icon

Žlté stromy - opadané listy už v auguste

17. aug 2025

Ahojte dnes som sa tak pozerala okolo seba bol kľud a pokoj a uvedomila som si ze sa prechádzam po opadanych listoch niektoré suché iné krásne žlté a oranžové a tým ze aj pršalo som mala dojem ze je možno začiatok októbra, v auguste si nepamätám aby som toto videla. Dosť stromov začína zltnut alebo sa farbiť do oranžova. Všimli ste si tento jav aj vy?

mane01
17. aug 2025

@anonym_autor nie, pozeram z okna a vsetko zelene…

nikpa
17. aug 2025

@anonym_autor áno, každý jeden rok si to v takomto čase všimam 😃

nikpa
17. aug 2025
@mane01

@anonym_autor nie, pozeram z okna a vsetko zelene…

@mane01 skus sa prejsť niekde po parku alebo kde je vela stromov. Autor má pravdu...

autor
17. aug 2025
@nikpa

@anonym_autor áno, každý jeden rok si to v takomto čase všimam 😃

@nikpa ja veru nie a to sme ešte s deťmi v septembri chodili hľadať gaštany a čakali sme kým príroda zozltne aby sme išli na vyhliadkovu vežu a videli tu krásu zhora 🥰

anonym_9fef5f
17. aug 2025
@anonym_autor

@nikpa ja veru nie a to sme ešte s deťmi v septembri chodili hľadať gaštany a čakali sme kým príroda zozltne aby sme išli na vyhliadkovu vežu a videli tu krásu zhora 🥰

@anonym_autor Áno, listy z čerešne už padajú.

januska12323
17. aug 2025

Nie, všetko zelené.

viestta
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je extrémne sucho, stromy bojujú o prežitie, tak zhadzuje listy. A v posledných letach je to častý jav. Väčšina čerešní je zvládnutá, lipy zhadzuje lístie, horšie je, že niektoré stromy už vysychsju a už sa nepamätajú. Aj v lesoch.

mamutka
17. aug 2025

@anonym_autor každý rok koncom augusta keď fúka, veľa listov už ide dole. Ešte to na samotných stromoch tak nevidno, ale pod nimi už sa to hromadí. A potom závisí od toho aké bolo leto. Či aj zaprsalo niekedy a mohli sa napiť alebo bolo horúco a sucho stále, tráva dávno spalena. Zároveň sú staré silne stromy, niektoré majú korene veľmi hlboko, kde je často aj voda, tie sa držia pri sile dlhšie. Ale plytké korene vo vyprahnutej zemi, tam už strom nemá z čoho dlhšie brat silu. Nebude plytvať energou, spustí listy a pôjde spať

barbie2023
17. aug 2025

Nerobte paniku. Je normálne,že v auguste padajú listy "jarným" stromom.

svokrinjazykmonika
17. aug 2025

@anonym_autor aj u nás pred panelákom višňa a a orechy žltnú a padajú. Podľa mňa z horúčavy.

zobaka
17. aug 2025

vacsinou posledny augustovy tyzden ich je uz na zemi vela, ale citim, ze uz mizne taky letny "vibe" som z toho smutna

oliviabb
17. aug 2025

@anonym_autor toto bolo bezne uz pred par rokmi, este ked som byvala v dome. Cca 10 rokov dozadu. August a listy padali.

miniovecka
Odpoveď bola odstránená
mane01
17. aug 2025

@nikpa z okna mam vyhlad na lesopark, u nas je vsetko zelene. A teda normalne byva trava zlta, zhorena od slnka, tento rok je zelena ako na jar.

zuzudrnda
17. aug 2025

Sucho, opadávajú predčasne plody jabĺk, listy. To isté tekvice. Naše jablone byvali takto žlté a opadane koncom októbra. Úroda bude slabá. Nie,že by bolo málo jabĺk, nestihnú dozrieť.

viera321
17. aug 2025

u nás už od júna, závisí aj od toho, o aké stromy ide, z javora bežne, z višne tiež, z orecha ani nehovorím, možno si si to len nevšimla, u nás je to takto už dlho, stromov máme desiatky, takže to už roky vidím

sisska96
17. aug 2025

No to je kvôli tomu že je horuco a sucho . Ale nie je to zdravé. Trpia sa

aaadkaaa
17. aug 2025

Ano,kazdy den hrabem dvor, lebo mi opadava jablon..
Je strasne sucho

anonym_118dab
17. aug 2025

Minulý rok si pamätám že od začiatku augusta som sa pozerala a niektoré stromy už holé, bez listov, listy suché na zemi, tráva biela čo bolo každý deň peklo 35+. (BA). Toto leto je to rozhodne lepšie ale áno už začínajú padať. Ale oproti minulému roku je to super.

jamidea
17. aug 2025

@anonym_autor ano, presne ako kazdy rok koncom augusta.

dominika126
22. aug 2025

@anonym_autor ano,aj ja som si to u nás všimla. A bola som prekvapená... Doteraz som to nejak neregistrovala. Tiež mi to prišlo skoro, alebo ten čas tak rýchlo beží,že si nestíham všímať aj takéto prirodzené veci?

zuzanaam
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mne z jablone začali padať už v júli, rakytník úplne vyschol. Minulý rok bol horší, v polovici leta bol už suchý celý les. Deje sa to min. posledných 5 rokov.