Zamioculcas rastie do šírky
Ahojte, poprosím o radu. Mám zamiokulkas, ktorý ide veľmi do šírky. Pri presadzani by som chcela niektoré "konariky" oddeliť, ako na to, aby som mu neuškodila? A ako ho potom ošetrovať, aby nerástol znovu do šírky? Stačí uviazať konariky spolu?

V záhradníckych potrebách kúp obruč
Ja som ho rozsadila normálne odrezala on je odolný neuhynul
Zamiokulkas je nezmar, kľudne ho rozober, a daj do dvoch kvetináčov, budú rásť ďalej.
Alebo ho zviazať, ci dať obruč.
Rastie tak ako mu priroda kaze. Tie vztycene listy maju rastliny po kupe len preto, ze v skleniku boli natlacene jedna vedla druhej, akonahle ma dost miesta, tak mu listy vdaka gravitacii zlahnu
Je krásny a zdravý,ja by som ho nerozdeľovala,len by som ho presadila do väčšieho kvetináča a zviazala,ak ti teda vadí, že rastie do šírky.
Tento kvet vraj stačí poliat raz za mesiac. Ak ho rozsafíš do dvoch kochlíkov, nebude taky solitér. Krásny je. Ak chceš odtrhni dva lístky a zasaď do nového kvetináča. Určite sa uchytí a za rok budeš mať svoj výpestok so 4 lístkami. Momentálne mám aj ja dva nové male kvetináče so 4 švihlami
@merlinja ďakujem 🙂 je to darček od manžela, tak som rada, že sa aspoň jednému kvietku u mňa darí, je u nás už 4 roky 🙂
@hedviga2 iba lístky mám odtrhnúť ? Alebo celú stonku? Treba zakorenit vo vode? Raz som skúsila odlomeny lístok dať do zeme, no neujal sa
Iba listky zasadiť do zeme a primerane polievat.
Mne sa chytil kazdy
Ja som to zviazala dokopy
Ta obruc z linku je mala, ty ho mas husty.
Mne by to vôbec nevadilo, že rastie kade tade,kebyže ho mám taký krásny 😅😘
@merlinja zabudnuté poliatie prežije, ale vtedy práve máme tendenciu poliať viac ako by sme mali 😅 viem to podľa seba. A aj teraz som si to overila, keď som jeden dostala, lebo sa majiteľke už nezmestil do bytu a akosi chradol. Bol v obrovskom kvetináči, na vrchu samozrejme pôda úplne presušená, tak mi ešte povedala, že asi potrebuje viac vody, keď je taký zúbožený. Ja som ho doma vyklopila z kvetináča a doslova som mu z koreňov dávala dole bahno, čo bol taký preliaty, aj napriek tomu, že pôda vyzerala navrchu úplne vysušená.

Obtočiť pevnou obručou. Aj ja mám takýto