icon

Zamiokulkas - žltnutie listov

26. sep 2023

Prosím vás, čo sa stalo? Po presadení začali žltnúť lístky, celé konariky. A ako sa zbaviť plesne na zemine? Ďakujem

Zamiokulkas - žltnutie listov
viestta
26. sep 2023

Ked mas plesen na zemine je preliaty, a pretoze je preliaty, tak mu zltnu listy. Zemio mozes jedine utopit, inac prezije vsetko. Polievat raz za dva, tri tyzdne bohate staci

autor
26. sep 2023

@viestta presadzala som minulý pondelok. A poliaty bol raz... podarilo sa mi však zlomiť buľvu, môže to byť tým??

viestta
26. sep 2023

ked si zlomila bulvu, bolo ho treba nechat zaschnut. Daj mu suchu dietu

autor
26. sep 2023

@viestta suchá diéta - iba nepolievat? Alebo vybrať z črepníka, očistiť od zeminy a nechať zaschnúť?
Ešte sa mi to nestalo, preto sa pýtam... 🙂

viestta
26. sep 2023

nepolievat

marcellka32
26. sep 2023

Ja ten môj nezmar nepolievam, a rastie pekne

hankab
26. sep 2023

Zamio, tak ako vsetky kvety s hluzami neznasaju premokrenu podu. Vobec mu nezaskodi, ked ho aj mesiac zabudnete poliat. Ak chcete zltnutie aspon ciastocne zastavit, vybrala by som ho, ocistila mokru zem z hluz co najviac a dala mu suchy substrat. A presadit do mensieho kvetinaca, kde sa bude voda rychlejsie odparovat. Okrem toho on ako hluzovita rastlina miluje sa tlacit v co mozno najmensom kvetinaci - pointa je v tom, ze ked mu date velky (lebo to robi vela ludi, ze ked sa im “zda” ze je maly, sup rovno do o 5 cisel vacsieho), tak bude vsetku energiu na rast tlacit do toho, aby najskor zaplnil kvetinac hluzami. A stonky s listami tym padom mozu prestat rast kludne aj na 1-2 roky.

cacianka
14. okt 2023

@hankab 👏