Ako vyriešiť mútnu vodu v bazéne?
Od piatku bojujeme z vodou v bazéne. Najskôr bola zelená, upravilo sa pH+, pridal chlór šok a voda je mútna - mliečna. Filtrácia ide nonstop. Vôbec nevieme čo s tým. Niekto radi pridaj modru Skalicu, sódu, vitamín C…
Som zúfalá a stracam sa. Doma mám vlockovac alebo prejasnovač čo skôr dať? Nájde sa tu prisim niekto kto poradí?
Fotky pridávam každý deň ako sa voda menila.

Nepomôže niekoľko krát po sebe poriadne preplachnut filter? Nám to zvyklo pomôcť, to nám radili v montfielde. Potom ten modrý blesk, či rozjasňovač alebo vlockovac sme nepotrebovali. Raz sme použili, ale náš vysávač bol nafigu, nevedeli sme sme to poriadne povysávať zo spodku a bolo to ešte horšie, museli sme volať servis, tí nám to s ich profi vysávačom prečistili a tiež hovorili, že keď je Ph a Cl v poriadku, tak len poriadne preplachnut filter a dopúšťať vodu
Ahoj, skalica je údajne jedovatá tú by som nadávala, sóda je to isté ako PH+, a C vitamín je podla mňa blbosť ale ten by bol ako PH- lebo je to kyselina. Najprv treba upraviť PH na okolo 7,2 až 7,4 potom dať chlor šok, prípadne potom vločkovač a rozjasnovač a potom pravidelne dávať chlorové tablety. My dávame tie velké Chlórové tablety z Lidla 3 v jednom do skimmra. Ona sa rospustí cca za 2-3 dni a potom cca 3 dni nedám nič až potom zase dám. Ak máš to PH dobré tak ono sa to časom vyčistí, ten vločkovač na seba naviaže nečistoty a filtrácia ich zachytí. Dúfam že máš kvalitnú filtráciu, najlepšia je piesková a dostatočne velká k danému bazénu.
Podľa mňa tam máš riasy, skús dať nejaký algicíd.
Nechcát do nej.
Voda je z vodovodu, filtráciu mame kvalitnú veľkú na bazén pieskovú. Už je pridaný vlockovac filtrácia vypnutá. Už teda len čakať. Tak isto preplach/vyplach dopustenie urobene. Čakať čo urobí vlockovac. Vysavac však mame roboticky. Dokáže povysavat ten vlockovac to dno? On bude akoby víriť do vody znovu.
Vlockovac účinkuje padá vsetko na dno
Tiež sme si s bazénom už prešli kadečím. Nám zabralo jednoduché pravidlo. Až bol potrebný väčší zásah, napr. keď bazén chytal zelenú farbu, po každom čistiacom kroku sme aj odkalili filtráciu. Pridanie chlór šoku, na druhý deň potom čo zabral sme odkalili, potom vlockovac (sú aj gélové kapsuly, tie sú tiež fajn, vytvárajú ťažšie usadeniny, lepšie sa vysavaju), po vytvorený zhlukov sa bazén povysaval a odkalil. Zakaždým sa ukázalo, ze je to potrebné. Na začiatku išla špinavá voda.
Raz sa nám stalo, ze nám zblbla piesková filtrácia a vypustilo nám tie prefiltrovane špiny späť do bazéna. Tak odvtedy sme sa už poučili.

Po chlorsoku voda moze byt chvilu mutns, zabija riasy atd. Pridajte teraz vlockovac vsetky zabite riasy drobulinke neciszoty sa na viazu, vypni filtraciu aby sa vlocky usadili na dno a mohli ste povysavat. Potom naplno spustite filtraciu. Aku mate filtraciu , je dostatocne vykonna na vas bazen, takisto teplota cim vyssia tym horsie sa udrziava, filtraciu precistite. Neexperimentovala by som s v akebo skalicou ta moze aj filtraciu poskodit