icon

Starostlivosť o tučnolisty

24. máj 2025

Ako sa starať o tučnolisty, aby prežili? Presadiť len do zeminy z obchodu alebo nejako zmiešať s riadnou zemou? Polievať len striedmo? Naposledy mi neprežili, budem vďačná za rady 🙂

zuzanaam
24. máj 2025

substrát pre sukulenty a nestarať sa 🙂. JJ, polievať zriedka (je to sukulent, skôr zhnije ako uschne) a umiestniť na dostatočne svetlé miesto.

viestta
24. máj 2025

Zalievka raz za mesiac bohate staci, este lepsie mu bude ak ho raz za 3 mesiace na hodinku namocis aj s kvetinacom do lavora nech sa napije a potom sa nestaras dalsi strvrtrok

lija22
24. máj 2025

som jedna z mala u ktorej tucnolisty neprezili 🙂 pritom by som ich velmi chcela, su krasne

lilinka88
24. máj 2025
@lija22

som jedna z mala u ktorej tucnolisty neprezili 🙂 pritom by som ich velmi chcela, su krasne

@lija22 moje dva tiež uhynuli. Teraz zakoreňujem odrezky, tak verím, že do tretice to už vyjde

bg92
24. máj 2025

Uplne ich ignorovat. Ale naozaj. Pravidelne polievanie ich hned zabije. Detto presadzanie. Ja tak raz za uhorsky rok ak si spomeniem tak ich polejem. Mam ich v chladnej miestnosti kde sa nekuri a je tam rozptylene svetlo. Ziadne hnojenie, sprchovanie a pod.

autor
24. máj 2025

Ďakujem 🙂

adriena85
24. máj 2025

A kvitol Vám už niekedy tucnolist ?

lija22
24. máj 2025
@bg92

Uplne ich ignorovat. Ale naozaj. Pravidelne polievanie ich hned zabije. Detto presadzanie. Ja tak raz za uhorsky rok ak si spomeniem tak ich polejem. Mam ich v chladnej miestnosti kde sa nekuri a je tam rozptylene svetlo. Ziadne hnojenie, sprchovanie a pod.

@bg92 ked clovek im chce tiez trochu dopriat 🙂 Skusim to este raz a nebudem si ich vsimat a vodu dostanu len na statny sviatok