Bioklimatická pergola alebo pevné zastrešenie terasy?
Ahojte. Prosím aké máte skúsenosti s pergolami na terasu? Je lepšie zvoliť bioklimatickú pergolu (s náklapnými lamelami) alebo skôr pevné zastrešenie (lexan/sklo)? Prosím píšte mi len reálne skúsenosti (nie čo si myslíte). Ďakujem
@simonahra To máš pravdu, pri hotovej to uz berieš tak ako je 😀 Ale keď sa dáva robiť na mieru, tak by mali prísť, aby to sedelo, inak by to bola riadna lotéria. A hlavne pri veciach, čo sa montujú priamo na dom, tam si to sama fakt nevyrátam.
@orta Na nete sa už dá všeličo, niektorí výrobcovia majú aj tie online konfigurátory, aj Isotra to tak má, že si naklikáš rozmery, farby, typ ovládania... a vieš si predstaviť, ako by to vyzeralo. Nie je to úplne 1:1 realita, ale aspoň získaš obraz. A veľa predajcov má v galérii reálne fotky z montáží u zákazníkov, čo je podľa mňa ešte lepšie, lebo vidíš, ako to vyzerá na dome v praxi 😉
@simonahra To veru neviem, v com by mohol byt problem. Ono mozu odporucit nieco ti montaznici, ked to pridu zamerat, ale tiez si myslim, ze tie zakladne parametre si vie kazdy sam povedat. Ved tam asi netreba pocitat s nejakou rezervou alebo co.
@snehulienka639 A vieš to povedať s určitosťou ? 😀
@simonahra Podľa mňa to je tak, že sa to nerobí úplne presne, ako by som si to ja namerala. Že niekde sa centimeter prihodí, niekde sa uberie a tak. Lebo napríklad ja si poviem, že tu chcem, aby boli tie stĺpiky. Ale čo ak ten montážnik povie, že tam nie, musia sa posunúť kvôli stabilite, napríklad.
@snehulienka639 ved to ja prave neviem, ci treba ci netreba. lebo tak namontovane je to priamo na stenu, takze tam asi netreba zbytocne nieco nadratavat. ale isto je lepsie si nechat minimalne poradit od niekoho, kto s tym skusenosti ma.
@simca_13 kludne moze byt. akoze pre kazdy pripad je fajn vyuzit nejaky konfigurator. to si myslim, ze uz maju vsetky firmy k dispozicii, ci? neviem vobec, neskusamala som to, ale tak sudim podla toho, ze je to uz celkom bezna vec. ano, takto som to myslela, ze ono treba tam vsetko brat do uvahy, aj tie stlpy a tak. ono aj ked je velka pergola, tak sa to uz inak musi riesit kvoli nosnosti a stabilite.
@snehulienka639 nieze by som ta podcenoval, to nechcem ani. ale tak... nechajme to na tych odbornikov 😀
@snehulienka639 Ale však aj to sa počíta samozrejme 😀 Ja ti už ani neviem, že ako sa to u nás všetko riešilo. Ale rozhodne je lepšie nechať to na odborníkov. Tým to môžeme asi uzavrieť 😀
@simca_13 urcite ano, je to velka pomoc. aj ked sa to tak mozno na zaciatku nejavi. ale ty si tam vies vsetko navolit, od tych zakladnych rozmerov az po vyber osvetlenia a tak rozne, farebne prevedenia su samozrejmostou. okrem toho to hned hadze aj do vizualizacie a vsetko to vybavis bez toho, aby si musela kontaktovat priamo predajcu. co si myslim, ze o to viac ludi oceni, lebo nie kazdy je ten typ, ze sa chodi vykecavat.
@orta To si si nasla zaujimave hobby 😀 Ale tak preco nie? Ked na take nieco pride nahodou rec volakde, tak sa mozes automaticky zapojit, lebo budes vediet, o com a este budes vyzeraj aj ako odbornicka 😀
@snehulienka639 dufam, ze aspon taketo ovocie prinesie tato moja skusenost a zabavka, pri ktorej som presedela viac casu ako by som musela 😀
@snehulienka639 😂 Aj z takých maličkostí môže vzniknúť nečakaný skill. Ja som tiež kedysi pozerala len tak pre srandu a teraz si viem poradiť sama, bez toho, aby som niekoho otravovala. A keď to človeka baví, ten čas ani nevníma, skôr je to relax a taká mini kreativita 🙂
@orta A to je práve super, že sa človek učí hrou a pritom to má aj praktický efekt 🙂 Keď si potom niekto povie „aha, vie, o čom hovorí“, príde to úplne prirodzene. Ja mám pocit, že takéto záľuby sú najlepšie, človek sa nenudí a ešte sa aj niečo naučí.

@simca_13 okej, pisem si na zoznam 😀 a da sa to aj nejak na nete ale pozriet? ja neviem, nejake vizualizacie, navrhy, konfiguratory, planovace alebo ako sa to vola vsetko? 😀 vies, aby som isla aspon kus pripravena 😀