Mám presadiť rajčiny už teraz?
Zdravim 10.3. Som zasadil rajciny a su taketo. Mam ich uz presadit do vacsej nadoby?

presad, mas ich velmi tenucke a tahaju sa ti za svetlom ako vidim, takze i otoc
Áno a zásaď ich po prvé klíčne lístky aby stonka zhrubla. Pravidelne ich otáčaj.
Presadit tak hlboko ako sa najhlbsie da. Na tieto su vyborne plastove 2dl pohare. Polozit na okno a kazdy den otacat
Ja som vcera take presadzala do kelimkov od smotany. Mam ich na okne, neotacam, lebo su vzpriamene, ale polievam.
@viestta prosim ta a ked moje prestali rast a ostali male 3cm len ako im pomoct? dakujem
@demografka ako dlho su presadene, Ak aspon 10 dni, ak ich mozes pohnojit tekutym hnojivom v zalievke. Ak menej, tak mozes ich tekutym hnojivom posriekat
@viestta to som na konci februara vysiala semiacka a uz dva tyzdne su rovnako male, nehybe sa to... presadit nemozem, maju len ten jeden par listkov, nemaju tie prve listky
@demografka tak im prikur ak sa da.
@viestta dam na slnko za sklo, len museli byt na stole kvoli problemom doma... a prikryt ci enchat volne? dakujem velmi
@viestta takto vyzeraju... v druhom som mala male biele cibulky a vymreli komplet
@demografka ked uz su taketo neprikryvaj. Aby mali svetlo,a neboli suche.
@demografka neprikryvaj, aj ten dekel im ubera svetlo
@viestta neboli prikryte (priesvitny vrchnak) a aj tak nejdu... dam ich do detskej na parapet, vdaka
@demografka to máš vysevny substrát? Na prvý pohľad to vyzerá na záhradný, do ktorého sa pikiruje.
@aandrea9 vysevny, aj misky su na sadenie
@demografka ach tak ok. O misky veľmi nejde, ja vysievam do obalov od mäsa.
@demografka obávam sa ze z tohoto moc úrody nezozberáš
@fidorka7 s tym ratam od zaciatku 😁 zase kupim priesady na trhu 😁
@demografka netreba to vzdávať 🙂 majú už druhé lístky ak dobre vidím, už by som ich pikirovala. Po lístky do záhradného substrátu, poliat a potom polievať opatrne, rajciny neznasaju premokrenie. Nech sa darí 🙂
@aandrea9 dam im par dni na okennom parapete a skusim presadit, dakujem
@demografka polievaj ich rozprašovačom a potrebujú svetlo.
@dominik2795 zasaď čo najhlbšie sa dá a potrebujú svetlo.
@ekira1 rozprasovac nestacil, podlievala som misku aj, boli pri juznom okne, svetla dost, ale isli na parapet 👍
@demografka ťahajú sa, nestačilo im svetlo. Rozprašovač som myslela na mokrý substrát aby bol stále vlhký. Ešte stále môžu zosilnieť a vyrásť do potrebnej veľkosti.
@ekira1 dakujem, rozprasujem dalej a su na okne, snad aspon 2 vyrastu 😁
@demografka keď trochu zmocnejú presaď ich do substrátu pre paradajky. Výsevný má málo živín, dlho v ňom nevydržia.. do polovice mája je času kopec. Pri najhoršom kúp paradajku v obchode podľa svojich preferencií a semená zasaď. Také čerstvé vyrastú rýchlo, len to nemusí byť presne to, čo si kupovala ak to bola F1.

@dominik2795 áno