Rady na pestovanie kvetov na slnečných balkónoch
Ahojte prosím máte skúsenosť s pestovaním kvetov na západnom balkóne, kde svieti slnko celé poobedie? Ja som už po iné roky vyskúšala všetko možné, ale vydržali pekné iba do polovice leta, max koniec augusta. Vždy mi ich zničil dážď, alebo silné slnko. Našla som Supertunia Vista, že je odolná voči vetru aj daždom, alebo potom muškát Tirolský oheň. Hlavne by som chcela poradiť pri týchto dvoch odrodách a či sa Vám podarilo vypestovať dlhé previslé záhony. Ďakujem Vám
@nastenka31 polievam ich 2x denne / ak nie sme doma, suseda alebo dcera pribehne/ hnojim 1x tyzdenne
@fantaghiro21 nikdy som plesne nemala
@silvia2013 písala si:
" ja davam 10 sadenic muskatov a surfunii do truhlika a potom mam krásne, huste, previsle , hnojím a zalievam. ".
Reagujem správne...
Takže dávaš do hrantika 10 sadeníc či už muškátov alebo surfinii.
To,že píšeš o hrantiku a pridala si foto okrúhleho je už možno na zváženie - predpokladáme že aj v ukruhlom ich dosť natlačis...
@fantaghiro21 ty nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku...😂
@silvia2013 ťažko sa čítajú argumenty,z ktorých sa nevieš vykrutit ,však?
Ja som ti v úvode písala,že neber odo mna poznámku ako útok.Ako odporúčanie....A uchyľujes sa tu do prízemnosti....
@nastenka31tu sú už v novembri odložene na chodbe
@nastenka31 mama má balkón na juhozapadnu stranu, od 11. do západu slnka pečie slnko. Má už cez 30 rokov všetky možné muškáty, klasiku aj tahave,rôzne odrody a farby, a má všetky prekrásne. Niečo prezimuje, niečo dokúpi. Hnoji, polieva, nemá ani samozavlazovacie kvetináče. Ale ak má prísť silný vietor, kvetináče dáva dole,aby jej to nedolamalo, keďže jej visia aj vyše metra. Tipujem zo 4-5x za sezónu.
Mne prežila Bakopa.Bola v kombinácii s lobelkou,no tá neprežila.
Na celodenne slnko aksamietnice
Muskat klasika a bakopa
@refly aké mäsožravé rastliny pestujes na balkóne? 🙂
skúste pozrieť na túto stránku, možno nájdete pár nápadov: https://www.jutro.sk/navody/balkonove-kvety
Nemáte niekto skúsenosť s verbenou ?tiež zevraj miluje slno

@fantaghiro21 čitaj s porozumenim, na foto su surfinie v okruhlom crepniku a tych 10ks priesad su previsle muskaty do dlhych truhlikov . Pestujem ich roky a viem, že tych 10ks mi sedi akurat