Zamiokulkas - žltnutie listov
Prosím vás, čo sa stalo? Po presadení začali žltnúť lístky, celé konariky. A ako sa zbaviť plesne na zemine? Ďakujem

@viestta presadzala som minulý pondelok. A poliaty bol raz... podarilo sa mi však zlomiť buľvu, môže to byť tým??
ked si zlomila bulvu, bolo ho treba nechat zaschnut. Daj mu suchu dietu
@viestta suchá diéta - iba nepolievat? Alebo vybrať z črepníka, očistiť od zeminy a nechať zaschnúť?
Ešte sa mi to nestalo, preto sa pýtam... 🙂
nepolievat
Ja ten môj nezmar nepolievam, a rastie pekne
Zamio, tak ako vsetky kvety s hluzami neznasaju premokrenu podu. Vobec mu nezaskodi, ked ho aj mesiac zabudnete poliat. Ak chcete zltnutie aspon ciastocne zastavit, vybrala by som ho, ocistila mokru zem z hluz co najviac a dala mu suchy substrat. A presadit do mensieho kvetinaca, kde sa bude voda rychlejsie odparovat. Okrem toho on ako hluzovita rastlina miluje sa tlacit v co mozno najmensom kvetinaci - pointa je v tom, ze ked mu date velky (lebo to robi vela ludi, ze ked sa im “zda” ze je maly, sup rovno do o 5 cisel vacsieho), tak bude vsetku energiu na rast tlacit do toho, aby najskor zaplnil kvetinac hluzami. A stonky s listami tym padom mozu prestat rast kludne aj na 1-2 roky.

Ked mas plesen na zemine je preliaty, a pretoze je preliaty, tak mu zltnu listy. Zemio mozes jedine utopit, inac prezije vsetko. Polievat raz za dva, tri tyzdne bohate staci