icon

Výber vhodných listnatých stromov pri plote

30. júl 2025

Ahojte,

potrebovali by sme, prosim, spolahlivo poradit, ake listnate (aj ovocne) stromy je mozne vysadit popri plote tak, aby ich korenova sustava nenarusila plot. Ake stromy maju menej "agresivny" korenovy system? Viem, ze sa daju sadit ovocne stromy na mensom podpniku, len jeden strom by sme potrebovali taky, aby vyrastol dostatocne vysoky na to, aby zaclanal prvemu a aj druhemu susedovi vyhlad z balkonu na nas pozemok a zaroven, aby nenarusil plot. Na internete som hladala, ale nic vhodne som nenasla.

Dakujem pekne za pomoc 🙂

Strana
z2
stvura
30. júl 2025
@petronelag

@stvura Aj my máme ibištek biely a ružový a letný orgován ružový a fialový, teraz kvitnú.

@petronelag my sme na juhu, tusim uz treti krat im kvitne - ja mam co mi preleteli a ujali sa, len moc nekvitnu (plus su asi metrove) lebo im moje jablonky a muchovnik tienia - ale su na kmienku, takze ako stromcek

autor
30. júl 2025

@anonym_autor Dakujem krasne vsetkym za pomoc, popozeram na nete podla postrehov 👍🏻

autor
30. júl 2025
@anonym_autor

@tinkavvv tak mozno 1-1.5 metra

@anonym_autor Cize sadit strom 1 meter od plota je v pohode? Lebo znamym ceresna po x rokoch zacala dvihat betonovy plot, tak ju museli dat prec, tak odvtedy mam obavu

oli18
Autor odpoveď zmazal
autor
31. júl 2025
@oli18
Odpoveď bola zmazaná

@oli18 hej, len mame uzsi pozemok a v dalsej casti uz nasadene, tak aj tien uplne nad zahonmi nie je idealny

oli18
Autor odpoveď zmazal
autor
31. júl 2025
@oli18
Odpoveď bola zmazaná

@oli18 o to nejde, skor ten nas pocit, ze je tam aspon nejaka zelena bariera a my sa nepozerame priamo na balkon...

Strana
z2