Kedy začne kvitnúť moja orchidea?
Viete mi prosim poradit, ze kedy uz konecne zakvitne a kedy vyjde hore ta stopka? Tlacia sa len nove korene.. minuly rok krasne kvitla, polievam raz za tyzden, dari sa jej... Len nejak nevidim stopku ist hore.. Vysla teraz na jar niekomu uz ta stopka? Ako to vyzera? Prikladam foto mojej

Je moc svetlo.. nevidno tu žltu
Dievcata a ake mate hnojivo? Ako casto? Ja som hnojila par krat takym co sa zapichne do crepnika
@sweet20 prsve som ti napisala ako.. pozriem ten nazov
@terezkaarthuramax chapem, dakujem.. lenze na kazdom hnojive pise inac
@sweet20 uz ti posielam fotku
@terezkaarthuramax dakujem za ochotu... dnes kupim 😊
Orchidei je najlepsie v okne, idealne severnom, kde ma svetlo, no nie priame slnko. Ked citi chlad, zacne vyhanat stonku s kvetmi.
Dakujem....
A tie dolné listy ma nejaké povädnute, tak neviem, či správne polievaš.
Ja nehnojím nikdy. Polievam keď si spomeniem, čo je niekedy aj 1x za mesiac 😀 a obidve mi teraz kvitnú od novembra. Ešte stále nezhodili kvety. Pravidelne tlačia nové listy.
@sweet20 vyklop ju z vetinaca, ostrihaj jej zhnite a suche korene a vrat ju naspat do povodneho szbstratu a snaz sa zasypat vsetky korene. Ja svoje pravidelne "presadzam", raz za mesiac ich na par hodin namocim do roztoku hnojiva a viac sa nestaram. Niektore kvitnu celkom pravidelne, niektore ani netusim ake su, lebo sa im kvitnut nechce uz par rokov.
Ten zosuvereny list je z nedostatku vody, ale to moze byt paradoxne aj pri preliati, ked odisli vsetky korene v substrate a tie co trcia nad nim nemaju pristup k vlahe. Uz ho nic nezachrani, casom uschne.
@sweet20 suche korene ci zive? Ptreba udrziavat koru vlhku, z nej cerpa vlahu, polievanie nestaci, pretoze voda pretecie bez uzitku. Treba si uvedomit, ze orchidea je epofyt, vo svojom povodnom prostredi cerpa vlahu zo vzdusnej vlhkosti, nema vlaoscnicove korene, ale len tenku vrstvu specialnych buniek na korenoch, ktore zachytavaju vlhkost. Ked je koren sivy, je suchy, ked je zeleny, ma dost vlhkosti
@sweet20 Odporúčam domáce hnojivo.Mne zakvitli všetky čo už roky nekvitli. Dokonca jedna bola úplne na vyhodenie a zakvitla prekrásnymi kvetmi.
Stačí namočiť do vody banánovú šupku ,nakrájam na menšie kúsky a nechám pár dní lúhovať. Stačí aj 24 hodín .Precedím a zalejem.Voda musí stiecť tá prebytočná.
Skvelá zalievka na všetky kvety.V lete mi kvitli vďaka tomu muškáty až do jesene.

@sweet20 obcas ju pohnoj.Moja teraz kvitne už 2 mesiace to je individuálne ..