icon

Kvety vhodné na horúci balkón orientovaný na juh

zeldia
20. jan 2025

V lete mám na balkóne aj 55C je neaka možnosť mať kvety ktoré by to vydržali a knizku by? Viem polievať aj každý den, balkon nie je možnosť zatemnit leta bývajú v KE okolo 30-35C

janickajanicka
20. jan 2025

@zeldia len muškáty

zeldia
autor
20. jan 2025

@janickajanicka nechcem muškáty, aj keď susedné balkóny ich mávajú pekne. Rozmýšľam že kúpim verbeny dajú sa kúpiť aj semienka aj priesady. Petunie mi tu asi zhoria.

bullinka
20. jan 2025

Ja som sa vzdala všetkého. Bohužiaľ, tmavé okenné rámy, a okná otočené na juhozápad sú zabijakom pre kvety.

gab1sol
20. jan 2025

@zeldia mne na balkóne všetko zhorí. Okrem Sundevil/mandevil. Skús pozrieť. Dokonca, keď sme išli na týždeň na dovolenku, deň predtým som ich na hodinu ponorila do vody a vydržali bez polievania. 😉

ivana11155
20. jan 2025

@gab1sol davas ich prezimovat?

gab1sol
20. jan 2025

@ivana11155 nie, nemám kde, tak ich tam nechám do prvého mrazu, resp. prvej zimy, ktorú nezvládnu a vyhodím ich. Na jar kúpim nové. Vždy kúpim niekde v obi, alebo kde nájdem malé rastlinky za 2-3e, za pár týždňov sú krásne, bohaté 😉

zeldia
autor
21. jan 2025

@gab1sol to je krasne, skúsim to pohľadať, dakujeme za tip.
Petunie asi nema zmysel skúšať?

gab1sol
21. jan 2025

@zeldia neviem, petúnia som asi neskúšala, ale testom prešlo mnoho rastlín a tieto sa osvedčili. 😉

demodun
15. feb 2025

@zeldia ja mám juhozápadný a mne prežijú aj petunie, slniečko, výborne sú jahody 😁 no a samozrejme muškáty.
Verbeny som neskúšala, neodporúčali mi ich v záhradníctve