icon

Zamioculcas rastie do šírky

9. sep 2023

Ahojte, poprosím o radu. Mám zamiokulkas, ktorý ide veľmi do šírky. Pri presadzani by som chcela niektoré "konariky" oddeliť, ako na to, aby som mu neuškodila? A ako ho potom ošetrovať, aby nerástol znovu do šírky? Stačí uviazať konariky spolu?

Zamioculcas rastie do šírky
hedviga2
9. sep 2023

Obtočiť pevnou obručou. Aj ja mám takýto

luccija
9. sep 2023

V záhradníckych potrebách kúp obruč
Ja som ho rozsadila normálne odrezala on je odolný neuhynul

jaskolka
9. sep 2023

Zamiokulkas je nezmar, kľudne ho rozober, a daj do dvoch kvetináčov, budú rásť ďalej.
Alebo ho zviazať, ci dať obruč.

merlinja
9. sep 2023

@jaskolka :o))))) sa smejem, že nezmar. Mne vždy vyhynie. A to isté, čo ty, mi tvrdia všetci. Fakt neviem, čo robím zle.
Krásny ho máš, hneď by som brala.

viestta
9. sep 2023

Rastie tak ako mu priroda kaze. Tie vztycene listy maju rastliny po kupe len preto, ze v skleniku boli natlacene jedna vedla druhej, akonahle ma dost miesta, tak mu listy vdaka gravitacii zlahnu

jaja20
9. sep 2023

Je krásny a zdravý,ja by som ho nerozdeľovala,len by som ho presadila do väčšieho kvetináča a zviazala,ak ti teda vadí, že rastie do šírky.

hedviga2
9. sep 2023

Tento kvet vraj stačí poliat raz za mesiac. Ak ho rozsafíš do dvoch kochlíkov, nebude taky solitér. Krásny je. Ak chceš odtrhni dva lístky a zasaď do nového kvetináča. Určite sa uchytí a za rok budeš mať svoj výpestok so 4 lístkami. Momentálne mám aj ja dva nové male kvetináče so 4 švihlami

autor
9. sep 2023

@merlinja ďakujem 🙂 je to darček od manžela, tak som rada, že sa aspoň jednému kvietku u mňa darí, je u nás už 4 roky 🙂

autor
9. sep 2023

@hedviga2 iba lístky mám odtrhnúť ? Alebo celú stonku? Treba zakorenit vo vode? Raz som skúsila odlomeny lístok dať do zeme, no neujal sa

hedviga2
9. sep 2023

Iba listky zasadiť do zeme a primerane polievat.

hedviga2
9. sep 2023

Mne sa chytil kazdy

dididudu
10. sep 2023

Ja som to zviazala dokopy

oli18
10. sep 2023

Ta obruc z linku je mala, ty ho mas husty.

maribell
10. sep 2023

Je krásny 😊😊 ja by som mu dala len nejakú oporu a trochu zviazala, alebo tú obruč, ako píšu baby.
@merlinja je to nezmar 👍 jeho zabije len voda 😅 ja som tak skoro svoj pochovala 🥲.

kacenocka2
10. sep 2023

Mne by to vôbec nevadilo, že rastie kade tade,kebyže ho mám taký krásny 😅😘

merlinja
10. sep 2023

@maribell no neviem, ja vždy zabudnem polievať a aj tak ... Tieto som mala už 3 a vždy tak cca rok vydržali.

maribell
10. sep 2023

@merlinja zabudnuté poliatie prežije, ale vtedy práve máme tendenciu poliať viac ako by sme mali 😅 viem to podľa seba. A aj teraz som si to overila, keď som jeden dostala, lebo sa majiteľke už nezmestil do bytu a akosi chradol. Bol v obrovskom kvetináči, na vrchu samozrejme pôda úplne presušená, tak mi ešte povedala, že asi potrebuje viac vody, keď je taký zúbožený. Ja som ho doma vyklopila z kvetináča a doslova som mu z koreňov dávala dole bahno, čo bol taký preliaty, aj napriek tomu, že pôda vyzerala navrchu úplne vysušená.

merlinja
11. sep 2023

@maribell je to možné. Ja som "radikalista", buď riadne prelievam, alebo nepolievam vôbec. 😝 Už som si minule povedala, ešte kúpim jeden a dám mu šancu. Tak snáď 😉