Baví vás záhradkárčenie?
Ahojte. Zvažujem kúpu záhradky. Nie veľkej. Len.pár stromov, nejaký krík, trochu zeleniny. Skôr by to bolo na trávenie času zmysluplne, nakoľko nemám žiadne hobby. Toto ma celkom láka. Myslíte si, že je to dobrý nápad alebo blbosť?
Mna zahradka bavi. Mam skor uzitkovu zahradku, drobne ovocie hlavne jahody, maliny, ribezle to raz dva zarodi. Keby sme mali kupovat, sa nedoplatime.
Stromy sme zopar vysadili, ale este nerodia.
So zeleninou je z mojho pohladu najviac roboty, ale kedze oblubujem leco, tak si zeleninu nan napestujem sama. Este detom hrasok, salat, uhorky ak vyjdu. Minuly rok krupobitie v polovici jula znicilo celu zel. zahradu, zial aj to sa stava.
A aby som nezabudla, mame aj kvety, dcera chcela. Ked som kupovala semienka zeleniny, ona si vybrala sacok s hluzami kvetov. Vyhradili sme teda miesto aj na kvety.
Skús si záhradu prenajať a uvidíš. Mňa to nebaví. Spravili sme vyvýšené záhony lebo trhanie zeliny bolo len na mne a aj tak ma to nebaví. Ako fajin mať svoje jahody, rajčiny ... Ale cez leto keď je vonku 30C musíš polievať ráno aj večer.
@anonym_autor mna to bavi, mojho muza to berie uplne, ten miluje pestovat vsetko mozne. On potom chodi medzitym a kuka hodinu, ako to pekne rastie 😀
Skús si záhradu prenajať a uvidíš. Mňa to nebaví. Spravili sme vyvýšené záhony lebo trhanie zeliny bolo len na mne a aj tak ma to nebaví. Ako fajin mať svoje jahody, rajčiny ... Ale cez leto keď je vonku 30C musíš polievať ráno aj večer.
@mimikarol mozes to nastavit pekne a natiahnut na to system ako moj chlap a potom uz len dopolieva co este chce.
@anonym_autor mna to bavi, mojho muza to berie uplne, ten miluje pestovat vsetko mozne. On potom chodi medzitym a kuka hodinu, ako to pekne rastie 😀
@kiki68 to robim aj ja, ako Tvoj muz. Cista psychohygiena pre mna.
@mimikarol nemusíš polievať ráno aj večer, ańi v horúčavách, dobré je napolievať dostatočne večer a to ti píšem ja, čo ma záhrada vôbec nebaví, ale mali sme a v nej pieskovú zem a stačilo poriadne popolievať večer. Ja som ju mala za domom, ale kto ju má 7km od domu, určite tam ráno pred odchodom do práce nebeží polievať
Keby som mohla tiež si kúpim malú záhradku alebo chatku kde by som mohla niečo málo popestovať. Ale odtiaľ potiaľ. Proste pre radosť, nie za zodrať ako pár ľudí čo poznám.

@anonym_autor ja na záhradkárčenie nie som (možno preto, že mám iné záľuby a nemám na takéto niečo čas), ale môj manžel sa v záhrade výživa a vďaka tomu máme každý rok rôzne ovocie a zeleninu z vlastnej záhrady 🫶🏻 ak ťa to láka, choď do toho, budeš zmysluplne tráviť čas a navyše z toho budeš mať aj niečo na zjedenie ☺️ držím palce