....pretože z neho už rašia nové výhonky kade tade popri plote, ktoré vytrhneme, no ci nieje nejaky roztok podobný ako na burinu...
@katica06 roky sme tam nebývali my 😉...bývame tu rok
@katica06 vypílili sme ho, no za tri týždne vyrasil trikrát toľko nových výhonkov, ako tam bolo
@laila22 áno nad tým sme rozmýšľali, no je už dosť hrubý, neviem či sa nám podarí vybrať všetky korene, tieto liesky sú horšie ako burina...preto sa pýtam, či neexistujú nejaké prípravky, že by vyschol napríklad alebo nejak podobne vykynožiť....pretože z neho už rašia nové výhonky kade tade popri plote, ktoré vytrhneme, no ci nieje nejaky roztok podobný ako na burinu...
@anonym_autor totalny herbicid naniesť štetcom najlepšie do reznej rany
@katica06 strom veľký nieje, to som nikde nenapísala, ale kmeň je hrubý, a z neho vyrastaju konáriky, ten stromček už niekto predtým musel spíliť, preto je kmeň hrubý.
Áno napísala som, že je to strom možno to niekoho zavádza a má pocit že chcem spíliť veľký smrek alebo ja neviem čo, no u nás sa to podobá skôr na krík, ale o tomto tu nebudem diskutovať, na toto, čo mi vyrastá spoza plota naozaj nepotrebujem postupovať podľa zákona...
Ak ma kmen a hruby,tak by si mala postupovat podla zakona,strom inak byt velky nemusi byt.Aby ta niekto dobrotivy neudal a budu problemy.
Ak ma kmen a hruby,tak by si mala postupovat podla zakona,strom inak byt velky nemusi byt.Aby ta niekto dobrotivy neudal a budu problemy.
@petulda333 toto naozaj nebudem riešiť....nám do dvora poza plot nevidí nikto, iba tento jeden sused vie o tom, s ním máme dobré vzťahy, sme kamaráti určite nás nebude udávať, nieje to taký typ človeka, proste naozaj toto je nepodstatné...
@petulda333 toto naozaj nebudem riešiť....nám do dvora poza plot nevidí nikto, iba tento jeden sused vie o tom, s ním máme dobré vzťahy, sme kamaráti určite nás nebude udávať, nieje to taký typ človeka, proste naozaj toto je nepodstatné...
@anonym_autor tak potom bud ho spilit,alebo zavolat bager ci zeriav nech skusia vytiahnut. Dalsia moznost naliat nejaku chemikaliu nech vyschne,ale aku netusim
Spíliť a vytiahnuť aj s koreňami.
@anonym_autor Ak sa to už nedá vykopať aj s koreňom, tak jedine Kaput Green nastriekať na listy, pripadne navŕtať kmeň a do neho streknúť ten kaput.
@katica06 vypílili sme ho, no za tri týždne vyrasil trikrát toľko nových výhonkov, ako tam bolo
@anonym_autor my sme liesku zlikvidovali vyrezanim, potom sme koreň obkopali a na koreni založili oheň par krát, opekali sme a potom už sa dalo rozbiť a vybrať, no hlavne už nepúšťala nové výhony.
Detto keď sme robili plot a naletena lieska tam zavádzala tak sme ju vykopali aj s koreňmi von. Sused problém nemal, bola to vlastne naletova drevina - krik, žiadne povolenie sme nežiadali - nepresiahlo to nepamätám koľko m2.
@anonym_autor zrezavat priebezne, a ked budete kopat zaklad na plot tak ho sučasne vykopete
spíliť až po zem a zakryť čiernou agro textíliou, na textíliu štrk/kôra/zemina. Bez svetla nič nerastie.
Spíliť a na kmeň naniesť dobre nahrubo a veľa prípravku na likvidáciu buriny.Vsiakne to do koreňov a vykape cely
@berenika39
@katica06
Sused na to nehovorí absolútne nič, pretože tá lieska je naletena z neďalekej lúky, tam sú podobné liesky, to nie je, že si ju on vysadil 😃 jeho ta lieska netrápi vôbec, my sa jej potrebujeme zbaviť kvôli tomu, aby nám nerobila neplechu v plote, že ho rokmi bude obrastať. Sused o tom vie so susedmi máme dobré vzťahy. Lieska je niekde presne na hranici našich pozemkov, ale to je absolútne nepodstatné.
@anonym_autor jednoducho. Vezmete krompac, ryl, lopatu a vykopete ho aj s korenmi
manžel u mojej mamy vykopával korene liesky starej 15 rokov. Nadrel sa, ale išlo to aj bez chémie. Len drina. A nebolo to za deň.

Soused na to říká co?