icon

Ako zohriať vodu vo veľkom bazéne?

21. jún 2024

Ahojte, viete mi poradit niečo na veľký bazén mame ho v zemi ,nejakú plachtu alebo proste niečo aby sa voda zohriala ,v takom veľkom bazéne je vždy studena a chceme tam dat už aj deti tak hlavne kvôli tomu .Poraďte niečo ak viete no nič drahé

crazy_cat_lady
21. jún 2024

ahoj, existuju aj solarne plachty, ale to velmi dlho trva, kym to zohreje a vacsinou je voda teplejsia iba pod povrchom, ale su aj rozne ohrievace.. 🙂

vkatush
21. jún 2024

My sme mali solárnu plachtu, ale úprimne, nejaký rozdiel sme necítili. Voda sa zohriala len trošku na povrchu a na spodku zima.

Viem, že si písala nič drahé, ale časom možno. Nám sa naozaj oplatilo investovať do krytu (zastrešenia).
Predtým sa voda dlho zohrievala a stačila jedna chladná noc a znova bola studená.
Odkedy máme kryt, sezónu začíname v máji a ťaháme do septembra (dalo by sa aj do októbra, ak by sme chceli) a vodu musím často ochladzovať 😁

Alebo ešte aj tepelné čerpadlo. To tiež vie parádne zahriať (to sme teraz kúpili miesto solárnych panelov, ktoré boli slabšie).

kinats
21. jún 2024

@vkatush prekrytie stoji tolko isto ako bazenove teleso , drahe riesenie

vkatush
21. jún 2024

@kinats viem, že je to drahé, preto som napísala, že možno do budúcna.
S lacnou variantou na rýchlo mám skúsenosť len s tou plachtou a tá nám veľmi nepomohla. Posunuli sme ju ujovi, keď sme robili prekrytie. My sa kúpeme už vyše mesiaca, oni majú stále ľadovú vodu aj s tou plachtou. S inými riešeniami osobnú skúsenosť nemám.

h2
21. jún 2024

Solárny ohrev. Myslím takéto niečo:

betulinka1
21. jún 2024

Za nas prekrytie je top uz 12 rokov. Ano je to drahe ale voda sa na 30 stupnov ohriala za 4 dni, ziadna spotreba energie na ohrev, nemusime stale vyberat chrobákov a spinu co nafuka, mame taky vysoky a pochôdzny, kupeme sa aj ked prsi, vodu mavame od juna do konca septembra. Vodu mame sladku, Cize vypúšťame a v zime slúži ako skleník, ukladám tam vsetky kvety z vonka, zahradny nabytok a proste vsetko co potom na jar vyberáme.

osky
21. jún 2024

@betulinka1 toto ma zaujalo....
V zime tam teda nemate vodu?
Nic sa s tym nestane?

A do vody teda nedavas ziadnu chemiu,maa tam len tu vodu?

h2
21. jún 2024

@osky Určite dáva chémiu, bez nej to nejde.

dena15
21. jún 2024

My máme 2 solárne ohrevy napojene na filtraciu a krásne nám vodu zohreje len záleží aký veľký máte bazen

betulinka1
21. jún 2024

@osky v zime nemame ziadnu vodu, mame ale betónový bazen a kachličky. Ale kym sme nemali kachličky, tak sa beton normalne maľoval farbou a tiez tam nebola voda. Chemia a filtrácia musi byt pri sladkej vode normalne ako ked nemas kryt to je jedno, my davame kyslik a PH. Pri slanej vode mas menej chémie ale musis mat k tomu filtráciu. Slanu vodu niektory nevypúšťajú v zime, nechávajú 1/2 vody v bazene.

doriiis
21. jún 2024

Solárny ohrev alebo tepelne čerpadlo.My máme solárny ohrev.Teraz som vyliezla z bazéna.Voda má 30 stupnov

autor
21. jún 2024

@doriiis aký máte veľký bazén?

doriiis
21. jún 2024

Kruh s priemerom 4,66 m,1,2 m hĺbka.17 kubikov vody

alickapusinka
21. jún 2024

Akurát chcem predať nové tepelne čerpadlo na bazén zohreje vodu na 40 stupňov. Vyhrala som ho je nový na komplet zabalení nikdy neotvorený.

alickapusinka
21. jún 2024

Solárny ohrev toto čierne čudo mám doma na tak obrovské množstvo vody to vodu neohreje najlepšie je to tepelne čerpadlo.

fido69
21. jún 2024

Nie som eskimák, ale myslel som, že bazén má v lete prijemne osviežiť a tu čítam, že voda 30 stupňov alebo vie zohriať na 40 stupňov...
Rozumiem, ze 20 stupňov je pre niekoho málo, ale voda má v teple ochladiť a osviežiť. A aj pre deti je to bez problémov (myslím 4+). Decká sa dokážu prispôsobiť a kúpať v omnoho chladnejšej vode než dospelý. S tým ohrevom by som to v lete neprehaňal. 😉

vkatush
21. jún 2024

@fido69 tak naša má teraz 32 stupňov. Áno, pre niekoho veľa. Ale keďže môj ročný je v bazéne aj 2-3x denne, veľmi nám to vyhovuje práve pre neho. Minule sa kúpal do 20:30 a bolo mu fajne teplo.

Predtým (pred ním) sme ju regulovali na cca 28 stupňov.

saraxyz
21. jún 2024

@alickapusinka prosím ta,napíš mi cenu a druh TČ do IP. Dik

betulinka1
21. jún 2024

@fido69 my pri 30 stupňoch pripúšťame studenu vodu, aj kvoli “kvaseniu” vody, kedy ma tendenciu robit riasy aj napriek tomu, ze niekolkokrat za den prejde vysavac po dne. Ideálna je tak 28 stupnov.

alickapusinka
21. jún 2024

@saraxyz a bazen je azuro

ivka11to
21. jún 2024

@alickapusinka mozete mi poslat viac info a cenu do spravy, prosim? Vdaka

alickapusinka
21. jún 2024

@ivka11to zajtra sfotím napíšem aj parametre cena 550 eur nakoľko je nový na komplet zabalený nikdy nerozbalený výhra v súťaži. Píše že je na rôzne bazény. Zajtra pošlem foto v priebehu dňa.

tilly
21. jún 2024

My máme prekrytie a tepelné čerpadlo. Dalo by sa kúpať v pohode celý rok, ale reálne ho používame od apríla/mája do októbra.
Na prekrytie nedám dopustiť. Keď sme robili pri prvom dome bazén, kvôli prekrytiu som sa radšej vzdala nového auta a dobre som urobila. Perfektná vec.

ivka11to
25. jún 2024

@alickapusinka Poslite prosim. Vdaka

alickapusinka
25. jún 2024

@ivka11to však správu som vám poslala

ivka11to
25. jún 2024

@alickapusinka a kde? Ja ju vobec nikde nevidim :(

marco88
25. jún 2024

Ja mám tepelné čerpadlo ktoré ohrieva vodu v bazéne až na 35 stupňov.
Solárny ohrev vyhreje bazén až k večeru.
Záleží či vám stačí teplá voda večer a zdarma alebo teplá kedykoľvek, no zaplatíte za to určitou spotrebou elektriny.

tilly
26. jún 2024

@marco88 my máme fotovoltiku, takže tepelné čerpadlo ide zadarmo 😅. A nie je 35 stupňov veľa? Veď to sa už kazí voda potom. Pri 32 stupňoch chladime vodu.

marco88
26. jún 2024

@tilly No keď je vonku 35 a aj voda ma 35, tak sa cítim ako v káve😂
Ale mám dve dcérky a oni majú radi teplo.
No tento rok ohrievam bazén iba na 33.
Voda sa mi nikdy nepokazila, mám pieskovú filtráciu a ide nonstop a do vody dávam také veľké chlórové tabletky z OBI.

autor
29. jún 2024

@dena15 my máme veľký bazén 9metre na 4,5 m