icon

Kedy začne kvitnúť moja orchidea?

sweet20
22. apr 2025

Viete mi prosim poradit, ze kedy uz konecne zakvitne a kedy vyjde hore ta stopka? Tlacia sa len nove korene.. minuly rok krasne kvitla, polievam raz za tyzden, dari sa jej... Len nejak nevidim stopku ist hore.. Vysla teraz na jar niekomu uz ta stopka? Ako to vyzera? Prikladam foto mojej

Kedy začne kvitnúť moja orchidea?Kedy začne kvitnúť moja orchidea?
Strana
z2
luccija
22. apr 2025

@sweet20 obcas ju pohnoj.Moja teraz kvitne už 2 mesiace to je individuálne ..

sweet20
autor
22. apr 2025

@luccija dakujem..

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Ja hnojim a uz roky mi kvitne . Od marca do októbra kazdy tyzden ,ostatne mesiace raz za mesiac

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Je moc svetlo.. nevidno tu žltu

sweet20
autor
22. apr 2025

Dievcata a ake mate hnojivo? Ako casto? Ja som hnojila par krat takym co sa zapichne do crepnika

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@sweet20 prsve som ti napisala ako.. pozriem ten nazov

sweet20
autor
22. apr 2025

@terezkaarthuramax chapem, dakujem.. lenze na kazdom hnojive pise inac

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@sweet20 uz ti posielam fotku

terezkaarthuramax
22. apr 2025
sweet20
autor
22. apr 2025

@terezkaarthuramax dakujem za ochotu... dnes kupim 😊

kp7333
22. apr 2025

Orchidei je najlepsie v okne, idealne severnom, kde ma svetlo, no nie priame slnko. Ked citi chlad, zacne vyhanat stonku s kvetmi.

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Tu zozadu co robit

sweet20
autor
22. apr 2025

Dakujem....

lukbe
22. apr 2025

A tie dolné listy ma nejaké povädnute, tak neviem, či správne polievaš.

sella38
22. apr 2025

Ja nehnojím nikdy. Polievam keď si spomeniem, čo je niekedy aj 1x za mesiac 😀 a obidve mi teraz kvitnú od novembra. Ešte stále nezhodili kvety. Pravidelne tlačia nové listy.

sweet20
autor
22. apr 2025

@sella38 ach.. tak ta moja je asi tvrdohlava.. dufam, ze zacne aspon stonku pustat

sweet20
autor
22. apr 2025

@lukbe nie su povadnute... praveze su zelene... len som dvihla ich hore aby bolo vidno korene

sweet20
autor
22. apr 2025

@lukbe ak myslis ten jeden najnizssi tak on uz bude odpadavat... lebo uz vysiel dalsi list... vzdy to tak je

lukbe
22. apr 2025

@sweet20 ako myslíš, aké taký zošúvereny by nemal byť.

sella38
22. apr 2025

@lukbe aj na mojich orchideách sa občas urobí takýto list, ja ho normálne odstrihnem 😀 a teda darí sa im.

sella38
22. apr 2025
sweet20
autor
22. apr 2025

@sella38 wow ... krasne

mimi2018
22. apr 2025

@sweet20 určite polievať raz za dva týždne a keď polejes tak aj pohnojis tekutým hnojivom, ktoré si zarobíš s vodou podľa návodu, stačí iba trošku. V zime stačí hnojit raz mesačne. Vždy sa hnoji na vlhky substrát.

sweet20
autor
22. apr 2025

@mimi2018 dakujem za radu

viestta
22. apr 2025

@sweet20 vyklop ju z vetinaca, ostrihaj jej zhnite a suche korene a vrat ju naspat do povodneho szbstratu a snaz sa zasypat vsetky korene. Ja svoje pravidelne "presadzam", raz za mesiac ich na par hodin namocim do roztoku hnojiva a viac sa nestaram. Niektore kvitnu celkom pravidelne, niektore ani netusim ake su, lebo sa im kvitnut nechce uz par rokov.
Ten zosuvereny list je z nedostatku vody, ale to moze byt paradoxne aj pri preliati, ked odisli vsetky korene v substrate a tie co trcia nad nim nemaju pristup k vlahe. Uz ho nic nezachrani, casom uschne.

sweet20
autor
22. apr 2025

@viestta polievam trochu raz za tyzden.. a presadzam aj striham korene po odkvitnuti.. teraz by som chcela aby vyhnala puky ale nic sa nedeje len vyhana listy a korene... ale skusim

viestta
22. apr 2025

@sweet20 suche korene ci zive? Ptreba udrziavat koru vlhku, z nej cerpa vlahu, polievanie nestaci, pretoze voda pretecie bez uzitku. Treba si uvedomit, ze orchidea je epofyt, vo svojom povodnom prostredi cerpa vlahu zo vzdusnej vlhkosti, nema vlaoscnicove korene, ale len tenku vrstvu specialnych buniek na korenoch, ktore zachytavaju vlhkost. Ked je koren sivy, je suchy, ked je zeleny, ma dost vlhkosti

sweet20
autor
22. apr 2025

@viestta korene su zelene.. ked som polievala viac tak to potom hnilo a v tom kvetinaci stale to bolo mokre

sweet20
autor
22. apr 2025

@viestta strihala som samozrejme suche a odumrete... idem kupit dnes hnojivo tak snad pomoze

cukroska
25. apr 2025

@sweet20 Odporúčam domáce hnojivo.Mne zakvitli všetky čo už roky nekvitli. Dokonca jedna bola úplne na vyhodenie a zakvitla prekrásnymi kvetmi.
Stačí namočiť do vody banánovú šupku ,nakrájam na menšie kúsky a nechám pár dní lúhovať. Stačí aj 24 hodín .Precedím a zalejem.Voda musí stiecť tá prebytočná.
Skvelá zalievka na všetky kvety.V lete mi kvitli vďaka tomu muškáty až do jesene.

Strana
z2