icon

Ako vybrať rýchlo rastúcu tuju na ohraničenie záhrady?

23. máj 2024

Ahojte,nutné si potrebujem ohradiť záhradu,plot zvyšovať veľmi nejde,uvažujem nad turkami.Chapem,že to trvá,než vyrastú.Poradte,prosím,nejakú jednoduchú na údržbu.Vdaka.

Strana
z2
koniarova
29. máj 2024

@cacianka má pravdu. Hlavne ďalej od plota.

blackwednesday
21. jún 2024

Ahojte. Pred pár rokmi som sa rozhodol zlepšiť vzhľad svojej záhrady zakúpením menších, polmetrových tují odrody 'Smaragd'. Predajca mi sľuboval rýchly rast a nádherný vzhľad, no realita bola trochu iná. Napriek tomu, že som tieto tuje pravidelne zalieval a hnojil, nevyrástli tak, ako bolo očakávané. Začínam si myslieť, že veľkú rolu zohrala aj menej kvalitná pôda, do ktorej boli zasadené. Po niekoľkých rokoch ma to celé prestalo baviť, pretože výsledky boli skutočne skromné a ďaleko od toho, čo som si predstavoval. Teraz uvažujem, že by som radšej investoval do väčších, už asi meter a pol vysokých tují, aby som nemusel čakať, kým dorastú. Chcel by som sa obrátiť na niekoho, kto má skúsenosti s ich pestovaním a vie, ako ich správne zasadiť a starať sa o ne, aby mi ešte aspoň pol metra dorástli. Má niekto z vás skúsenosti s kúpou väčších tují v okolí Senca? Poznáte nejakého overeného predajcu, ktorý by mi vedel tieto tuje nielen dodať, ale aj ich odborne zasadiť? Rád by som vedel aj to, čo môžem urobiť pre to, aby tuje rástli rýchlejšie a lepšie. Možno je aj nejaká špeciálna metóda alebo prípravok, ktorý by podporil ich rast. Ak máte nejaké tipy alebo kontakty, bol by som veľmi vďačný za zdieľanie. Ďakujem vopred za všetky odporúčania.

Strana
z2