Aké oblečenie pre bábo, ktoré sa narodí v januári?
m?Ake vecicky, co su nevyhnutne??? A co brat potom do nemocnice? dakujem:-*
@szzuzka pokial doma nemate vyslovene saunu tak vsetko s dlhym, na prve mesiace aj tenky svetrik, kabatik, perinku. nas mal v zime uz 3 a viac mesiacov a doma mame 23 stupnov, ale babo sa este velmi nehybe, takze stale potrebuje dlhe, takze bol v dlhom. Novorodeniatko potrebuje 1 dlhu vrstvu navyse od toho co mas na sebe ty 😉
@szzuzka moja je decembrová a prvé veci s krátkym rukávom som jej dala až v máji,,,,a to už nosila veľkosť od pol roka lebo je veľká, takže s krátkym sa ti neoplatí kupovať podľa mňa zatiaľ vôbec,,,,inak odporúčam overaly aspoň do 1-3 mesiacov,,,,,moja stále neznáša obliekanie, s bodynkami bojujeme, takže overal je super alternatíva a hlavne pre malé krehké bábo, nemusíš cez hlavu prevliekať,,,,,,ak bude bábo balené do perinky, stačí mu pod to overal, ak u vás nebude vyslovene chladno, ak baliť nebudeš, tak ešte nejakú tú vrstvu určite potrebovať bude, veď napríklad ani ja som doma nechodila v krátkom v zime, lebo sme bývali v paneláku,,,,,a do nemocnice netreba oblečenie(teda do väčšiny, musíš sa informovať, ako to je v tej tvojej) ja keď sme malú brali domov som jej dala overal, takú "chlpatú súpravu" (asi mám v albume foto) a fusak do autosedačky, ale len taký tenší, v aute sa kúrilo,,,,,a sámoška čapicu a rukavičky 🙂
@szzuzka ja mam januaroveho synceka.Veci ktore som naozaj vyuzila boli:
-flisovy overal na von,jedna tenka bavlnena ciapocka,jedna hruba
-fusak,deka
-bavlnene overalceky a pod ne som davala body s kratkym rukavom
-body s dlhym rukavom a dupacky
-zopar hrubych aj tenkych ponoziek
-bavlneny a teplejsi svetrik
Ja som nedavala maleho do zavinovacky ale v noci na spanie spaci vak,cez den spal iba na balkone v kociku.
V porodnici bolo strasne teplo,mala som tam pre maleho bodynka,zavinovacku,par bavlnenych plienok a ponozticky.Ja som nepouzivala nemocnicne oblecko,mala som lepsi pocit ked bol obleceny vo svojom.
Ked sme sli von tak maly mal oblecene-bodynko,bavlneny overalcek,ponozticky,svetrik tensi,flisovy overal,hrubu ciapocku,bol vo fusaku a dekou prikryty-takto sme chodili von v mrazoch.

https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/ako-obliect-zimne-babatko-2/