icon

Mám presadiť rajčiny už teraz?

dominik2795
10. apr 2025

Zdravim 10.3. Som zasadil rajciny a su taketo. Mam ich uz presadit do vacsej nadoby?

Mám presadiť rajčiny už teraz?
sendy1977
10. apr 2025
stvura
10. apr 2025

presad, mas ich velmi tenucke a tahaju sa ti za svetlom ako vidim, takze i otoc

misinka0611
Autor odpoveď zmazal
misinka0611
10. apr 2025

Áno a zásaď ich po prvé klíčne lístky aby stonka zhrubla. Pravidelne ich otáčaj.

viestta
10. apr 2025

Presadit tak hlboko ako sa najhlbsie da. Na tieto su vyborne plastove 2dl pohare. Polozit na okno a kazdy den otacat

ivanakal
10. apr 2025

Ja som vcera take presadzala do kelimkov od smotany. Mam ich na okne, neotacam, lebo su vzpriamene, ale polievam.

demografka
10. apr 2025

@viestta prosim ta a ked moje prestali rast a ostali male 3cm len ako im pomoct? dakujem

viestta
10. apr 2025

@demografka ako dlho su presadene, Ak aspon 10 dni, ak ich mozes pohnojit tekutym hnojivom v zalievke. Ak menej, tak mozes ich tekutym hnojivom posriekat

demografka
10. apr 2025

@viestta to som na konci februara vysiala semiacka a uz dva tyzdne su rovnako male, nehybe sa to... presadit nemozem, maju len ten jeden par listkov, nemaju tie prve listky

viestta
10. apr 2025

@demografka tak im prikur ak sa da.

demografka
10. apr 2025

@viestta dam na slnko za sklo, len museli byt na stole kvoli problemom doma... a prikryt ci enchat volne? dakujem velmi

demografka
10. apr 2025

@viestta takto vyzeraju... v druhom som mala male biele cibulky a vymreli komplet

ivanakal
10. apr 2025

@demografka ked uz su taketo neprikryvaj. Aby mali svetlo,a neboli suche.

viestta
10. apr 2025

@demografka neprikryvaj, aj ten dekel im ubera svetlo

demografka
10. apr 2025

@viestta neboli prikryte (priesvitny vrchnak) a aj tak nejdu... dam ich do detskej na parapet, vdaka

aandrea9
10. apr 2025

@demografka to máš vysevny substrát? Na prvý pohľad to vyzerá na záhradný, do ktorého sa pikiruje.

demografka
10. apr 2025

@aandrea9 vysevny, aj misky su na sadenie

aandrea9
10. apr 2025

@demografka ach tak ok. O misky veľmi nejde, ja vysievam do obalov od mäsa.

fidorka7
10. apr 2025

@demografka obávam sa ze z tohoto moc úrody nezozberáš

demografka
10. apr 2025

@fidorka7 s tym ratam od zaciatku 😁 zase kupim priesady na trhu 😁

aandrea9
11. apr 2025

@demografka netreba to vzdávať 🙂 majú už druhé lístky ak dobre vidím, už by som ich pikirovala. Po lístky do záhradného substrátu, poliat a potom polievať opatrne, rajciny neznasaju premokrenie. Nech sa darí 🙂

demografka
11. apr 2025

@aandrea9 dam im par dni na okennom parapete a skusim presadit, dakujem

ekira1
11. apr 2025

@demografka polievaj ich rozprašovačom a potrebujú svetlo.

ekira1
11. apr 2025

@dominik2795 zasaď čo najhlbšie sa dá a potrebujú svetlo.

demografka
11. apr 2025

@ekira1 rozprasovac nestacil, podlievala som misku aj, boli pri juznom okne, svetla dost, ale isli na parapet 👍

ekira1
11. apr 2025

@demografka ťahajú sa, nestačilo im svetlo. Rozprašovač som myslela na mokrý substrát aby bol stále vlhký. Ešte stále môžu zosilnieť a vyrásť do potrebnej veľkosti.

demografka
11. apr 2025

@ekira1 dakujem, rozprasujem dalej a su na okne, snad aspon 2 vyrastu 😁

ekira1
11. apr 2025

@demografka keď trochu zmocnejú presaď ich do substrátu pre paradajky. Výsevný má málo živín, dlho v ňom nevydržia.. do polovice mája je času kopec. Pri najhoršom kúp paradajku v obchode podľa svojich preferencií a semená zasaď. Také čerstvé vyrastú rýchlo, len to nemusí byť presne to, čo si kupovala ak to bola F1.